Fursecuri Merisoare

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fursecuri Merisoare ... din caietul strabunicii

#1

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri Merisoare 28 September 2012 - 11:18 PM

Continui ciclul `din caietul strabunicii` cu o reteta de fursecuri fragede cu un gust aromat de anason si cuisoare.

Imagine atasata

Ingrediente:
- 250g zahar pudra
- 250g unt
- 1 ou intreg
- faina cat cuprinde (mie mi-au intrat cam 300-350g. Cu cate e mai putina faina, cu atat ies mai fragede)
- un varf de cutit de praf de copt
- zahar vanilat
- coaja de lamaie
- un paharel de mastica (mastica era o bautura pe baza de anason care se gasea mai demult, nu stiu daca se mai gaseste in Romania acum. Eu am folosit in loc de mastica bautura Sambuca, facuta tot din anason. Se poate folosi si Ouzo).
- cuisoare

Astea sunt bautura si paharul pe care le-am folosit:

Imagine atasata

Se freaca spuma untul cu zaharul pudra. Se adauga oul si zaharul vanilat.
Se adauga apoi coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si apoi paharelul de mastica.

Imagine atasata

Se freaca totul bine, coca va fi destul de moale.

Imagine atasata

Se va lasa la intarit la frigider cca o ora.
Se formeaza bilute cam de 1,5 cm diametrul care se aplatizeaza putin. In varful fiecarei bilute se infige 1 cuisor.

Imagine atasata

Se dau la copt cca 10-15 min la foc potrivit. Nu trebuie sa se ingalbeneasca.
Se tavalesc calde prin zahar pudra.
Daca va plac cuisoarele si daca aveti dinti buni, fursecurile se mananca cu tot cu cuisoare. Daca nu, se scoate cuisorul din varf inainte de a-l manca, aroma va ramane oricum (eu copilului i le dau fara cuisoare).

Am dat cu spray alimentar rosu cateva, pentru decor :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata
  • Imagine atasata


#2

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,708
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Fursecuri Merisoare 29 September 2012 - 12:58 AM

Frumoase *merisoare* facusi Ralu.

#3

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,958
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Fursecuri Merisoare 29 September 2012 - 10:39 AM

Ralu, ai deschis sezonul de fursecuri.Zau ca ma duc cu gandul la Craciun.
Sunt tare dragalase.Eu ador Sambuca si in general aroma de anason.Si cum Sambuca se bea cu boabe de cafea, iti dai seama cum se potrivesc fursecurile tale cu aroma de anason la cafea?

#4

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,834
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Fursecuri Merisoare 29 September 2012 - 07:50 PM

Si pe mine m-a dus gandul tot la Craciun :)!
Astea sunt retete care-mi plac mie, fursecuri, prajituri si mancaruri de la bunici si strabunici(pentru cine-a avut norocul sa-i cunoasca), cu ingrediente simple dar cu o reusita sigura :).

#5

Useril este offline   W Mamadeus Paparotti Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo



Postat on Fursecuri Merisoare 29 September 2012 - 08:34 PM

Hai măăăă....

Click dreapta: bookmark!

Merge si cu Pastis?
(ca nici de ala n-am =)) ) *

Dupa mintea mea as mai incerca cu Calvados si scotisoara, ca e tare buna prietena cu marul din propozitia de mai sus.
(da' nici de ala nu se gaseste la alimentara de la colt, ca e mai scump ca unsoarea de uraniu :( )

OK Ouzo am. :headbang:

-----------
*
O tipa da anunt la matrimoniale:Caut tanar frumos, destept, bun la pat, cu o scula mare, cu multi bani.
Nu se prezinta nimeni.
Dupa 2 saptamani vine un tip scund, gras, chel si urat.
Cand il vede, tipa ii spune: Dupa cum arati, presupun ca esti foarte destept.
-A, nu. Sunt foarte prost.
Atunci poate ai multi bani
-A, nu. Traiesc intr-o rulota.
Atunci poate ai o scula mare
-A, nu. 10 cm
Inseamna ca esti bun la pat.
-A, nu. Sunt labagiu.
Atunci de ce ai mai venit.
-Eeh, pai am venit sa va spun:PE MINE SA NU CONTATI.

Signature Seperator image

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#6

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri Merisoare 01 October 2012 - 08:10 AM

Stellino, mersi :pupic:

Any, Lili, pai nu mai e mult pana la Craciun, eu am inceput deja sa ma pregatesc :D

#7

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri Merisoare 01 October 2012 - 08:11 AM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 29 September 2012 - 07:34 PM, a spus:

Hai măăăă....

Click dreapta: bookmark!

Merge si cu Pastis?
(ca nici de ala n-am =)) ) *

Dupa mintea mea as mai incerca cu Calvados si scotisoara, ca e tare buna prietena cu marul din propozitia de mai sus.
(da' nici de ala nu se gaseste la alimentara de la colt, ca e mai scump ca unsoarea de uraniu :( )

OK Ouzo am. :headbang:

-----------


Ma faci sa ma uit pre google ce=i Pastis si Calvados ... :D

#8

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,708
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Fursecuri Merisoare 01 October 2012 - 09:16 AM

Pastis e ala 1-5( o masura de alcool cu anason si 5 apa, de beau toti la paris si nu numai :).)
si Calvados yuuuuuuumi...e alcool de mere.eu am gasit la mama lui normanda unul wow, super.

#9

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Fursecuri Merisoare 01 October 2012 - 07:50 PM

Vezi postareastella, la 01 October 2012 - 08:16 AM, a spus:

Pastis e ala 1-5( o masura de alcool cu anason si 5 apa, de beau toti la paris si nu numai :).)
si Calvados yuuuuuuumi...e alcool de mere.eu am gasit la mama lui normanda unul wow, super.


Mersi de informatii. N-am baut niciodata nici Pastis nici Calvados. Alcool de mere se face aici dar se numeste `Vin de glace` si e bun rau e tot!



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajari-intretinere-gradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Formatie nunta Bucuresti Detectiv particular Antigel centrale termice