Dulceata de caise si seminte de pin

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dulceata de caise si seminte de pin

#1

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,834
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Dulceata de caise si seminte de pin 28 September 2012 - 02:57 PM

Imagine atasata

Dulceata de caise e printre preferatele mele. Anul asta am adaugat si seminte de pin.

Ingrediente pentru 15 borcane:
5,5 kg caise fara samburi
2,750 kg zahar
75 ml tuica de buna calitate
zeama de la o lamaie si o jumatate de lamaie taiata felii subtiri si mici
40 gr de seminte de pin la 3 borcane de dulceata

Precizare: cantitatea de zahar data este pentru zaharul folosit de mine, care este mult mai concentrat decat cel din Romania. Mama mi-a zis ca zaharul din Ro nu indulceste atat de tare ca zaharul de aici, deci cu siguranta daca doriti sa faceti, folositi mai mult zahar. Cam 700 – 800 de gr la 1 kg de caise fara samburi.

Caisele spalate, curatate de samburi si injumatatite, se pun in oala cu zaharul si se lasa la odihna timp de 2 - 3 ore, ca sa se topeasca zaharul.

Imagine atasata

Imagine atasata

Se amesteca usor sa nu se zdrobeasca fructele si se pune pe foc vioi pana ce incepe sa fiarba.

Imagine atasata

Se reduce focul la minim deoarece se va ridica multa spuma. Spuma nu se ia pana la final, insa atentie sa nu dea peste oala.
Se lasa la fiert timp de 60 – 70 de minute, pana se leaga.

Imagine atasata

Inainte cu zece minute de final se adauga zeama de lamaie, jumatatea de lamaie taiata felii subtiri si mici si cele 75 de ml de tuica.

Ne dam seama ca dulceata e gata, in felul urmator: se introduce o lingura de lemn in dulceata, se ridica lingura deasupra cratitei si se lasa sa curga siropul in exces. Apoi deasupra unei farfurii incepem sa picuram din sirop si lasam sa cada picaturi.
Ultimele picaturi care cad de pe lingura, trebuie sa ramana ferme, ca o bobita.

Imagine atasata

Dupa ce a fiert, se pune dulceata intr-un castron incapator, se lasa timp de 10 minute, dupa care se ia cu grija spuma de deasupra.
Se adauga semintele de pin, se amesteca, se pune fierbinte in borcane si se inchid.

Imagine atasata

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, se pun borcanele in tava de la cuptor, se baga la cuptor si se stinge focul imediat.
Se lasa in cuptor pana a doua zi cand s-au racit complet.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

#2

Useril este offline   redivivus Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael



Postat on Dulceata de caise si seminte de pin 28 September 2012 - 03:30 PM

Mama, ce harnica ai fost (si)azi! Am gura plina de amintirea gustului dulcetii de caise :)

Am un mic sfat, daca-mi permiti: semintele de pin nu-si dezvaluie adevaratul gust decat daca sunt putin rumenite inainte de a face orice cu ele - sa incerci data viitoare.

Pe de alta parte, si daca puneai putin ginger proaspat in dulceata, tot nu ti-ar fi parut rau ;)

Cred ca camara ta e o bucurie pentru ochii privitorului/

#3

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,834
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Dulceata de caise si seminte de pin 28 September 2012 - 03:41 PM

Vezi postarearedivivus, la 28 September 2012 - 02:30 PM, a spus:

Mama, ce harnica ai fost (si)azi! Am gura plina de amintirea gustului dulcetii de caise :)

Am un mic sfat, daca-mi permiti: semintele de pin nu-si dezvaluie adevaratul gust decat daca sunt putin rumenite inainte de a face orice cu ele - sa incerci data viitoare.

Pe de alta parte, si daca puneai putin ginger proaspat in dulceata, tot nu ti-ar fi parut rau ;)

Cred ca camara ta e o bucurie pentru ochii privitorului/


Ai vazut cate-am facut intr-o zi :P ?
Da, de fapt cand pun nuci in dulceata le rumenesc un pic la tigaie. Ca sa tina mai bine.
Dar semintele de pin le-am pus asa. De data asta :).
Ginger? Chiar as fi curioasa, am tot vazut dar n-am luat niciodata.

#4

Useril este offline   yoyo Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,180
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des



Postat on Dulceata de caise si seminte de pin 29 September 2012 - 04:37 PM

Fata foarte harnica ce mai!

Apropo tuica din ce fruct e de preferat sa fie?

#5

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,834
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Dulceata de caise si seminte de pin 29 September 2012 - 07:53 PM

Vezi postareayoyo, la 29 September 2012 - 03:37 PM, a spus:

Fata foarte harnica ce mai!

Apropo tuica din ce fruct e de preferat sa fie?


Sarumana :)!
Tuica important e sa fie de foarte buna calitate, a mea a fost "grappa di anice" adica de anason.



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajari-intretinere-gradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Formatie nunta Bucuresti Detectiv particular Antigel centrale termice