Dulceata de smochine

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dulceata de smochine

#1

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,807
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Dulceata de smochine 28 September 2012 - 02:49 PM

Imagine atasata

Ador smochinele proaspete, dar si pe cele seci.
Cu dulceata asta fost dragoste la prima degustare. N-as putea sa mai renunt la ea.
Am mai facut, nu-i prima data si de fiecare data am cojit smochinele, fiind mai mari.
Insa de data asta am avut smochine mici si fragede. Fiind de la tara, naturale, fara conservanti pe ele sau alte prostii, mama a propus sa le lasam cu tot cu coaja care era extrem de fina.
Eu am ascultat-o si bine am facut, pentru ca ea e specialista dulceturilor si a conservelor.
Smochinele lasa foarte putina zeama, tocmai de aceea e prezenta apa in lista ingredientelor.
Repet din nou ceea ce am scris la toate rete tele de dulceata de pana acum:
Precizare: cantitatea de zahar data este pentru zaharul folosit de mine, care este mult mai concentrat decat cel din Romania. Mama mi-a zis ca zaharul din Ro nu indulceste atat de tare ca zaharul de aici, deci cu siguranta daca doriti sa faceti, folositi mai mult zahar. Cam 600 - 700 de gr la 1 kg de smochine.

Ingrediente pentru 8 borcane de 314 ml:
3 kg smochine
1,3 kg zahar
75 ml apa
sucul de la o lamaie (sa fie o lamaie zemoasa)

Imagine atasata

Se spala smochinele, se taie bucatele (dar nu drept mici de tot), se pun intr-o cratita cu zaharul si se lasa timp de o ora deoparte, sa se topeasca zaharul. Se amesteca din cand in cand, usor, sa nu se zdrobeasca fructele.

Imagine atasata

Adaugam cele 75 ml de apa si se pune apoi pe foc vioi, pana ce incepe sa fiarba.
Reducem apoi focul la mediu si lasam la fiert timp de 45 de minute.

Imagine atasata

Inainte cu 10 – 15 minute de final, se pune zeama de lamaie.
Ne dam seama ca dulceata e gata, in felul urmator: se introduce o lingura de lemn in dulceata, se ridica lingura deasupra cratitei si se lasa sa curga siropul in exces. Apoi deasupra unei farfurii incepem sa picuram din sirop si lasam sa cada picaturi.
Ultimele picaturi care cad de pe lingura, trebuie sa ramana ferme, ca o bobita.

Imagine atasata

Dupa ce a fiert, se pune dulceata intr-un castron incapator (de portelan sau de inox, nu de plastic), se lasa timp de 10 minute, dupa care se ia cu grija spuma de deasupra.

Imagine atasata

Se pune fierbinte in borcane si se inchid.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, se pun borcanele in tava de la cuptor, se baga la cuptor si se stinge focul imediat.
Se lasa in cuptor pana a doua zi cand s-au racit complet.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

#2

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,808
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Dulceata de smochine 28 September 2012 - 03:54 PM

Noroc ca a facut si sora-mea dulceata de smochine ca muream de pofta si-mi faceam si eu!

#3

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,807
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Dulceata de smochine 28 September 2012 - 07:00 PM

Vezi postareaEataly, la 28 September 2012 - 02:54 PM, a spus:

Noroc ca a facut si sora-mea dulceata de smochine ca muream de pofta si-mi faceam si eu!


Eu nu ma las fara in nici un an, place la toti, asa ca neaparat tre' sa am :)!



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular