Sour Cream Coffee Cake

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sour Cream Coffee Cake chec cu nuca si scortisoara

#1

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Sour Cream Coffee Cake 23 September 2012 - 09:11 PM

Imagine atasata

Imagine atasata

Cand am auzit prima oara de coffee cake m-am gandit si eu ca tot omul ca are ceva cafea in compozitie, insa de fapt, e doar un chec cu nuca si scortisoara si daca ma intrebati pe mine, seamana izbitor de mult la gust cu cozonacul nostru traditional, cu diferenta ca se face in doi timpi si trei miscari ;) Cred ca ar merge chiar si marmorat cu putina cacao si alternate straturile. E tare aromat si datorita smantanii se pastreaza proaspat mult timp.

Ingrediente streusel:
50g faina
150g zahar
2 linguri scortisoara
2 linguri unt rece
100g nuci maruntite
Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati-le bine pana untul e bine incorporat, iar streuselul e omogen. Dati deoparte cat pregatiti restul checului.

Imagine atasata

Ingrediente blat:
4 oua
1 1/2 cana smantana (cana de 250ml)
1 lingurita vanilie
400g faina
200g zahar
1 lingura praf de copt
1/4 lingurita sare
3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
170g unt moale

Ouale se amesteca bine cu 1 cana de smantana si vanilia. Intr-un alt bol, amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul, apoi adaugati untul moale si smantana ramasa (1/2 cana). Omogenizati bine, apoi pe viteza mica a mixerului incorporati compozitia de oua, adaugand-o treptat. Dupa ce aluatul s-a omogenizat, mariti viteza si bateti 1 minut. Aluatul va fi tare aerat, pufos si usor de lucrat.

Pentru a coace checul aveti nevoie de o tava, eu am folosit o tava de guguluf/bundt cake. Ungeti tava/forma cu putin ulei, presarati cu faina, apoi turnati 1/3 din aluat, presarati deasupra 1/3 din streusel, acoperiti cu inca 1/3 de aluat, urmata de streusel, apoi din nou aluat si la final ceea ce v-a mai ramas din streusel.

Imagine atasata

Coaceti la 180C pana trece testul scobitorii. Folositi o tava incapatoare caci creste ca nebunul.

Imagine atasata

Ingrediente glazura:
1 lingura de lapte
zahar pudra
Turnati o lingura de lapte intr-un vas si adaugati zahar pudra pana obtineti o glazura groasa ca o smantana.
Glazurati tortul cand s-a racit si serviti. Pofta buna!!

Imagine atasata
Signature Seperator image

Imagine postata

#2

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,303
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Sour Cream Coffee Cake 23 September 2012 - 11:00 PM

Vaii ce bine arata Olguto! :drool: Si am si forma deaia de la Petu' :toothy9; o sa-l incerc si eu in curand!

#3

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Sour Cream Coffee Cake 24 September 2012 - 01:00 AM

Vezi postareaGeany, la 23 September 2012 - 10:00 PM, a spus:

Vaii ce bine arata Olguto! :drool: Si am si forma deaia de la Petu' :toothy9; o sa-l incerc si eu in curand!


Multumesc, Geany!! Te astept cu impresii :floare: :cheers:
Signature Seperator image

Imagine postata

#4

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,833
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Sour Cream Coffee Cake 25 October 2012 - 12:39 AM

Imi place grozav de tare!

#5

Useril este offline   2ut Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10



Postat on Sour Cream Coffee Cake 06 November 2012 - 10:44 AM

L-am facut, multumesc Olguta, e un dulce fix pe gustul meu, mi-a placut mult de tot. Pozele nu-s prea grozave, dar

Imagine atasata

Imagine atasata

#6

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Sour Cream Coffee Cake 06 November 2012 - 10:47 AM

Vezi postarea2ut, la 06 November 2012 - 08:44 AM, a spus:

L-am facut, multumesc Olguta, e un dulce fix pe gustul meu, mi-a placut mult de tot. Pozele nu-s prea grozave, dar

Atasament poza.JPG

Atasament poza2.JPG


2ut, arata minunat. Ma bucur ca ti-a placut. Sa va fie de bine :)
Signature Seperator image

Imagine postata

#7

Useril este offline   2ut Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10



Postat on Sour Cream Coffee Cake 06 November 2012 - 10:53 AM

Vezi postareaOlguta, la 06 November 2012 - 06:47 AM, a spus:

Vezi postarea2ut, la 06 November 2012 - 08:44 AM, a spus:

L-am facut, multumesc Olguta, e un dulce fix pe gustul meu, mi-a placut mult de tot. Pozele nu-s prea grozave, dar

Atasament poza.JPG

Atasament poza2.JPG


2ut, arata minunat. Ma bucur ca ti-a placut. Sa va fie de bine :)


Multumim, chiar e un dulce usor de facut si foarte bun.



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular