Dulceata de ardei iuti

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dulceata de ardei iuti reteta Minodorei, via Maya

#1

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,518
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Dulceata de ardei iuti 16 September 2012 - 11:01 AM

Motto: Moatzo, pe blog am eu reteta Minodorei. Nu stiu daca asta o cautai... http://mayas-esprit....ardei-iute.html

Fiindca se terminase borcanul facut acum 3 ani, am refacut stocul. Deci ptr inca cel putin 3 ani sunt asigurata.

Am avut 700gr ardei iuti portocalii, 700gr zahar si 700ml otet obisnuit, de 9grade acetice
Fiind a doua oara cand am prestat-o, se considera ca am experienta :tongue3: si mi-am acordat larghetea de-a imbunatati atat metoda cat si rezultatul, dupa parerea mea. Nu mai zic de munca, mult mai usor!

In loc de ardeii iuti mici si subtiri pe care i-am folosit prima data, acum am ales ardei de soiul asta (poza e de pe net, ca nu m-am gandit ca am sa postez reteta. Dar rezultatul fiind deosebit, in opinia mea, merita!)

Imagine atasata

Cica le zice Aji-Amarillo, la Buzau e un soi f vandut in piata, mama zice ca nu i-a vazut la Focsani. Lumea ii cumpara mai ales ca sa-i puna printre muraturi.
Fiind mai mari, se curata mai usor de seminte si sunt si putin mai carnosi. Nu ca ardeii kapia, dar ceva mai mult decat ardeii iuti mici. Cand am citit despre ei am aflat ca sunt de iuteala medie, dar asta o contrazic cu vehementa!
De asemenea, fiindca au avut toti aceeasi culoare, a iesit si dulceata f frumoasa, parca-i de caise. Data trecuta am avut ardei mici rosii si verzi si la final era o culoare nedefinita.

Mai intai am pus zaharul cu otetul la fiert, dar nu am lasat sa se faca sirop legat, cred ca au fiert cca 3min. Apoi am adaugat ardeii curatati de seminte si taiati mai grob - cum zic nemtzoaicele noastre - cu foarfecul. Mai grob nu inseamna 2/2cm totusi. Dupa ce au fiert cam 20min si ardeii au devenit sticlosi, am bagat mixerul stick direct in cratita care era pe foc si i-am blenduit pana s-au facut gem.

Imagine atasata

Asta a rezultat!

Imagine atasata

Mie imi convine mai mult consistenta asta de gem ptr ca eu folosesc preparatul la sosuri, mai ales. Si-asa nu se mai simte coaja.
Are o culoare f frumoasa, se confunda cu gemul de caise.
Daca inca nu l-ati executat, eu vi-l recomand! Preparat cu ingrediente asemanatoare celor pe care le-am folosit eu, nu necesita multa munca si rezultatul e multumitor.

ps: omul i-a curatat si taiat cu manusi. daca era o munca prea migaloasa, ar fi abandonat, cu siguranta.

#2

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,959
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Dulceata de ardei iuti 16 September 2012 - 12:54 PM

Si-am vrut sa-ti spun: daca o refaci sa vi cu reteta sa ramana la catastif.
Dar n-a fost nevoie.Gand la gand...se face rai. :tongue3:

Sigur merge si cu ardei ciresica, nu?

#3

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,518
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Dulceata de ardei iuti 16 September 2012 - 02:18 PM

orice fel!

#4

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,540
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Dulceata de ardei iuti 16 September 2012 - 02:50 PM

Minunata Motzulin :appl: daca gasesc ardei asemanatori o sa prestez si eu :hungry: :drool:

#5

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,518
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Dulceata de ardei iuti 16 September 2012 - 03:19 PM

Giani, la ritmul in care gatesti tu si la stilul vostru, sigur iti va folosi.
Nu predomina gustul dulce, e mai degraba acrisor gemul. Asta daca-l poti sesiza din atata iuteala. Folosit cu masura, aduce o nota dulce-acrisoara si f picanta.
Acum voi pregati o asa-zisa saramura, adica un sos luuung care sa acompanieze niste caras la gratar. Bineinteles ca voi pune o lingurita mai strecurata in el.

#6

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13,540
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Dulceata de ardei iuti 16 September 2012 - 03:39 PM

Hi hi hi! Motzulin' cum ma cunosti tu pe mine :hug: :-* eu asi pune peste tot ,prin sos de pizza-paste si etc =))

Pe la noi am vazut destia,oare cum or fi?!

Imagine atasata

#7

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,518
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Dulceata de ardei iuti 16 September 2012 - 03:53 PM

haiosi si iuti!
merge de-orice fel. dar daca-s aceeasi culoare, iese dulceata/gemul cu o nuanta definita clar.



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajari-intretinere-gradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Formatie nunta Bucuresti Detectiv particular Antigel centrale termice