Chec simplu cu petale de trandafiri

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chec simplu cu petale de trandafiri Economic si foarte aromat

#1

Useril este offline   Gelutza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12



Postat on Chec simplu cu petale de trandafiri 14 September 2012 - 05:51 PM

Bunica mea materna, de la care am furat eu multe tehnici,n-avea fel de fel de chestii, precum bunicile de astazi, sa le puna in cozonaci si in chec, avea gutui in fereastra( toata iarna) din care ne facea mancare de gutui in postul Craciunului si strangea petale de trandafiri vara, pe care le punea in cozonaci pentru aroma si culoare si le mai punea in checul asta simplu, pe care ni-l facea ca pe o delicateta, asa, mai rara, la zile deosebite. Avea talent si la preparat si la explicat bunica(fusese dascalita)si am invatat multe lucruri in ale bucatariei de la dansa. Reteta checului asta e in caietul cu retete vechi pastrate de acasa, pe care le pretuiesc nespus. Am schimbat urmatoarele lucruri in reteta: laptele-bunica il facea cu lapte acru, dar pregatit de dansa, eu il fac numai cu lapte dulce din cauza ca nu am intotdeauna lapte acru sau iaurt home made. Si cu iaurt sau altfel de lapte acru din comert nu mi-a placut. Bunica folosea amoniac eu praf de copt.
Asadar, ingrediente:
2 oua mari, sau trei mici
450 gr. faina
250 gr. zahar tos
120 ml ulei
120 ml. lapte dulce
o lingurita cu varf praf de copt
coaja de lamaie
vanilie de care doriti
un praf de sare
petale dulci de trandafiri ca in postarea de aici http://artaculinara...._0&#entry163088
3 linguri sirop de trandafiri
Mod de preparare:
Se aprinde cuptorul la 170 grade deoarece checul se prepara foarte repede. V-am mai explicat faptul ca atunci cand este vorba despre retetele mostenite de acasa eu nu separ albusurile de galbenusuri. Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si o treime din lapte, pana cand zaharul s-a dizolvat complet.
Se aduga restul de lapte in fir subtire, apoi uleiul tot la fel, amestecand usor cu un tel manual.

Imagine atasata

La urma se incorporeaza faina cernuta cu praful de copt (in reteta bunicii spune sa il sting cu otet sau zeama de lamaie, dar eu nu fac asa).

Imagine atasata

Se obtine o compozitie curgatoare ca la orice chec .

Imagine atasata

Se pregateste tava dorita cu hartie de copt sau se unge si tapeteaza, sau se foloseste o tava de silicon. Se imparte compozitia cam in doua parti egale. Intr-o parte se adauga putin sirop de trandafiri(cam 3 liguri) si inca o lingura de faina rasa. Fiindca siropul de trandafiri nu are puterea sa coloreze prea puternic, eu amestec in sirop cateva afine care nu-i schimba deloc gustul dar culoarea, da( folosesc afine salbatice, nu de cultura). Se si vede ca a cazut o afina in castron, ma pregateam sa o scot!:)

Imagine atasata

Se toarna in tava ca si la checul zebrat cateva linguri de compozitie galbena, se pun cateva petale dulci de trandafiri si apoi se toarna cateva linguri de compozitie roz si iar presaram petale dulci si tot asa pana se termina toata compozitia. Daca totusi nu aveti petale dulci, putei folosi merisor, sau altceva, dar se va schimba radical aroma checului.

Imagine atasata

Se coace in jur de 35 de minute. Se face testul scobitorului si daca iese curat, e gata!

Imagine atasata

Nu e obligatoriu sa colorati roz, daca nu aveti afine, puteti sa folositi cacao, asa cum in mod obisnuit se fac cele doua culori la checuri. Siropul si petalele vor da checului o savoare mai rar intalnita. Checul se pastreaza moale si o saptamana, e foarte bun de luat la pachet, studentii stiu de ce! Eu il pastrez in cutia de transportat prajituri, torturi, facuta din material plastic. Ca toate lucrurile simple, noua ne place foarte mult checul acesta. De aceea fac portie dubla intotdeauna E pur si simplu rafinat si e atat de delicios!

Imagine atasata

Sper sa va placa si voua, daca il veti incerca intr-o zi, trandafirii sunt flori des intalnite si petalele dulci se pregatesc atat de usor, v-am aratat cum, indicandu-va adresa postarii petalelor dulci! Pofta buna!

Imagine atasata

#2

Useril este offline   lili Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov



Postat on Chec simplu cu petale de trandafiri 14 September 2012 - 06:10 PM

Gela, am ramas fara cuvinte .Foarte bine arata
Eu n-am vazut pe aici prin zona mea petale de trandafiri si nici sirop de trandafiri.Poate pe la magazinele naturiste o fi? o sa caut ,ca prea apetisant arata si cred ca mirosul e mmmmm...........

#3

Useril este offline   boni Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,063
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu



Postat on Chec simplu cu petale de trandafiri 14 September 2012 - 06:51 PM

Lili, mi-a zis Gelutza dincolo, la petalele dulci, că nu trebuie trandafiri speciali, doar să fie parfumați. Așa că jumate de problemă e rezolvată. Fug în parc să caut trandafiri Imagine postata

#4

Useril este offline   Gelutza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12



Postat on Chec simplu cu petale de trandafiri 14 September 2012 - 07:16 PM

Vezi postarealili, la 14 September 2012 - 06:10 PM, a spus:

Gela, am ramas fara cuvinte .Foarte bine arata
Eu n-am vazut pe aici prin zona mea petale de trandafiri si nici sirop de trandafiri.Poate pe la magazinele naturiste o fi? o sa caut ,ca prea apetisant arata si cred ca mirosul e mmmmm...........

Lili, eu am aratat la linkul de la pagina asta http://artaculinara....-de-trandafiri/ cum se obtin petalele dulci.Daca gasesti flori de trandafiri, e simplu.Siropul a fost home made, uite iti spun cum faci, dar trebuie sa ai multe petale (de la orice trandafir parfumat)
30 de trandafiri mirositori
1kg. de zahar tos
1 litru de apa plata
M.D.P.

Se spala petalele (din care se opreste o mana) si se pun la fiert cu apa pana dau cateva clocote. Se opreste focul si se lasa sa se infuzeze bine totul inca 8 minute, dupa care se adauga petalele oprite si se strecoara totul pasandu-se bine cu o lingura de lemn. Petalele proaspete vor da un parfum mai puternic lichidului scurs.
Lichidul obtinut se masoara, daca nu are chiar un litru se completeaza cu putina apa plata.
Acest lichid se va fierbe impreuna cu zaharul ca la orice sirop de dulceata. Se lasa sa se lege bine, dar nu asa de tare ca la dulceata, dupa care se opreste focul. Cand este racit, se pune in sticle si se foloseste apoi dupa pofta, chiar si la checul cu petale dulci.

Tu poti sa faci doar din cateva flori si 250 ml. apa.
Iti doresc bafta, ca stiu cat de harnicuta esti!

#5

Useril este offline   Gelutza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12



Postat on Chec simplu cu petale de trandafiri 14 September 2012 - 07:19 PM

Vezi postareaboni, la 14 September 2012 - 06:51 PM, a spus:

Lili, mi-a zis Gelutza dincolo, la petalele dulci, că nu trebuie trandafiri speciali, doar să fie parfumați. Așa că jumate de problemă e rezolvată. Fug în parc să caut trandafiri Imagine postata

Multa lume care a capatat reteta dupa ce a aflat gustul petalelor a fugit in parc si a reusit.
O fosta colega mi-a povestit chiar ceva haios...daduse un bacsis unui nene care ingrijea spatiile verzi pe acolo si pe urma nu mai scapa de el, venea foarte des cu sacosa de trandafiri.
Sper sa gasesti si sa te mandresti cu petalele tale dulci, boni, dar si cu checul! Bafta si spor!



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular