Mancare de bame

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mancare de bame mancare de post

#1

Useril este offline   Gelutza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12



Postat on Mancare de bame 13 September 2012 - 04:54 PM

Vazand cat de frumos au renascut bemele din gradina mea afectata de arsitele verii si ca au reusit sa rodeasca din nou, azi am decis sa gatesc mancarica de bame cu rosii, o mancare simpla, fara carne, dar foarte gusoasa. Cine doreste o poate face si cu carne, eu am o perioada de repulsie fata de carnea de orice fel si ma simt foarte bine si asa. Deci, sa purcedem impreuna pe drumul parcurs de bamele mele pana au ajuns in farfurie.
Ingrediente:
600 gr. bame tinere
300 gr. rosii
2-3 linguri de ulei de masline, merge si altfel
3 cepe medii
fulgi de chili
sare, piper, dupa gust
o legatura patrunjel
o cana cu otet
Imagine atasata

Mod de preparare:

Se spala bamele, li se taie cu grija coditele pentru ca altfel se desfac pastaile. Se oparesc intr-o solutie de apa, sare si otet facuta astfel: o parte otet si trei de apa+ o lingurita sare. Depinde de circumferinta vasului cat de multa solutie preparati, astfel incat sa cuprinda bamele depasindu-le cu un cm. Oparirea e necesara pentru ca altfel bamele ar deveni gelatinoase, mai pe romaneste baloase, daca nu s-ar proceda asa.
Bamele nu se lasa mai mult de 10 minute din momentul in care saramura incepe sa fiarba. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Se taie rosiile decojite cubulete, ceapa se toaca dupa dorinta, patrunjelul la fel.
Imagine atasata

Se pune o tigaie cu uleiul la foc si se caleste ceapa pana devine sticloasa, dupa care se adauga rosiile decojite in tigaie.
Imagine atasata

Se adauga jumatate din cantitatea de patrunjel, sarea si mirodeniile si se lasa sa fiarba cu capac cateva minute. Apoi se adauga si bamele scurse, se completeaza cu o cana de apa, uitasem fulgii de chili. :) Focul trebuie sa fie domol, altfel bamele s-ar putea desface.

Imagine atasata

Se fierb pana se patrund bine bamele. Dupa ce se stinge focul se aduaga si restul de patrunjel si sunt gata de servit.

Imagine atasata

Sunt satioase si gustoase. Absolut delicioase!
Noi iubim bamele si de aceea am depus eforturi sa le si cultivam, sa stim si de data aceasta ce mancam. Nu stiu daca si voi le iubiti, dar pofta vine si privind si mancand…

Imagine atasata

Pofta buna!


P.S.
Daca nu am cautat eu suficient de bine pe forum(recunosc, este o ipsa a mea) si mai exista subiectul acesta, cu scuzele de rigoare, rog frumos pe doamnele/domnii admini sa-mi lipeasca si mie postarea la subiectul cu pricina. Multumesc pentru intelegere si rabdarea de a citi!

#2

Useril este offline   Oana S Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA



Postat on Mancare de bame 13 September 2012 - 05:32 PM

Nu am stiut de bame pana acum :scratch:
Am sa caut pe aici sa vad daca au si am sa incerc si eu mancarica ta.
Arata bine!!

Multumesc pt reteta :-* :bounce:
Signature Seperator image

ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3

Useril este offline   Gelutza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12



Postat on Mancare de bame 13 September 2012 - 05:40 PM

Vezi postareaOana S, la 13 September 2012 - 05:32 PM, a spus:

Nu am stiut de bame pana acum :scratch:
Am sa caut pe aici sa vad daca au si am sa incerc si eu mancarica ta.
Arata bine!!

Multumesc pt reteta :-* :bounce:

Cu placere, Oana!
E foarte buna si se face repede.Eu am si conservat bamele, ne plac si murate.Sper sa gasesti si sa le incerci sa-mi spui daca ti-au placut.

#4

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,996
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Mancare de bame 13 September 2012 - 05:42 PM

La tine sunt Okra!
Eu fac cam tot la fel minus faptul ca le fierb uneori in bors si ca pun usturoi dupa ce este ceapa calita.
Pusese si Zozo o reteta cu bame, dar chiar nu mai stiu pe unde!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5

Useril este offline   Oana S Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA



Postat on Mancare de bame 13 September 2012 - 06:00 PM

Vezi postareazerda, la 13 September 2012 - 08:42 AM, a spus:

La tine sunt Okra!
Eu fac cam tot la fel minus faptul ca le fierb uneori in bors si ca pun usturoi dupa ce este ceapa calita.
Pusese si Zozo o reteta cu bame, dar chiar nu mai stiu pe unde!


Ce comica sunt! Noroc de tine Zerda! Eu cumpar okra la pungute care sunt inghetate, dar nu intregi, feliate si de asta nu le recunosteam :tongue3:
Le folosesc si eu la borsuri :drunken:

Multumesc :floare:

Pupici!
Signature Seperator image

ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#6

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,833
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Mancare de bame 04 October 2012 - 04:01 PM

Eu nu am mancat niciodata, as fi chiar curioasa cum sunt la gust pentru ca arata super.
Gelutza pe unde umbli?

#7

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Mancare de bame 04 October 2012 - 05:05 PM

Mie-mi place la nebunie mancarea de bame, dar chiar daca le oparesc, tot mai raman putin ``baloase``. Fii-mea nu se atinge de ele!
Am auzit ca cu cat bamele sunt mai mici cu atat sunt mai putin gelatinoase. Adevarat?
Deci bamele alea sunt de la tine din gradina??

#8

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,996
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Mancare de bame 04 October 2012 - 05:20 PM

Am pe undeva o poza cu mancarea mea de bame, dar sigur nu e pe faze, nu-ti poti da seama de marimea lor.
Sa incercam unitatea de masura a lui n_puiu, bricheta, cam jumate de bricheta, maxim pana la partea metalica de unde se aprinde.
Din cate am inteles eu vorbind cu fete care gatesc bame cum gatim noi tocanita, nu trebuie sa tai prea mult din codita, pe acolo se scurg semintele.
Alt pont ar fi sa nu ravasesti mancarea ca pe mazare, ca se sparg , si iar dam in alte alea.
Daca iei conserva cum iau eu si ma cearta Zozo, ca sunt scumpe, nu trebuie sa le oparesti.
Daca sunt proaspete, le oparesti cu bors sau apa cu otet cum a zis Gela.
Relativ la poza lui Gela, bamele de dimensiunea aia, in piata, deci nu luate din gradina, s-ar putea sa fie deja tari si nu vrei sa stii cat de greu se fierb.
Mi s-a intamplat sa-mi ramana unele bame " paroase" dar baloase niciodata!
Sper ca te-am ajutat cat de cat!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#9

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 814
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Mancare de bame 04 October 2012 - 05:46 PM

Vezi postareazerda, la 04 October 2012 - 04:20 PM, a spus:

Am pe undeva o poza cu mancarea mea de bame, dar sigur nu e pe faze, nu-ti poti da seama de marimea lor.
Sa incercam unitatea de masura a lui n_puiu, bricheta, cam jumate de bricheta, maxim pana la partea metalica de unde se aprinde.
Din cate am inteles eu vorbind cu fete care gatesc bame cum gatim noi tocanita, nu trebuie sa tai prea mult din codita, pe acolo se scurg semintele.
Alt pont ar fi sa nu ravasesti mancarea ca pe mazare, ca se sparg , si iar dam in alte alea.
Daca iei conserva cum iau eu si ma cearta Zozo, ca sunt scumpe, nu trebuie sa le oparesti.
Daca sunt proaspete, le oparesti cu bors sau apa cu otet cum a zis Gela.
Relativ la poza lui Gela, bamele de dimensiunea aia, in piata, deci nu luate din gradina, s-ar putea sa fie deja tari si nu vrei sa stii cat de greu se fierb.
Mi s-a intamplat sa-mi ramana unele bame " paroase" dar baloase niciodata!
Sper ca te-am ajutat cat de cat!


of course :)
m-ai si distrat cu bamele paroase!

#10

Useril este offline   stella Icon

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,708
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Mancare de bame 05 October 2012 - 02:35 AM

Abia acum am vazut reteta . arata wow...pana si eu care am reticente din cauza *baloseniei* bamelor,as manca tot blidul ala Gela draga :)



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular