Prajitura cu nuca si lapte condensat

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura cu nuca si lapte condensat

#1

Useril este offline   Phoenix Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,325
  • Inregistrat: 13-December 10



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 11 May 2012 - 04:39 PM

Am gasit reteta intr-o revista Click , mi-a placut .

Minusuri :
-crema cam putina , recomand sa se faca cel putin inca jumatate de portie pentru un strat generos de crema
-glazura idem , reteta spune 100 g ciocolata , eu am pus 150 g si cca . 30 g unt si tot am intins foarte greu , iar la taiere s-a crapat

Imagine atasata


Ingrediente necesare :

- 1 foaie de napolitana
- pt.blat : 6 oua , 6 linguri de pesmet , 200 g nuca , 1/2 lingurita praf de copt , 250 g zahar pudra ,1 lingura extract de vanilie
- pt. crema : 400 g lapte condensat , 250 g unt
- pt. glazura : 150 g ciocolata , 30 g unt
- pt. ornat : ciocolata alba , jumatati de miez de nuca
- tava : 25/30 cm

Imagine atasata

Mod de preparare:

Nuca se macina .Se bat ouale intregi cu zahar pudra pana isi dubleaza volumul . Se adauga extractul de vanilie .Se adauga la pesmetul cernut cu praful de copt , nuca macinata si se omogenizeaza .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se aseaza foaia de napolitana ( pe care am taiat-o cat era tava ) , se toarna deasupra compozitia pentru blat si se da la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30 de minute .

Imagine atasata

Imagine atasata

Laptele condensat se pune la fiert cu tot cu cutie intr-o oala cu apa timp de 3-4 ore , avand grija sa nu scada apa si adaugand mereu atata apa cat sa fie cutia cu lapte condensat in apa pana sus . Se lasa la racit .
Este bine ca aceasta operatiune sa se faca din timp .
Dulcele de leche obtinut , racit , se amesteca cu untul la temperatura camerei mixat spuma .
Crema obtinuta se intinde peste blatul racit . Se da la frigider sa se intareasca crema .

Imagine atasata

Pentru glazura se pune la baie de aburi ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul pana se topeste . Se lasa putin la racit si se intinde peste prajitura . Se rade deasupra ciocolata alba si se aseaza jumatati de miez de nuca .

Imagine atasata

Se da din nou la frigider , 2-3 ore . Se taie cu un cutit fierbinte .

Imagine atasata

#2

Useril este offline   Uma Icon

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,621
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMica's world



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 11 May 2012 - 04:50 PM

Arata excelent! Cum este crema de unt si lapte condensat?
Signature Seperator image

A cat is a friend fur-ever !

#3

Useril este offline   Phoenix Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,325
  • Inregistrat: 13-December 10



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 11 May 2012 - 05:01 PM

Putin grea , parerea mea . Mie imi place dulce de leche/lapte condensat , le-as manca cu lingurita , dar in combinatie cu unt parca e cam mult , Acum , depinde de gusturi .
Acum dupa ce am facut-o , mi-am linistit mintea :)

#4

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,666
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 11 May 2012 - 05:01 PM

Cat e de fainaaa!!!
Pot sa stau si sa mauit doar la ea, n-am de unde sa iau foi de napolitana :hungry: !

#5

Useril este offline   Phoenix Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,325
  • Inregistrat: 13-December 10



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 11 May 2012 - 05:02 PM

De aia statea si la mine in asteptare de muuult timp .

#6

Useril este offline   Vika Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 462
  • Inregistrat: 01-May 11



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 11 May 2012 - 08:14 PM

Aiiii :drool: aiiii :105: atat pot spune...

#7

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,187
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 08 June 2012 - 09:06 AM

Superba prajitura! :drool: Trebuie s-o-ncerc si eu. Am niste lapte condensat si n-am apucat sa fac nimic cu el. Napolitane am.... timp imi mai trebuie! :thumleft:

#8

Useril este offline   ela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 371
  • Inregistrat: 12-September 11



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 09 June 2012 - 02:51 PM

Ce bine arata prajitura. Nici eu n-am acum foi de napolitana, se gasesc dar la 120 km de mine, cand ajung prin zona am sa cumpar.
Any, eu gasesc foi de napolitana la Carrefour, la sectiunea de produse romanesti.

#9

Useril este offline   iulia nicoleta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 932
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 09 June 2012 - 09:08 PM

Izuk, oare nu s-ar putea inlocui dolce de leche cu frisca in loc de unt...ma gandesc ca frisca totusi e mai aerata....

#10

Useril este offline   Phoenix Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,325
  • Inregistrat: 13-December 10



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 09 June 2012 - 09:26 PM

Asta voi incerca si eu data viitoare , eventual niste gelatina sa "tina" frisca .

#11

Useril este offline   dorateo Icon

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 07-October 11



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 10 June 2012 - 02:38 PM

E super prajitura......si merge lapte codensat-eu il prepar in casa - in combinatie cu frisca , ajutat cu gelatina de obicei la prajitura felie de lapte.

#12

Useril este offline   Phoenix Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,325
  • Inregistrat: 13-December 10



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 10 June 2012 - 04:17 PM

Si eu am mai facut lapte condensat in casa , dar acum gasesc peste tot aici si nu ma mai chinui . O sa reiau "activitatea" cand ma intorc acasa daca nu gasesc .
Si sa fiu on topic , asta discutam si eu cu sora-mea cu ceva timp in urma , sa inlocuim untul care e cam greu cu frisca batuta tare , dar ca sa sustina ciocolata de deasupra si sa se poata taia o felie fara sa se imprastie crema , are nevoie de niste gelatina .

#13

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,666
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 10 June 2012 - 11:38 PM

Vezi postareaela, la 09 June 2012 - 01:51 PM, a spus:

Ce bine arata prajitura. Nici eu n-am acum foi de napolitana, se gasesc dar la 120 km de mine, cand ajung prin zona am sa cumpar.
Any, eu gasesc foi de napolitana la Carrefour, la sectiunea de produse romanesti.


O sa ma uit dupa ele Ela, cine stie, poate gasesc :floare: !

#14

Useril este offline   Daneza13 Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 23 August 2012 - 06:30 AM

Vezi postareaizuk, la 09 June 2012 - 12:26 PM, a spus:

Asta voi incerca si eu data viitoare , eventual niste gelatina sa "tina" frisca .

Nu e nevoie de gelatina. Eu la 250 g dulce de leche pun 400 g frisca 35% batuta fara zahar, adaugata pe rand cate o lingura , si iese o crema superbuna, teapana, tare buna si de ornat. La reteta ta proportia ar fi de 400 g dulce de leche si 640 g frisca, si-ti iese un strat mai gros de crema.

#15

Useril este offline   Phoenix Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,325
  • Inregistrat: 13-December 10



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 15 September 2012 - 03:53 PM

Multumesc Daneza :notworthy:

#16

Useril este offline   Ellani Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,303
  • Inregistrat: 22-August 11



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 14 October 2012 - 10:34 PM

Am pus si pe asta ochiul din prima,si acum i-a venit randul.Din pacate n-am poza,dar e fooooooooarte gustoasa,in ciuda faptului ca-i si bomba la capitolul calorii.Dar avand in vedere ca multe lucruri bune pe lumea asta fie sunt interzise,fie ingrasa...

Chiar daca crema e destul de dulce,gustul amarui al ciocolatei negre pe care am folosit-o a mai redus cumva din dulce.Ce-i drept,eu am redus destul si din zaharul de la blat.

Doar ca mi-a dat foarte mari batai de cap taiatul si-anume napolitana.Cred ca ti-a luat ceva ca sa tai atat de perfect bucatile din poza :scratch:
Dar am deja idei de transformare in blat de tort,fara napolitana,caci oricum nu s-ar schimba foarte mult gustul,cred, si-s curioasa si de gustul cremei facute cu frisca.So,cu ocazia potrivita si cand am mai mult lapte condensat o mai repet,chiar daca sub alta forma.

Multumesc c-ai impartasit reteta si pentru idei noi,Dorina! :floare: :floare: :floare:

#17

Useril este offline   Phoenix Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,325
  • Inregistrat: 13-December 10



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 15 October 2012 - 05:53 PM

Cu placere , multumesc si eu ca ai venit cu impresii. Eu napolitana am taiata-o fara bataie de cap :scratch:

#18

Useril este offline   cerra Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,941
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara



Postat on Prajitura cu nuca si lapte condensat 16 October 2012 - 01:03 AM

Vezi postareaEllani, la 14 October 2012 - 06:34 PM, a spus:

Doar ca mi-a dat foarte mari batai de cap taiatul si-anume napolitana.Cred ca ti-a luat ceva ca sa tai atat de perfect bucatile din poza :scratch:
Dar am deja idei de transformare in blat de tort,fara napolitana,caci oricum nu s-ar schimba foarte mult gustul,cred, si-s curioasa si de gustul cremei facute cu frisca.So,cu ocazia potrivita si cand am mai mult lapte condensat o mai repet,chiar daca sub alta forma.

Multumesc c-ai impartasit reteta si pentru idei noi,Dorina! :floare: :floare: :floare:


Si eu fac prajitura sta difera foarte putin reteta mea de a vecinei si coc blatul pe foaia de napolitana si sE taie super bine. Eu crema o fac cand de vanilie cu unt , cand de dulce de leche facut la MO. Dulcele de leche il pun caldutz in frisca batuta tare. Are un gust super bun mai ales cu glazura de cioco amaruie.Cu unt ii dau dreptate Dorinei, iese prea dulce si greu ptr care nu servesc prajituri tare dulci. Ptr care vor dulce tare este foarte buna cu unt.



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru