Pavlova

Salt la continut

  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pavlova

#1

Useril este offline   Cosmina N Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 422
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationCluj Napoca



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 05:20 PM

Pavlova, după cum sunt sigură că deja ştiţi, este un desert ce constă ȋntr-un blat de bezea, crocant la exterior şi cremos la interior, cremă şi fructe. Acesta se presupune că a fost inventat ȋn Noua Zeelandă, ȋn onoarea balerinei Anna Pavlova care se afla acolo ȋn anul 1926, cu ocazia unui turneu mondial. Australienii şi neozeelandezii şi-au disputat ȋndelung drepturile de autor pentru Pavlova, dar studiile recente ȋi favorizează pe cei din urmă.

De mult ȋmi doream să ȋncerc aceste desert, dar nu am găsit o ocazie potrivită. Dar weekend-ul trecut, am sărbătorit ȋn familie Floriile (sau cel puţin partea de familie care este reformată :) ) şi mi s-a părut un moment bun să ma pun pe treabă.

Ce ȋmi place mie la reţeta asta e că presupune doar câteva ingrediente, dar rezultatul este spectaculos. Eu vă voi da reţeta doar pentru blatul de bezea, care ȋn fond este elementul cheie, ȋntrucât crema şi fructele ţin de alegerea fiecăruia ;)

Ingrediente
4 albuşuri
200 g zahăr extrafin
1 linguriţă amidon
1 linguriţă oţet
esenţă de vanilie


Imagine atasata


Înainte de a ȋncepe, aş dori să fac nişte observaţii :
1. În comerţ se găseşte zahăr extrafin, dar dacă nu găsiţi puteţi face ca mine: ȋl extrafinaţi voi ȋn mojar :)) Mojarul acesta „trăieşte” de mulţi ani, de pe vremea când bunicul meu, Dumnezeu să-l odihnească, l-a făcut cu mâinile lui. Dar nu contează vârsta, mie ȋmi place la nebunie :) Dar dacă nu aveţi zahăr extrafin, nu-i bai mare, folosiţi zahăr normal.

Imagine atasata


2. Amidonul şi oţetul sunt ingredientele principale ale reţetei. Ele permit bezelei să se ȋntărească la suprafaţă, dar să rămână moale şi gumată ȋn interior. Deci nu trebuie scoase sau ȋnlocuite. Nu vă temeţi, oţetul nu are nicio influenţă asupra gustului.
3. Blatul de bezea trebuie copt la cea mai mică treaptă a cuptorului, respectiv treapta 1. Dacă nu, se va carboniza.

Cum procedăm?
Acum că am stabilit detaliile „organizatorice” putem trece la treabă. Începem prin a preȋncălzi cuptorul la treapta 1 şi prin a desena un cerc pe o hârtie de copt.

Imagine atasata


Apoi ne ocupăm de bezea. Batem albuşurile tare, iar apoi adăugăm puţin câte puţin zahărul. Să aşteptaţi de fiecare dată să se dizolve tot zahărul. Procesul de mixare va dura ȋn jur de 15-20 minute. După aceea, adăugăm oţetul, amidonul şi esenţa de vanilie. Aşa arată când e gata:

Imagine atasata


Ce urmează? Turnatul bezelei ȋn tavă, ȋncercând să ȋi dăm o formă cât mai rotundă, ajutându-ne de cercul deja desenat. Eu mi-am dorit să ȋi dau o formă mai specială. Aşa că am turnat ȋn tavă cam 2/3 din bezea şi am pus restul ȋntr-un poş cu un dui mai mărişor. Şi am format rozete pe margine :)

Imagine atasata


După ce am terminat cu bibilitul, dăm bezeaua la cuptor pentru aproximativ 1 oră – 1:15. E gata când e gălbuie şi tare ȋn exterior. Probabil se va crăpa puţin, dar nu e nicio problemă.

După ce e gata, oprim focul şi o lăsăm să se răcească complet ȋn cuptor, lăsând uşa ȋntredeschisă. Apoi o punem pe platou, adăugăm cremă după preferinţe (eu am pus frişcă) şi fructe. Pentru fructe eu am folosit kiwi, zmeură şi căpşuni.

O nebunie! După cum am menţionat, bezeaua e crocantă ȋn exterior şi moale ȋn interior, dulce şi aromată, iar fructele acrişoare ȋi completează gustul. Nu ne-am mai putut opri din „mmmm”-uri, aşa de bună a fost.

Sper că v-a plăcut reţeta :) Dacă da, poate o veţi ȋncerca de Florii, cum am făcut noi. Poftă bună!

P.S.: s-ar putea ca frisca sa inmoaie putin blatul de bezea, mie asa mi s-a intamplat, dar a ramas la fel de bun :rolleyes:

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Signature Seperator image

"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#2

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,263
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 05:29 PM

Super arata, Cosmina!! Bravo!! :cheers: :hungry:
Signature Seperator image

Imagine postata

#3

Useril este offline   Cosmina N Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 422
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationCluj Napoca



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 05:54 PM

Vezi postareaOlguta, la 05 April 2012 - 01:29 PM, a spus:

Super arata, Cosmina!! Bravo!! :cheers: :hungry:


Multumesc mult, Olguta :floare: Ma bucur ca iti place!
Signature Seperator image

"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#4

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,902
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 05:56 PM

cum nu sint in stare sa fac macaronsi :blush: , pt. mine Pavlova ta e o opera de arta dulce, bravo, Cosmina ! :appl:
Signature Seperator image

am răbdare cînd e vorba de prostie, însă nu cu cei care sînt mîndri de ea ! Imagine postata

#5

Useril este offline   Geany Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11,651
  • Inregistrat: 08-December 09



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 07:04 PM

Cosmina, :appl: e minunata!!! :love7:

#6

Useril este offline   Cosmina N Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 422
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationCluj Napoca



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 09:15 PM

Vezi postareauptown girl, la 05 April 2012 - 01:56 PM, a spus:

cum nu sint in stare sa fac macaronsi :blush: , pt. mine Pavlova ta e o opera de arta dulce, bravo, Cosmina ! :appl:


Multumesc mult :floare: Eu nu am facut macaoons niciodata, dar am in plan. M-am speriat cand am vazut cat de pretentiosi sunt. Sa stii ca nu e greu deloc sa faci Pavlova, eu am facut-o pentru prima data :tongue3:

Vezi postareaGeany, la 05 April 2012 - 03:04 PM, a spus:

Cosmina, :appl: e minunata!!! :love7:


:floare: :floare: Saru'mana, Geany!
Signature Seperator image

"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#7

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 6,878
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 09:17 PM

Cosmina, am o carticica cu Pavlove.O gramada de combinatii.A ta a iesit superba.Eu ador bezeaua, imi fac curaj sa infrunt vro 400 de calorii pe portie si ma arunc si eu! :hello:

#8

Useril este offline   Cosmina N Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 422
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationCluj Napoca



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 09:21 PM

Vezi postareaEataly, la 05 April 2012 - 05:17 PM, a spus:

Cosmina, am o carticica cu Pavlove.O gramada de combinatii.A ta a iesit superba.Eu ador bezeaua, imi fac curaj sa infrunt vro 400 de calorii pe portie si ma arunc si eu! :hello:


Eataly, e super daca ai carte cu si despre Pavlove, te invidiez :biggrin: Eu mai am doar o singura reteta, de Pavlova de ciocolata cu fructul pasiunii, intr-o carte cu deserturi de cioco. O voi face si pe aia :headbang:

400 calorii pe portie zici? Bingo! Eu ma straduiesc sa mai pun ceva pe mine, deci pot sa fac o Pavlova pe weekend :hungry:
Signature Seperator image

"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#9

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,593
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 09:54 PM

Cosmina ,

De mult imi fac curaj sa fac si eu o Pavlova .
A ta a iesit superb !
La ce temperatura ai copt -o ?
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#10

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,104
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 09:58 PM

Vezi postareaPiscotel, la 05 April 2012 - 07:54 PM, a spus:

Cosmina ,

De mult imi fac curaj sa fac si eu o Pavlova .
A ta a iesit superb !
La ce temperatura ai copt -o ?

Foile de la tortul de bezea eu le coc la foc mic (minim adica) si mai tin si usa la cuptor deschisa. La ala electric parca aveam 100 de grade minim.... Sau 150??? :scratch: Oricum, ideea e: foc mic, eventual si usa deschisa! :thumleft:

#11

Useril este offline   Gelutza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,030
  • Inregistrat: 04-January 12



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 10:13 PM

N-am putut sa trec indiferenta pe langa acest topic si daca tot am trecut...asa m-am molipsit incat imi vine sa strig in gura mare"Pavlova, Pavlova..."pana capat si eu o portie,ssst, daca ma aude lumea ma interneaza la aia glumetzi si nu ma voi face bine decat daca voi gusta si eu o portie! =))

#12

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,104
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 10:14 PM

Cosmina, e superb tortul! Imi place ideea de a-l orna cu fructe :thumleft:
Scuze ca m-am bagat peste Pisco si am raspuns, dar ma mancau des'tele.... :snorting: Eu am facut tort de bezea, cu crema de ciucalata si l-am ornat cu ceva fructe:

Imagine atasata

Imagine atasata

N-arata el cine stie ce, da' il cam plimbasem si cedase foaia de jos! :icon_fessee:

#13

Useril este offline   zoazorel Icon

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,641
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...



Icon postare  Postat on Pavlova 05 April 2012 - 10:55 PM

Imagine postata Bueeeyyy! Fie-va mila! Mor incet si-n chinuri!Se poate asa ceva?Imagine postata
Oare mie mi-ar iesi o asa opera de arta?Imagine postata
Imagine postata Cosmina!
Signature Seperator image

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#14

Useril este offline   Cosmina N Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 422
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationCluj Napoca



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 11:00 PM

Vezi postareaPiscotel, la 05 April 2012 - 05:54 PM, a spus:

Cosmina ,

De mult imi fac curaj sa fac si eu o Pavlova .
A ta a iesit superb !
La ce temperatura ai copt -o ?


Exact cum a spus Foxyy, multumesc :floare: La temperatura mica. In reteta originala spunea 130 grade, eu am copt-o pe treapta 1 de la cuptor (nu stiu exact cate grade are). Ideea e sa fie la temperatura mica, daca nu se carbonizeaza :biggrin: Tinem pumnii sa iasa!!

Vezi postareaGelutza, la 05 April 2012 - 06:13 PM, a spus:

N-am putut sa trec indiferenta pe langa acest topic si daca tot am trecut...asa m-am molipsit incat imi vine sa strig in gura mare"Pavlova, Pavlova..."pana capat si eu o portie,ssst, daca ma aude lumea ma interneaza la aia glumetzi si nu ma voi face bine decat daca voi gusta si eu o portie!


Ti-as da cu mare placere, dar in mai putin de o zi a disparut :drool: A fost prea buna. Data viitoare, o juma' de Pavlova virtuala e a ta, parol :lol: Asta daca nu faci tu pana atunci :71:

Vezi postareaFoxyy, la 05 April 2012 - 06:14 PM, a spus:

Cosmina, e superb tortul! Imi place ideea de a-l orna cu fructe
Scuze ca m-am bagat peste Pisco si am raspuns, dar ma mancau des'tele.... Eu am facut tort de bezea, cu crema de ciucalata si l-am ornat cu ceva fructe:

N-arata el cine stie ce, da' il cam plimbasem si cedase foaia de jos!


Am auzit de blaturi de bezea, dar nu am facut niciodata. Se fac la fel ca Pavlova? Oricum suna foarte bine, iar tortuletul tau arata trasnet :drool: Azi am mancat o amandina amarata de la cantina de la facultate si mi-e dor de ceva buuuun :lol:
Signature Seperator image

"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#15

Useril este offline   Cosmina N Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 422
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationCluj Napoca



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 11:04 PM

Vezi postareazoazorel, la 05 April 2012 - 06:55 PM, a spus:

Imagine postata Bueeeyyy! Fie-va mila! Mor incet si-n chinuri!Se poate asa ceva?Imagine postata
Oare mie mi-ar iesi o asa opera de arta?Imagine postata
Imagine postata Cosmina!


Nu imi e mila de nimeni ca nici voua nu va e mila de mine! Punct :lol: Pai ce? Numai voi sa ma tentati cu de toate? Zoazo, daca mi-a iesit mie, iese la toata lumea. Nu-s tocmai un geniu in bucatarie :71: Pupici :-*
Signature Seperator image

"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#16

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 12,104
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: RLS



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 11:20 PM

Vezi postareaCosmina N, la 05 April 2012 - 09:00 PM, a spus:

Am auzit de blaturi de bezea, dar nu am facut niciodata. Se fac la fel ca Pavlova? Oricum suna foarte bine, iar tortuletul tau arata trasnet :drool: Azi am mancat o amandina amarata de la cantina de la facultate si mi-e dor de ceva buuuun :lol:

Eu fac blaturile din albus si zahar. Atat.
Le pun la copt in cuptor timp de vrep 4 ore, sa se coaca (usuce) complet si-n interior. Fiecare blat se coace separat, nu se pot taia pe orizontala (fara pagube serioase).
Intre foi vine crema de ciocolata si de ornat..... fiecare ce si cum doreste. :tongue3:

#17

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 8,910
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Pavlova 05 April 2012 - 11:48 PM

E superba, Cosmina, felicitari :appl:

#18

Useril este offline   laura_lala Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,127
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia



Postat on Pavlova 06 April 2012 - 12:31 AM

Uaau, aplauze la scena deschisa!! :appl: Eu ma incumet sa-l fac. Saptamana viitoare pentru fetele de la birou. :)

#19

Useril este offline   Cosmina N Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 422
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationCluj Napoca



Postat on Pavlova 06 April 2012 - 01:00 AM

Vezi postareaFoxyy, la 05 April 2012 - 07:20 PM, a spus:

Eu fac blaturile din albus si zahar. Atat.
Le pun la copt in cuptor timp de vrep 4 ore, sa se coaca (usuce) complet si-n interior. Fiecare blat se coace separat, nu se pot taia pe orizontala (fara pagube serioase).
Intre foi vine crema de ciocolata si de ornat..... fiecare ce si cum doreste. :tongue3:


Multumesc de lamuriri, Foxyy :headbang: Suna chiar bine! Prevad pe viitor un tort cu blat de bezea si crema de cioco super-amaruie :biggrin:

Vezi postareaAdriana, la 05 April 2012 - 07:48 PM, a spus:

E superba, Cosmina, felicitari :appl:


Multumesc mult, Adriana :floare:

Vezi postarealaura_lala, la 05 April 2012 - 08:31 PM, a spus:

Uaau, aplauze la scena deschisa!! :appl: Eu ma incumet sa-l fac. Saptamana viitoare pentru fetele de la birou. :)


Multumesc :floare: Sunt sigura ca fetele vor fi incantate. Astept poze si impresii :cheers:
Signature Seperator image

"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#20

Useril este offline   yoyo Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,088
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des



Postat on Pavlova 07 April 2012 - 03:40 AM

Sfat: Bezeaua daca se unge cu ciocolata topita nu se mai inmoaie ci va ramane crocanta.

Arata tare bine pavlova ta.



  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru