Reteta originala prevede oua si faina normala, eu am preferat sa inlocuiesc ouale cu seminte de in pt care ii multumesc Aurei, ca prima data am incercat in muffins-urile facute dupa reteta ei.
Avem nevoie de:
150 gr unt(moale)
150g zahar brun
4 linguri seminte in macinate(sau 4 oua)
2 banane
1 lingura zeama de lamaie
250 gr faina
2 lingurite praf de copt
Zaharul se amesteca bine cu untul, pana devine o crema moale apoi se adauga ouale.
Daca optati pentru varianta cu seminte de in macinate, puneti peste ele cate 3 linguri de apa la fiecare lingura de seminte.
Bananele se paseaza cu ajutorul unui furculite si se adauga zeama de lamaie(pentru a nu oxida), dupa care se adauga peste amestecul de unt, zahar si oua(sau seminte de in).
Faina se amesteca cu praful de copt(eu inainte de a pune peste compozitie o cern pentru a fi mai pufoasa) si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se toarna compozitia in formele unse cu putin unt ( daca aveti de silicon nu mai necesita ungere)si se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20 de minute.
Au iesit foarte pufoase, mi-au iesit 12 bucati din care au mai ramas doar 2 .
Dovada

eu doua buati le-am servit cu sos de zmeura si fructe de padure.

Daca bnanele sunt foarte coapte puteti pune chiar mai putin de 150gr de zahar(reteta avea 175 si mi s-a parut mult), mie personal mi s-au parut cam dulci.

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla