Muffin cu banane

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muffin cu banane fara ou

Useril este offline   Ioana Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,432
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat on Muffin cu banane 03 February 2012 - 03:29 AM

Cum de cand cu retetele de paine ale Mayei cu faina de spelta , tot timpul am in casa soiul asta de faina, azi invartindu-ma in bucatarie am ochit doua banane ratacite pe care nu le mai manca nimeni.Cand sunt prea coapte eu una nu le mai mananc, asa ca era pacat sa le arunc si m-am gandit sa fac ceva cu ele.Si ce putea sa fie mai simplu si sa manance si anumiti sclifositi din casa decat niste muffin.
Reteta originala prevede oua si faina normala, eu am preferat sa inlocuiesc ouale cu seminte de in pt care ii multumesc Aurei, ca prima data am incercat in muffins-urile facute dupa reteta ei.

Avem nevoie de:

150 gr unt(moale)
150g zahar brun
4 linguri seminte in macinate(sau 4 oua)
2 banane
1 lingura zeama de lamaie
250 gr faina
2 lingurite praf de copt

Zaharul se amesteca bine cu untul, pana devine o crema moale apoi se adauga ouale.
Daca optati pentru varianta cu seminte de in macinate, puneti peste ele cate 3 linguri de apa la fiecare lingura de seminte.
Bananele se paseaza cu ajutorul unui furculite si se adauga zeama de lamaie(pentru a nu oxida), dupa care se adauga peste amestecul de unt, zahar si oua(sau seminte de in).
Faina se amesteca cu praful de copt(eu inainte de a pune peste compozitie o cern pentru a fi mai pufoasa) si se amesteca cu restul ingredientelor.
Se toarna compozitia in formele unse cu putin unt ( daca aveti de silicon nu mai necesita ungere)si se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20 de minute.

Au iesit foarte pufoase, mi-au iesit 12 bucati din care au mai ramas doar 2 .
Dovada
Imagine atasata

eu doua buati le-am servit cu sos de zmeura si fructe de padure.

Imagine atasata

Daca bnanele sunt foarte coapte puteti pune chiar mai putin de 150gr de zahar(reteta avea 175 si mi s-a parut mult), mie personal mi s-au parut cam dulci.
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Useril este offline   Foxyy Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,995
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn sud

Postat on Muffin cu banane 03 February 2012 - 11:26 AM

Vezi postareaIoana, la 03 February 2012 - 12:29 AM, a spus:

Cum de cand cu retetele de paine ale Mayei cu faina de spelta , tot timpul am in casa soiul asta de faina, azi invartindu-ma in bucatarie am ochit doua banane ratacite pe care nu le mai manca nimeni.Cand sunt prea coapte eu una nu le mai mananc, asa ca era pacat sa le arunc si m-am gandit sa fac ceva cu ele.Si ce putea sa fie mai simplu si sa manance si anumiti sclifositi din casa decat niste muffin.
Reteta originala prevede oua si faina normala, eu am preferat sa inlocuiesc ouale cu seminte de in pt care ii multumesc Aurei, ca prima data am incercat in muffins-urile facute dupa reteta ei.Daca bnanele sunt foarte coapte puteti pune chiar mai putin de 150gr de zahar(reteta avea 175 si mi s-a parut mult), mie personal mi s-au parut cam dulci.

Chiar am si eu 2 banane ultra-coapte prin casa. Nici eu nu le pot manca, din pricina de hiper-aciditate :angryfire:, asa ca le-as putea transforma. Numa' ca io n-am faina de spelta. Tre' sa folosesc de asta normala.
Multam de reteta. :notworthy: Nu mai zic nica de poze, am inceput sa salivez instant cand le-am vazut.... :drool:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Muffin cu banane 03 February 2012 - 01:19 PM

Vezi postareaFoxyy, la 03 February 2012 - 08:26 AM, a spus:

Chiar am si eu 2 banane ultra-coapte prin casa. Nici eu nu le pot manca, din pricina de hiper-aciditate :angryfire:, asa ca le-as putea transforma. Numa' ca io n-am faina de spelta. Tre' sa folosesc de asta normala.
Multam de reteta. :notworthy: Nu mai zic nica de poze, am inceput sa salivez instant cand le-am vazut.... :drool:

Fox, poti pune faina normala, fara probleme,eu am pus de spelata ca asa am vrut,dar reteta originala avea faina normala si oua,desi nu-i bai.
Azi mai am una, una am halit-o langa cafea.Trebuie sa o refac si atunci am sa pun nuci(cerere de la colocatar :tongue3: )

Acasa la mine

Useril este offline   any_annette Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,998
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat on Muffin cu banane 03 February 2012 - 01:57 PM

Nu stiam ca ouale se pot inlocui cu seminte de in.
Chiar o sa ma uit si eu sa vad daca gasesc.
Daca inlocuim untul cu ulei, devine o reteta numai buna si pentru cei intoleranti la lactoza si in acelasi timp o reteta de post.
Frumosi ti-au iesit, se vede ca-i fraged aluatul, pufos :) .

Useril este offline   moatza Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,334
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat on Muffin cu banane 03 February 2012 - 02:03 PM

Vezi postareaFoxyy, la 03 February 2012 - 09:26 AM, a spus:

Numa' ca io n-am faina de spelta. Tre' sa folosesc de asta normala.

se gaseste si la noi, e cam 12 lei/kg.

Ioana, eu fac cate-un colac cu banane cand tre sa le consum. In ultima vreme le cam ocolim, dar varianta cu briosele cred ca-i mai buna. Poate reusesti sa te opresti dupa prima...

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Muffin cu banane 03 February 2012 - 02:08 PM

Vezi postareamoatza, la 03 February 2012 - 11:03 AM, a spus:

Ioana, eu fac cate-un colac cu banane cand tre sa le consum. In ultima vreme le cam ocolim, dar varianta cu briosele cred ca-i mai buna. Poate reusesti sa te opresti dupa prima...

Am vazut si eu pe net ca ar fi, dar mi se pare scumpa. Am intrebat pe la plafar si intr-un loc cica au avut, da' inca n-au primit. Urmeaza sa.... candva.. I-am intrebat de pret si mi-au zis ca era cam 8 lei / kg. Daca or mai primi, o sa iau, sa vad ce si cum.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat on Muffin cu banane 03 February 2012 - 02:19 PM

nici eu n-am luat, nu consider c-as avea neaparata nevoie.

iar painea facuta cu spelta am vazut ca era 11.65lei/500gr la carrefour. mofturi frate!

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Muffin cu banane 03 February 2012 - 02:31 PM

Vezi postareamoatza, la 03 February 2012 - 11:19 AM, a spus:

iar painea facuta cu spelta am vazut ca era 11.65lei/500gr la carrefour. mofturi frate!

500 g la 12 lei?????????????? :angryfire: Vai s-amar! Eu am gasit pe net cu 12 lei / kg si mi s-a parut mult. Nici asta cu 8 nu-i prea ieftina. Da' macar de-o pofta, sa vad care-i diferenta, as lua!

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationtot aici

Postat on Muffin cu banane 03 February 2012 - 02:32 PM

[quote name='Foxyy' date='03 February 2012 - 12:31 PM' timestamp='1328265072' post='126894']

500 g la 12 lei?????????????? :angryfire:

painea, da![/quote]

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Muffin cu banane 03 February 2012 - 02:41 PM

[quote name='moatza' date='03 February 2012 - 11:32 AM' timestamp='1328265146' post='126895']

Vezi postareaFoxyy, la 03 February 2012 - 12:31 PM, a spus:

500 g la 12 lei?????????????? :angryfire:

painea, da![/quote]

Am citit oarecum din doi in noua. Eram cu gandu' la faina. Da' tot e muuuuuuuuuuult! :angryfire:

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Muffin cu banane 03 February 2012 - 02:42 PM

Ioana, scuza-ne ca am facut topicul franjuri.... :notworthy: Poate ar fi mai bine sa mutam vorbariile legate de spelta si sa lasam aici doar discutiile legate strict de muffin.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Muffin cu banane 03 February 2012 - 02:49 PM

Vezi postareaany_annette, la 03 February 2012 - 10:57 AM, a spus:

Nu stiam ca ouale se pot inlocui cu seminte de in.
Chiar o sa ma uit si eu sa vad daca gasesc.
Daca inlocuim untul cu ulei, devine o reteta numai buna si pentru cei intoleranti la lactoza si in acelasi timp o reteta de post.
Frumosi ti-au iesit, se vede ca-i fraged aluatul, pufos :) .

sincer nici eu pana la reteta lui Aura de muffin nu stiam si ma bucur ca am aflat.Eu am tot timpul seminte de in in casa ca le folosesc si la salate.
Da poti inlocuii untul cu uleiul sau chiar cu unt de cocos.Chiar urmatoarea data am sa fac cu el.

Vezi postareamoatza, la 03 February 2012 - 11:03 AM, a spus:

Cam greu sa te opresti dupa una singura :)

Vezi postareaFoxyy, la 03 February 2012 - 11:42 AM, a spus:

Ioana, scuza-ne ca am facut topicul franjuri.... :notworthy: Poate ar fi mai bine sa mutam vorbariile legate de spelta si sa lasam aici doar discutiile legate strict de muffin.

nu-i bai.stiu ca in Ro e cam greu ca faina asta, dasta am si specificat ca retetea initiala avea faina normala,dar eu am optat pt cea de spelta.

Acasa la mine

Useril este offline   aura Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,095
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat on Muffin cu banane 03 February 2012 - 05:32 PM

ce frumoase ti-au iesit Ioana! Am sa le fac si eu cu banane ca in varianta asta nu le-am facut niciodata. Eu nu am faina spelta, dar am sa fac cu cea normala.

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa