My Sangria
Postat on My Sangria 14 December 2009 - 10:31 PM
1/2 pahar de rom sau cognac
5 linguri de zahar
1 baton de scortisoara
2-3 cuisoare
2 portocale
1 mar
Se amesteca vinul cu cognacul/romul, zaharul, scortisoara si cuisoarele si zeama de la o portocala.
Cealalta portocala (cu tot cu coaja) si marul curatat de casuta se taie în cuburi mici.
Se amesteca totul, se da la frigider si se serveste cu cuburi de gheata alaturi.

Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
Postat on My Sangria 14 December 2009 - 11:21 PM
rebela a spus:
Am o intrebare ,vinul trebuie sa fie dulce ,demi sau sec?
Reteta e masurata pentru un vin sec (în Franta, rosu dulce sau demi nu prea exista :? ).
Daca vinul e mai dulce, reduci sau suprimi cantitatea de zahar.

Postat on My Sangria 15 December 2009 - 11:12 AM
10cl sirop de trestie
15cl zeama de lamîie
15cl lichior de piersici
10cl rom
50cl suc de portocale
2l vin rosé sec
1 baton de vanilie
1 baton de scortisoara
3 cuisoare
1kg fructe exotice (mango, kiwi, papaya, lamîie verde, ananas, litchi, mandarine, etc)
Fructele se curata si se taie felii. Se amesteca toate ingredientele si se lasa sa macereze la frigider minim o ora.
Cantitate pentru zece persoane.
Cine vrea (si are), poate înlocui vinul cu un cremant de Alsacia rosé sec, sau alt vin spumos rosé sec.
Aceasi observatie ca pentru cealalta sangria : daca vinul e demi-sec sau dulce, se ajusteaza cantitatea de sirop în consecinta.

Postat on My Sangria 15 December 2009 - 01:34 PM
dragos a spus:
te duci si iei de la magazin :roll:
Cearca mataluta retetele astea, sa vedem daca dupa aia mai ai tragere de inima pentru sangria de la magazin ;)

Postat on My Sangria 16 December 2009 - 04:15 PM
Alexandru a spus:
dragos a spus:
Cearca mataluta retetele astea, sa vedem daca dupa aia mai ai tragere de inima pentru sangria de la magazin ;)
Alexandru am si eu doua intrebari te rog frumos:1 e preferabil de servit sangria vara cind e cald,sau nu neaparat
si 2:ce feluri de mincare se potrivesc abinate la sangria(aperitive sau ce?)
Multumesc :hello:
Postat on My Sangria 16 December 2009 - 04:26 PM
Intrb pt. ca auzisem ca daca vinul are in el sulf sau si mai grav e din pastile daca-l fierbi devine toxic :occasion14:
Postat on My Sangria 16 December 2009 - 04:31 PM

Razvan Exarhu: "E normal sa fie mai multi idioti pe lume, pentru ca Mama Tampitilor e tot timpul gravida".
Postat on My Sangria 16 December 2009 - 04:58 PM
dragos a spus:
Multumesc Dragos pt promtitudine,asa o sa fac
Postat on My Sangria 16 December 2009 - 06:13 PM
Geany a spus:
Intrb pt. ca auzisem ca daca vinul are in el sulf sau si mai grav e din pastile daca-l fierbi devine toxic :occasion14:
În general, vinul alb contine sulf, vinul rosu doar în cantitati infime. Deci cum ^de fiert se fierbe numai vinul rosu, riscul este minim.

Postat on My Sangria 16 December 2009 - 06:22 PM
Geany a spus:
Alexandru a spus:
dragos a spus:
Alexandru am si eu doua intrebari te rog frumos:1 e preferabil de servit sangria vara cind e cald,sau nu neaparat
si 2:ce feluri de mincare se potrivesc abinate la sangria(aperitive sau ce?)
Multumesc :hello:
Sangria se poate bea în orice sezon, la aperitiv, desi varianta cu vin roz este mai degraba potrivita vara
Poti de pilda perpara sangria cu vin rosu pentru sarbatori, într-un castron mare, din care invitatiii se servesc cu polonicul, exact ca pentru un punch englez.
Cu fructele, zaharul si mirodeniile din sangria e cam greu sa gasesti un fel de mîncare potrivit. :scratch:

Postat on My Sangria 05 June 2010 - 01:45 PM
Cand vad bolul ala imi vine sa beau din el cum faceam cand eram copii si plecam cu oile si caprele pe camp si in padure, fara sa ne luam apa la noi. Bai nene si ce harjoneala, ce nebunii, ore intregi. Ne luam doar un cutitas la noi si ne duceam in nucii oaminilor pe camp si ne faceam negri pana la coate (treaba cu nucile era fuarte fuarte dezaprobata de bunica
Senzatia asta o am cand iti vad bolul ala.

Night gathers, and now my watch begins.I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the fire that burns against the cold, the light that brings the dawn, the horn that wakes the sleepers, the shield that guards the realms of men. I pledge my life and honor to the Night's Watch, for this night and all the nights to come.
Postat on My Sangria 06 June 2010 - 03:03 AM
Lapona Enigel, la 05 June 2010 - 02:45 AM, a spus:
Cand vad bolul ala imi vine sa beau din el cum faceam cand eram copii si plecam cu oile si caprele pe camp si in padure, fara sa ne luam apa la noi. Bai nene si ce harjoneala, ce nebunii, ore intregi. Ne luam doar un cutitas la noi si ne duceam in nucii oaminilor pe camp si ne faceam negri pana la coate (treaba cu nucile era fuarte fuarte dezaprobata de bunica
Senzatia asta o am cand iti vad bolul ala.
Hello Lori! Pe unde crezi ca m-am plimbat cind am fost in Düsseldorf?
Pe Königsallee. Imi amintesc cit ne-am invirtit pina cind am gasit un loc de parcare.

Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla