Acest dulce ma scoate din incurcatura de fiecare data cand am musafiri neanuntati din vreme, ci asa cu o ora inainte"hai ca trecem pe la voi"
Conditia este sa am aluat fraged preparat in congelator...merge si foietaj dar e prea sarat!
Ingrediente pentru 15 bucati:
600 grame aluat fraged, eu il fac pe al Laurei Laurentiu;
3 mere mari, rosii, ionatan
8 linguri de zahar;
o lingura scortisoara macinata;
o linguritarasa de sare de lamaie;
Modul de preparare:
Punem aluatul la decongelat.
Mai intai pregatim merele:
Le taiem in doua,le curatam de cotor, apoi fiecare jmatate se feliaza subtire, asa:
Atentie, nu se curata de coaja, ea e farmecul!

Le punem intr-o tigaie antiaderenta, presaram zahar pe ele, cam 6 linguri si sarea de lamaie

completam cu apa pana le cuprinde si punem la foc cratita pana incepe sa fiarba totul...apoi oprim la primul clocot.
Scoatem merele din siropul format si le punem la zvantat pe un prosop absorbant.
Aluatul se intinde foaie patrata sau dreptunghiulara, cam de 5 mm grosime chiar pe folia in care a fost impachetat;
Se taie fasii lungi de 18/20 cm si cam 2 cm latime

Se presara fasiile cu scortisoara si zahar;
Urmeaza sa punem peste aceste fasii feliile de mere care s-au scurs intre timp, tinand cont sa le asezam astfel, cu partea rotunjita in sus
Cand toata fasia a fost completata cumere se ruleaza de la stanga la drepta si se obtine trandafirasul

Se coc in tava tapetata cu hartie de copt

Cuptor preincalzit, la 180 grade, cam 50 minute, pana se usuca bine marul!
Cand le scoatem din cuptor le presaram cu putin zahar, parca-s trandafiri incarcati de roua!

Se servesc dupa pofta, calde sau reci,
Pofta buna!

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla