Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi

Salt la continut

• (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi de zile mari

Useril este offline   any_annette Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4,998
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 02:27 AM

Am luat ieri o bucata de carne de porc si ma gandeam cum as putea s-o fac, altfel decat de obicei.
Azi am scos cartile si am inceput sa studiez ceva retete.

Am gasit o reteta pentru file de porc, pe care eu am adaptat-o, din cartea "Scuola di cucina".

Bucata de carne de porc pe care am avut eu era de 1,4 kg.
Am taiat-o si am deschis-o, asa incat s-o pot umple (cartea zice 2 fileuri de porc de 300 de gr fiecare), apoi am pus deasupra o bucata de hartie de copt si am batut-o nitel.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Am pus sare si piper peste carne.

Am facut un amestec din:
- salam finocchiona (cartea zice 80 de gr de pancetta) ca de asta aveam si in plus i-am dat un gust toscan la rulada, cam 120 de gr
- cateva frunze de salvie
- un catel de usturoi
- miez de nuca cam 16 mieji (am mai adaugat in afara de ce-i in poza)
- 14 prune uscate (daca sunt prea uscate se pun in apa pana ce-si revin, la mine n-a fost nevoie)

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Toate astea se taie marunt, se amesteca si o parte se pune peste carne. Restul il oprim pentru a umple cartofii si prunele.

Imagine atasata

Imagine atasata

Se ruleaza

Imagine atasata

Se leaga cu ata de bucatarie

Imagine atasata

Si capetele carnii sa nu curga din compozitie

Imagine atasata

Punem carnea sarata si piparata intr-o cratita pe foc in ulei ev sa se sigileze bine pe toate partile pana prinde culoare.

Imagine atasata

Imagine atasata

Adaugam un pahar de vin alb sec si lasam sa se evapore

Imagine atasata

Taiem 3 cepe rosii sau mai multe (reteta zice 12 salote intregi) in sferturi si le punem langa carne.

Imagine atasata

Transferam totul intr-o tava care poate fi pusa la cuptor.

Imagine atasata

Punem un polonic de supa deasupra si dam la cuptor la 180 de grade la cuptorul incalzit deja, pentru 70 de minute.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 02:38 AM

Intre timp luam cateva prune uscate si le umplem cu ce a ramas din amestecul facut initial.
Luam si cativa cartofi (eu am avut numai 3) ii scobim cu instrumentul de scos cotorul la mere si-i umplem si pe ei, ce am scobit nu aruncam.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Dupa ce au trecut cele 70 de minute (in care am intors carnea pe-o parte si pe cealalta) punem in tava alaturi de carne prunele umplute si carofi umpluti.
Lasam in continuare la cuptor circa 15 - 20 de minute.

Imagine atasata

Imagine atasata

La final

Imagine atasata

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 02:47 AM

Pe platou

Imagine atasata

Imagine atasata

Pe farfurie
Neaparat sa puneti peste carne sos din tava, e delicios. Eu am pus dupa ce am facut poza, ca sa fie clara.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Delicios credeti-ma, pacat ca e marti, e de duminica carnea asta si de ocazii importante!
Cin cin!

Imagine atasata

Useril este offline   Ellani Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 782
  • Inregistrat: 22-August 11

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 03:11 AM

Pazea,ca Any s-a intors la cratite! De revista si nu am nici o indoiala ca si gustul e pe masura! :thumleft:

Useril este offline   2ut Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 516
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 10:46 AM

Oau, oau, oau...am ramas fara cuvinte. Minunat, Any!

Useril este offline   Foxyy Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,995
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn sud

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 11:02 AM

Super! :thumleft: Imi place tare mult cum gandesti! :toothy9; Prune am, nuci am.... chef de facut minunatii am....... Mai tre' sa cumpar carnita si sa trec la munci. :hungry:

Useril este offline   Geany Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,500
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 11:56 AM

Excelent ca de obicei Anutza',ce fain arata sexiunea' aia de rulada :occasion14:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 01:39 PM

Vezi postareaEllani, la 25 January 2012 - 01:11 AM, a spus:

Pazea,ca Any s-a intors la cratite! De revista si nu am nici o indoiala ca si gustul e pe masura! :thumleft:

Ellani merci, esti o draguta :floare: !
Da, e foarte bun intr-adevar, o s-o tin in consideratie si pe asta cand am oaspeti.

Vezi postarea2ut, la 25 January 2012 - 08:46 AM, a spus:

Oau, oau, oau...am ramas fara cuvinte. Minunat, Any!

Multumesc mult :floare: ! E mai usor de facut decat de explicat!

Vezi postareaFoxyy, la 25 January 2012 - 09:02 AM, a spus:

Super! :thumleft: Imi place tare mult cum gandesti! :toothy9; Prune am, nuci am.... chef de facut minunatii am....... Mai tre' sa cumpar carnita si sa trec la munci. :hungry:

Foxule asa si eu ieri aveam chef de ceva mai special asa cu carnea asta. Am mai facut-o in alte feluri, dar vroiam ceva nou.
Te astept cu impresii cand o fi s-o faci.
Merci :floare: !

Vezi postareaGeany, la 25 January 2012 - 09:56 AM, a spus:

Excelent ca de obicei Anutza',ce fain arata sexiunea' aia de rulada :occasion14:

Multam Geany :floare: , am fost multumita si eu de sexiune, de gust, de aspect in general.
Am facut si eu un sot fericit.
Asa am mancat aseara cu meciul Juventus Roma pe calculator direct in farfurie =))

Imagine atasata

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 01:54 PM

Pun si reteta din carte, am uitat sa spun ca prunele umplute si cartofii umpluti in reteta zice ca se invelesc in pancetta si apoi se pun la cuptor.
Eu nu am avut si i-am pus in pielea goala =)) .

Scriu reteta in mare ca poate intereseaza pe cineva cum e precis, ca eu am mai facut si la ochi.

Cum am spus in carte e cu file de porc (2 bucati de 300 de gr fiecare). Se face o incizie pe lung in asa fel incat sa se creeze un buzunar pe care il umplem cu umplutura facuta.
Pentru umplutura se amesteca 10 prune seci fara sambure, 1 catel de usturoi, 2 frunze de salvie, 80 de gr de pancetta, 10 mieji de nuca.
Se taie totul marunt, se amesteca si cu jumatate din cantitate se umple carnea.

Procedeul e la fel, apoi in tava se pun 12 salote intregi si se da la cuptor 20 de minute.
6 cartofi noi mici si 18 prune uscate ii umplem cu restul de amestec care a ramas, apoi ii infasuram in pancetta, punem in tava si mai dam la cuptor alte 15 minute.

Deci pentru file timpul de coacere e mai scurt, intai in tava cu ceapa 20 de minute, apoi cu cartofii si prunele alte 15 minute.

Imagine atasata

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 02:24 PM

Daa!! F. interesant cum ai combinat carnea cu mezelicul ,fructe uscate,nuci si prune :105: mie cred ca mi-ar place,ai mei nu stiu ce sa zic :rolleyes:

Nu de mult cerea cineva informatii despre retete cu prune uscate,parca :scratch:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 02:26 PM

Vezi postareaGeany, la 25 January 2012 - 12:24 PM, a spus:

Daa!! F. interesant cum ai combinat carnea cu mezelicul ,fructe uscate,nuci si prune :105: mie cred ca mi-ar place,ai mei nu stiu ce sa zic :rolleyes:

Nu de mult cerea cineva informatii despre retete cu prune uscate,parca :scratch:

Am uitat sa zic ca reteta e din cartea emisiunii tale preferate "Prova del cuoco" :) .

Nu stiu cine era cu prunele uscate :scratch:

Useril este offline   verber Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 741
  • Inregistrat: 09-December 09

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 02:26 PM

Felicitari...cred ca gustul a fost pe masura!!
Am apa in gura!!!:)

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 02:29 PM

Vezi postareacarmaw, la 25 January 2012 - 12:26 PM, a spus:

Merci Carmen :floare: !
Da, foarte bun, cu nuci chiar nu mai mancasem niciodata, e foarte faina combinatia.

In plus diseara nu gatesc, mai am rulou :) .

Useril este offline   verber Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 741
  • Inregistrat: 09-December 09

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 02:33 PM

Vezi postareaany_annette, la 25 January 2012 - 12:29 PM, a spus:

Da, foarte bun, cu nuci chiar nu mai mancasem niciodata, e foarte faina combinatia.

Eu fac cu nuci, puisori(era reteta lui BOB si o pusesem pe celalalt forum...dar cei drept fara poaze poate o s o fac cind ajung la Romania si pun si pozici)
:notworthy:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 02:34 PM

Vezi postareacarmaw, la 25 January 2012 - 12:33 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 25 January 2012 - 12:29 PM, a spus:

Eu fac cu nuci, puisori(era reteta lui BOB si o pusesem pe celalalt forum...dar cei drept fara poaze poate o s o fac cind ajung la Romania si pun si pozici)
:notworthy:

Asa sa faci :thumleft: !

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 03:04 PM

Vezi postareaany_annette, la 25 January 2012 - 12:26 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 25 January 2012 - 12:24 PM, a spus:

Am uitat sa zic ca reteta e din cartea emisiunii tale preferate "Prova del cuoco" :) .

Nu stiu cine era cu prunele uscate :scratch:

Daa!! Acum a inceput emisiunea! :)

Despre retete cu prune uscate cred ca intreba aici nu de mult cineva pe la caut o reteta sau ceva de genul,sau m-am senilizat eu de tot(lucru' f. probabil dealtfel)si scufund' cu viata reala :toothy6: ca de intrebat sigur a intrebat ceneva',dar nu stiu cine si unde :toothy9;

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 03:26 PM

Sunt reclame pe Italieni :71: Ma mai gandeam ca pt. cine nu are sau nu ii place prunele uscate se pot inlocui cu caise sau curmale,smochine etc nu?!...
Mai fac ce mai fac si iar ma intorc sa ma uit la reteta ta si la tortul royal a lui Fox' :drool:

Ce fada mi se pare acum tocanita mea de cartofi si gogosile ,nici sa nu mai aud de ele :angry:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 03:30 PM

Vezi postareaGeany, la 25 January 2012 - 01:26 PM, a spus:

Sunt reclame pe Italieni :71: Ma mai gandeam ca pt. cine nu are sau nu ii place prunele uscate se pot inlocui cu caise sau curmale,smochine etc nu?!...
Mai fac ce mai fac si iar ma intorc sa ma uit la reteta ta si la tortul royal a lui Fox' :drool:

Ce fada mi se pare acum tocanita mea de cartofi si gogosile ,nici sa nu mai aud de ele :angry:

Si eu cred la fel ca se pot inlocui prunele, depinde cum si ce place fiecaruia :) .

Ai facut gogooooooooooosii???!!?? Facem schimb ^_^ ?

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 03:38 PM

Am facut ceva de genu' :toothy6:
Am facut crescentinele umplute ale lui Alessandra Spisni aseara si din resturi de aluat am taiat un fel de ''rau taiate'' adica patrate neregulate si triunghiuri cum au venit,le-am prajit...tare tare fain aluatul ala cu smantana ,si aluatul fiind sarat,le-am taiat si umplut cu nutella si dulceata de citrice facuta de io' si dat prin zahar budra'...
Tare fain contrastul dintre aluatul sarat si nutella ,dulceata amaruie...tre sa le refac :tongue3:

Useril este offline   Eataly Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 5,097
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat on Rulou din carne de porc cu prune uscate, nuci si cartofi 25 January 2012 - 04:51 PM

Anyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, daca-ti zic ca eram cu prunele uscate in mana sa fac o reteta, ma crezi?! :hug:
In plus ar fi mers de minune cu friptura ta paradisiaca si afrodisiaca(pentru papile :drool: ).
Ma duc sa o fac si cand am timp postez.

• (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa