Ingrediente:
250 ml lapte
60 g unt
1 pastaie de vanilie
un varf de cutit de sare
60 g faina
60 g zahar
2 oua
Am pus la incalzit laptele, untul, sarea si-o pastaie de vanilie, careia i-am scos miezul (dar am lasat-o si pe ea sa forfoteasca):

Separat, am mixat ouale cu zahar si faina, apoi am adaugat rand pe rand compozitia de lapte si unt, dupa ce s-a racit nitel:

Am lasat compozitia finala la rece, ceva mai bine de 45 de minute, apoi am turnat cate un pic intr-o tava, pe hartie de copt. Din pacate, n-am avut hartie speciala, care sa nu se inmoaie... Poate ar fi trebuit sa le frig direct pe tava, sau intr-o tigaie, tinand cont ca au unt destul incat sa nu se prinda. Data aviatoare incercam si varianta cu siliconul, sau cu teflonul.

Le-am lasat la foc mic, pana ce s-au innegrit marginile (dar nu aveau gust de ars). In zona de mijloc, unde s-a adunat ceva mai multa compozitie, au iesit cam moi.

Le-am folosit alaturi de crema de nutella, la Gateau Royal:

Remarci (post-factum):
- ca aspect fizic (vizual) e-o diferenta uriasa intre cele din comert (doar din poze vazute de mine) si cele realizate in bucataria proprie.
- la gust, mi s-au parut excelente!!! Repet, nu stiu cum sunt cele din comert, dar ce-am preparat eu nu cred ca se compara...
- trebuie de verificat daca ies uniforme folosind folie de silicon sau o tigaie / tava ce stim sigur ca-i antiaderenta.
Cam atat, pentru moment.

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla