Gavottes aka Crêpes Dentelles

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gavottes aka Crêpes Dentelles folosite la Gateau Royal

#1

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,810
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P



Postat on Gavottes aka Crêpes Dentelles 25 January 2012 - 01:01 AM

Pentru ca n-am gasit nicaieri sa le cumpar, m-am apucat sa le fac, la indicatiile lui Yoyo!

Ingrediente:
250 ml lapte
60 g unt
1 pastaie de vanilie
un varf de cutit de sare
60 g faina
60 g zahar
2 oua

Am pus la incalzit laptele, untul, sarea si-o pastaie de vanilie, careia i-am scos miezul (dar am lasat-o si pe ea sa forfoteasca):

Imagine atasata

Separat, am mixat ouale cu zahar si faina, apoi am adaugat rand pe rand compozitia de lapte si unt, dupa ce s-a racit nitel:

Imagine atasata

Am lasat compozitia finala la rece, ceva mai bine de 45 de minute, apoi am turnat cate un pic intr-o tava, pe hartie de copt. Din pacate, n-am avut hartie speciala, care sa nu se inmoaie... Poate ar fi trebuit sa le frig direct pe tava, sau intr-o tigaie, tinand cont ca au unt destul incat sa nu se prinda. Data aviatoare incercam si varianta cu siliconul, sau cu teflonul.

Imagine atasata

Le-am lasat la foc mic, pana ce s-au innegrit marginile (dar nu aveau gust de ars). In zona de mijloc, unde s-a adunat ceva mai multa compozitie, au iesit cam moi.

Imagine atasata

Le-am folosit alaturi de crema de nutella, la Gateau Royal:

Imagine atasata

Remarci (post-factum):
- ca aspect fizic (vizual) e-o diferenta uriasa intre cele din comert (doar din poze vazute de mine) si cele realizate in bucataria proprie.
- la gust, mi s-au parut excelente!!! Repet, nu stiu cum sunt cele din comert, dar ce-am preparat eu nu cred ca se compara... :toothy9;
- trebuie de verificat daca ies uniforme folosind folie de silicon sau o tigaie / tava ce stim sigur ca-i antiaderenta.
Cam atat, pentru moment.

#2

Useril este offline   Alexandru Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,371
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France



Postat on Gavottes aka Crêpes Dentelles 25 January 2012 - 06:09 PM

Foxyy, ar fi trebuit poate întins aluatul cu o spatula, cît mai fin, si cuptorul dat mai domol. Îmi dau si eu cu presupusul :blush:
Signature Seperator image

Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,810
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P



Postat on Gavottes aka Crêpes Dentelles 25 January 2012 - 06:14 PM

Vezi postareaAlexandru, la 25 January 2012 - 03:09 PM, a spus:

Foxyy, ar fi trebuit poate întins aluatul cu o spatula, cît mai fin, si cuptorul dat mai domol. Îmi dau si eu cu presupusul :blush:

Focul era la minim-minimorum. Mai mic de-atat insemna sa-l sting. :D
O sa mai fac experimente, cu folie de silicon, spatula, tigaie (tava) antiaderenta.... Daca nu si nu.... asta e. O sa trebuiasca sa cumpar. :rolleyes:

#4

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,003
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Gavottes aka Crêpes Dentelles 25 January 2012 - 07:36 PM

Eu te aplaud pentru realizare, eu cred ca le faceam de nu se desfaceau nici cu spaclul, fiindca am un cuptor with a mind of his own!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Gavottes aka Crêpes Dentelles 25 January 2012 - 08:49 PM

Pt cine vrea sa le incerce, nu folosit hartie de copt, fiinca se umezeste si se v-a strange mai mult aluat, deci ies mai groase.

Eu am incercat in 3 moduri: cu hartie de copt, in tava unsa cu putin unt(dar va trebuie o tava buna si nedeformata) si normal in tigaia de clatite.
In ultima varianta aventurati-va daca nu sunteti sensibili/le la degete.E adevarat ca nu ies la fel de albe cum ies la cuptor, dar este o varianta.

Varianta mea de sus in jos, cele facute pe hartie, la mijloc cele facute pe foc in tigaia clasica de clatite, ultimile si cele mai bune pe tava doar unsa:

Imagine atasata

si putin mai aproape cele facute doar pe tava simpla

Imagine atasata

Normal ca nu sunt ca cele cumparate,dar in lipsa merg foarte usor de facut.

Un tipps:nu le lasati pre mult la cuptor, cat sa se usuce putin, apoi le scoateti impaturiti si dat iar la cuptor pe ventilatie, asa se vor usca mai bine.
Pt cine are cuptor electric, temperatura de preferat este 150 grade cu un timp de 10 minute.
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,834
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Gavottes aka Crêpes Dentelles 25 January 2012 - 08:51 PM

Wow Ioana te pregatesti de gateau royal :71: ?

#7

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Gavottes aka Crêpes Dentelles 25 January 2012 - 09:16 PM

Vezi postareaany_annette, la 25 January 2012 - 05:51 PM, a spus:

Wow Ioana te pregatesti de gateau royal :71: ?


poate :tongue3: .

Urmatoarea data am sa incerc o alta varianta, mi-a trecut acum prin cap cautand ceva prin camara si ochind aparatul de raclette.Cine are asa ceva si sa aibe o putere mai mare, poate incerca pe piatra neteda.
Ma refer la asa ceva

Imagine atasata
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8

Useril este offline   Alexandru Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 2,371
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France



Postat on Gavottes aka Crêpes Dentelles 25 January 2012 - 09:51 PM

Nu uita si una din astea (special clatite) :

Imagine postata
Imagine postata
Signature Seperator image

Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#9

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Gavottes aka Crêpes Dentelles 25 January 2012 - 10:13 PM

Vezi postareaAlexandru, la 25 January 2012 - 06:51 PM, a spus:

Nu uita si una din astea (special clatite) :



de rola, cea din tigaie m-am ajutat si eu;), dar paleta asa lunga n-am avut ci am folosit din cea pt torturi ;)
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#10

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,218
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Gavottes aka Crêpes Dentelles 25 January 2012 - 11:10 PM

Iaca cum a facut nenea asta Gavottes : http://cuisine.journ...308725-gavottes
Practic, la fel ca Foxyy.
Doar ca a turnat aluatul pe tava unsa cu unt, a întins cît mai subtire posibil, si le-a copt la 150°C pîna s-au colorat. Apoi le-a taiat patrate, le-a rolat pe lama unui cutit, dar se poate rola si asa pur si simplu apoi se pot aplatiza usor, si le-a lasat sa se usuce. Porodusul finit arata bine.

Da, acu' am vazut si eu ca reteta Danezei data de Yoyo este exact ca a lui nenica asta...
Deci ma scuzati ca m-am bagat si io în seama :D

Daca tot m-am bagat în seama, poate o sa le încerc si eu :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Gavottes aka Crêpes Dentelles 25 January 2012 - 11:24 PM

Vezi postareaIoana, la 25 January 2012 - 05:49 PM, a spus:

Pt cine vrea sa le incerce, nu folosit hartie de copt, fiinca se umezeste si se v-a strange mai mult aluat, deci ies mai groase.

Eu am incercat in 3 moduri: cu hartie de copt, in tava unsa cu putin unt(dar va trebuie o tava buna si nedeformata) si normal in tigaia de clatite.
In ultima varianta aventurati-va daca nu sunteti sensibili/le la degete.E adevarat ca nu ies la fel de albe cum ies la cuptor, dar este o varianta.

Un tipps:nu le lasati pre mult la cuptor, cat sa se usuce putin, apoi le scoateti impaturiti si dat iar la cuptor pe ventilatie, asa se vor usca mai bine.
Pt cine are cuptor electric, temperatura de preferat este 150 grade cu un timp de 10 minute.



Vezi postareaMaya, la 25 January 2012 - 08:10 PM, a spus:

Iaca cum a facut nenea asta Gavottes : http://cuisine.journ...308725-gavottes
Practic, la fel ca Foxyy.
Doar ca a turnat aluatul pe tava unsa cu unt, a întins cît mai subtire posibil, si le-a copt la 150°C pîna s-au colorat. Apoi le-a taiat patrate, le-a rolat pe lama unui cutit, dar se poate rola si asa pur si simplu apoi se pot aplatiza usor, si le-a lasat sa se usuce. Porodusul finit arata bine.

Da, acu' am vazut si eu ca reteta Danezei data de Yoyo este exact ca a lui nenica asta...
Deci ma scuzati ca m-am bagat si io în seama :D

Daca tot m-am bagat în seama, poate o sa le încerc si eu :D


asta am zis si eu, varianta cea mai buna e in tava unsa cu putin unt si dat la 150 gr 10 minute:)

Nenea le-a taiat marginea(ideal e sa se faca un sablon si sa se taie dupa el ca sa iasa toate la fel), eu le-am taiat la inceput dupa ce le-am rulat.
Se pot rula pe cutit sau normal si se aplatizeaza apoi.
bine daca am avea asa ceva ar fi perfect
http://www.youtube.c...h?v=kYoEOyyuWws
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#12

Useril este offline   Foxyy Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 13,810
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P



Postat on Gavottes aka Crêpes Dentelles 26 January 2012 - 01:47 AM

Ahaaaaa...... Deci se poate. Ies taman bine! No, ce sa fac, eram in criza de timp si n-aveam loc de experimente. De-acu' stiu cum tre' sa procedez.
Multumiri tuturor, mai ales Ioanei! :notworthy:



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajari-intretinere-gradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Formatie nunta Bucuresti Detectiv particular Antigel centrale termice