asa caa...:
Am luat 10 cartofi cam cat pumnul , alesi fara gauri, puncte.. intelegeti voi, cat mai frumosi.
impreuna cu: 5 linguri smantana (sau la ochi
branza topita 3 cubulete,
ceva cascaval ras.. un 70 grame,
2 linguri unt,
branzica de vaca nici prea prea nici foarte foarte de sarata, 4 linguri rase, sparte cu furculitza, cum va pricepeti
sare, piper la ochi si gust.
spalat cartofi, bibilit mangaiat alintat... pusi in cuptorul incins pe un gratar. i-am pus si fara gratar cateva minute dar m-am fript tot bagand mana dupa ei, ca n-am avut rabdare
pana s-au copt prietenii de mai sus, am amestecat la gramada tot ce aveam in castron, mai putin ceva cascaval ras. un bucatar ordonat ar spune sa urmariti cantitatile. eu va zic sa nu, ci sa gustati mereu si fiecare face dupa plac. e asa simplu ca odata ce e gata umplutura, veti sti ce gust are tot proiectul "mancati pana crapati!"
punct de cotitura... atentie sporita. cu ceva servetel, nu cu mana goala ca mine, luati cartofii copti, le dati o gaura cu lingurita pe burta, le scoateti matzele ca la peste, si continutul lor il bagati peste ce e in castronul de mai sus, amestecati, mai puneti sare etc. de preferat e ca in cartof sa mai ramana asa un perete de continut, ca si asa nu ramane gol dar sa nu fie doar coaja. odata umpluti, radeti un pic de cascaval peste continut si mai ii bagati un 10 minute asa de control la cuptor. cntinutul se inmoaie un pic, cascavalul de deasupra se face capac si nu vor curge.
Acuma.. in legatura cu amicii din cuptor. eu i-am lasat 20 minute. unii poate au cartofi mari, apoi aia se fac greu. altii cu mici, mai repede. secretu e sa stati cu ochii pe ei ca pe butelie, i-am pandit ca o closca pe oua
I-am consumat asa: calzi 2 acasa, 1 a murit in teste, nu se pune. 6 la munca noaptea la microunde, si unu a doua zi ramas orfan luat prin surprindere din frigider.
Merg cu friptura, goi, cu o bere langa, cu o tuica sau ce are omul in casa, cu mana, cu furculita, cu sau fara maniere. in definitiv tot in burta ajung.
Pofta buna!
poze, cand mai fac.
ps. reteta nu-i a mea.. am citit pe undeva si am improvizat pana a iesit.

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla