guacamole

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

guacamole in stil propriu

Useril este offline   gloxinia Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,510
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat on guacamole 13 January 2012 - 07:58 PM

Desi nu am mancat nicodata guacamole adevarat, stiam ca ingredientul de baza e avocado. De aici numele topicului, fara a avea de a face aceasta reteta cu cea originala.
Aveam 2 fructe mari si coapte cumparate de ceva vreme, si scifositii mei nu voiau sa se atinga de ele, desi le-a placut mult candva. Asa ca azi am decis ca trebuie sa le gatesc cumva. Cumva sa le manance.
Am scos din congelator o punga cu vreo 5 ardei copti, i-am cules de pe codita si am incercat sa elimin din samburi (cat am putut).
Am curatat un catel de usturoi, am scos din borcanul cu ulei de masline de la marinat cca 2 linguri de cubulete de cas si le-am pus peste ardei, usturoi si avocado curatat si taiat felii. Apoi am pus o lingurita de sos pesto, sare si putin piper (chiar daca odata cu casul am pus din borcan si niste boabe de piper rosu si negru).Casul e facut la tzara din lapte de vaca si l-am pus eu cu mana mea la marinat. Pesto-ul e cumparat :)Am stors si un sfert de lamaie peste.

Imagine atasata

Am bagat mixerul bat in ele pana s-au facut pasta. Am gustat de sare si am corectat, apoi am servit cu paine prajita ( nu am avut altceva cumparat, merge foarte bine si asa)

Imagine atasata

Pofta mare! Gustul e divin, trage spre zacusca ( din cauza ardeilor) insa e cremos (din cauza cascavalului cred si a avocado-ului)
Signature Seperator image

Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Useril este offline   any_annette Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4,998
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat on guacamole 13 January 2012 - 08:13 PM

Eu n-am mancat niciodata guacamole deci nu stiu sa zic daca-mi place sau nu.
Dar trebuie sa-l fac, odara si-odata iar asta al tau imi place ca asre ardei copti :) !

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on guacamole 13 January 2012 - 08:32 PM

:biggrin: Eu zic ca poti jongla cu ce ingrediente ai prin casa.

Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Useril este offline   stella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,451

Postat on guacamole 13 January 2012 - 08:52 PM

eu il fac des doar cu : avocado, rosii, lamaie, ulei maslinos, ceapa verde, patrunjel si ardei iute :)si ovcors sare :)
bun tare

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on guacamole 13 January 2012 - 09:09 PM

Musai trebuie sa il fac si cu ceapa verde si rosii. Mai la vara insa cand se vor coace rosiile din gradini ca cele cumparate nu au nici un gust. Oare cum o fi cu rosii de alea conservate? Ai incercat Stella?

Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Useril este offline   stella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,451

Postat on guacamole 13 January 2012 - 09:46 PM

Vezi postareagloxinia, la 13 January 2012 - 07:09 PM, a spus:

Musai trebuie sa il fac si cu ceapa verde si rosii. Mai la vara insa cand se vor coace rosiile din gradini ca cele cumparate nu au nici un gust. Oare cum o fi cu rosii de alea conservate? Ai incercat Stella?

Nu :) ..gasesc rosioare mici, care au cat de cat oarece gust de rosie =))...si acum in sezonul asta.
o poza mai veche...tipul ca sa nu se oxideze avocado e sa lasati samburele in bolul cu guacamole.
eu o parte il "pisez" cu furculitza si o parte tai cubulete...( avocado)

Imagini atasate

• Imagine atasata
  • Imagine atasata

Useril este offline   moatza Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,334
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat on guacamole 13 January 2012 - 10:59 PM

si mie imi place tot asa, mai intreg. am facut o data pasta si n-a avut succes.

si-am mancat zile intregi la rand avocado+ardei rosu+ceapa rosie+cremoso, mi se parea f bun (dar prea calorios :crying: )

Useril este offline   cerra Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 607
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat on guacamole 05 February 2012 - 06:13 PM

Am facut si eu azi.

Eu i`am zis salata de avocado cu ardei kapia.

Avocado l`am scos din coaja cu linguritza, am pus zeama de la o jumatate de lamaie si l am spart cu furculitza mai marunt. In paharul de la mixerul vertical, am pus un ou intreg, 1 linguritza de mustar, 3 catei de usturoi pisati inainte, sare, piper, chilli macinat, 150ml ulei si am mixat.Dupa ce am terminat de mixat, am adaugat: frunnze de patrunjel (cantitate mica) coditze de ceapa verde taiate marunt, Praz verde taiat marunt (cantitate mica), ardei copt kapia taiat fidelutza , ardei kapia crud (cantitate mica) taiat cubuletze, avocado si am amestecat cu lingura in paharul de la mixer.

Am servit pe paine prajita asa cu oregano deasupra.

Imagine atasata

Urmatoarea tura o sa pun mult mai mult ardei kapia copt. Sotul meu care se stramba la avocado asta la mancat cu placere si mi`a zis ca este bun asa in varianta asta. Stiti chestie de gusturi.

Apropo de rosioare

eu am gasit de astea si sunt foarte bune parca ar fi de gradina la gust.

Imagine atasata

Imagine atasata

Useril este offline   moatza Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,334
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat on guacamole 05 February 2012 - 07:34 PM

io am facut azi o salsa cu avocado: taiat marunt avocado, ceapa rosie si ardei rosu proaspat. dressing: doar sana.
am sa caut si io rosii de-astea, ca acuma am niste nenorociri, cartonu'i un deliciu pe langa ele. :angryfire:

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa