Paste cu ciuperci

Salt la continut

• (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste cu ciuperci tortelloni

Userul este online   any_annette Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4,998
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 02:10 AM

Reteta asta e cu tortelloni facuti deja cu ciuperci, insa o puteti adapta oricarui tip de paste (spaghetti, paste scurte, luni, au am facut chiar si gnocchi)

Ingrediente cam pentru 3 portii

2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare)
ciuperci uscate 40 gr
ulei extravirgin de masline
doi catei de usturoi
smantana 200 gr
sare
peperoncino
1/2 cub de delicat de ciuperci

Mai intai si-ntai am pus ciupercile uscate intr-un ibric cu apa calda sa-si revina la forma initiala, cu jumatate de ora inainte.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Dupa o jumatate de ora, ciupercile devin asa
Le-am strecurat de zeama, am pastrat zeama, iar ciupercile le-am taiat la robot.

Imagine atasata

Intr-o olicica am pus ulei extravirgin de masline si usturoiul taiat felii (sau puteti sa-l taiati marunt), l-am lasat foarte putin pe foc, cat sa se aromatizeze uleiul, apoi am pus ciupercile taiate.
Am amestecat, am lasat sa se imprieteneasca putin.

Imagine atasata

Apoi am inceput sa torn cate un polonic din zeama filtrata in care s-au odihnit ciupercile si am lasat la foc mic. Am adaugat 1/2 cub de delicat de ciuperci, putina sare.
Si tot asa pana ce se termina zeama.
Cand am pus ultimul polonic de zeama am adaugat si peperoncino.

Imagine atasata

Imagine atasata

Ciupercile la final trebuie sa arate asa.
Adica sucul trebuie sa scada.

Imagine atasata

Am fiert apoi tortelloni foarte rapid, intr-un minut sunt gata.
I-am scurs de apa, i-am pus din nou in oala, am adaugat ciupercile, am amestecat, apoi am pus smantana si am mai lasat putin de tot pe foc mic, sa se imprieteneasca, atat cat sa amestec.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 02:11 AM

Aici cu gnocchi

Imagine atasata

Imagine atasata

Useril este offline   Daniella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,111
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 03:15 AM

Any, merci :floare: ! Ce pofta! Nu stiam ca la cele cu umplutura se poate face sos pe acelasi ingredient de baza.
Signature Seperator image

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana (Hipocrates)

Useril este offline   zoazorel Icon

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 2,484
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Icon postare  Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 12:46 PM

Any, deci esti chitita, da? Eu i-as fi pus si putin marar.Verde sau uscat.Merge de numa'!Imagine postata

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 01:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 15 December 2011 - 01:15 AM, a spus:

Any, merci :floare: ! Ce pofta! Nu stiam ca la cele cu umplutura se poate face sos pe acelasi ingredient de baza.

Cu placere Daniela.
Sosul asta cu ciuperci ziceam mai sus parca, eu il pun peste tortelloni umpluti cu ciuperci deci, peste paste scurte, lungi si o data chiar am incercat cu gnocchi si ne-a placut.

In Romania se gasesc ciuperci din astea seci?
Eu stiu ca aici importa mult din Romania, insa eu am rugat-o pe mama sa se uite-n magazine in Ro si mi-a zis ca nici urma de ciuperci uscate pe la noi.

Vezi postareazoazorel, la 15 December 2011 - 10:46 AM, a spus:

Any, deci esti chitita, da? Eu i-as fi pus si putin marar.Verde sau uscat.Merge de numa'!Imagine postata

Zoazo, pozele sunt mai vechi!
Da, mararul merge foarte bine cu ciuperci, eu n-am pus niciodata pentru ca ori n-aveam intotdeauna, ori ala pe care-l aveam verde la congelator il tineam pentru ciorbe.

Useril este offline   2ut Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 516
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 01:17 PM

Foarte bine arata, Any, o sa incerc si eu.
Ciuperci deshidratate eu am vazut la Kaufland.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 01:21 PM

Vezi postarea2ut, la 15 December 2011 - 11:17 AM, a spus:

Foarte bine arata, Any, o sa incerc si eu.
Ciuperci deshidratate eu am vazut la Kaufland.

Deci sunt si la noi, bine de stiut.
Ma bucur ca-ti place cum arata, gustul e pe masura :) .
Smantana nu-i musai sa fie de ciuperci, poate sa fie normala.

Useril este offline   Foxyy Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,995
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn sud

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 01:50 PM

Vezi postareaany_annette, la 15 December 2011 - 10:05 AM, a spus:

Eu stiu ca aici importa mult din Romania, insa eu am rugat-o pe mama sa se uite-n magazine in Ro si mi-a zis ca nici urma de ciuperci uscate pe la noi.

Eu vad in supermarket-uri de fiecare data ciumperci uscate. Hribi, galbiori.... Sunt scumpe, de parca ar fi aur :angryfire:, da' se gasesc pe rafturi.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 01:57 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 December 2011 - 11:50 AM, a spus:

Eu vad in supermarket-uri de fiecare data ciumperci uscate. Hribi, galbiori.... Sunt scumpe, de parca ar fi aur :angryfire:, da' se gasesc pe rafturi.

E-adevarat ca anul asta nu prea s-au facut ciuperci cam pe nicaieri, dar cum de sunt asa scumpe in Ro, cand se gasesc din plin.
Eu pe o punga de 80 de gr ca aia pe care-am pus-o in poza sus, dadeam 2,80 euro. Super convenabil, dar nu-s toate asa.
Zic dadeam pentru ca le gaseam la o alimentara care din pacate a inchis si n-am mai gasit marca asta de atunci.

Userul este online   Adriana Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 6,571
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 02:01 PM

Vezi postareaany_annette, la 15 December 2011 - 10:57 AM, a spus:

Zic dadeam pentru ca le gaseam la o alimentara care din pacate a inchis si n-am mai gasit marca asta de atunci.

Exact asta vroiam sa te intreb si eu, marca, ca mie astea uscate nu prea imi plac.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 02:04 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 December 2011 - 12:01 PM, a spus:

Exact asta vroiam sa te intreb si eu, marca, ca mie astea uscate nu prea imi plac.

M-am benoclat pe poza, marca e "Pedon".
Bune astea, tre' sa ma mai uit prin magazin sa vad poate mai gasesc.

• Site Admin
  • Icon

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 02:09 PM

O sa ma uit si eu dupa ele, eu cumpar o conserva mica care se gaseste la Lidl si care imi place mai mult decit cele uscate, aveam una si am pus-o si in supa de alac.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 02:11 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 December 2011 - 12:09 PM, a spus:

O sa ma uit si eu dupa ele, eu cumpar o conserva mica care se gaseste la Lidl si care imi place mai mult decit cele uscate, aveam una si am pus-o si in supa de alac.

Eu acum zic sincer si cu mana pe inima ca mie imi plac astea seci, iar cand fac ca si garnitura la ceva ciuperci iau din alea surgelate: numai hribi sau mixte.
De ce? Pentru ca mie mi-e frica de ciuperci proaspete, fac foarte rar, am luat o data din alea maro mari inguste de se pun pe gratar.
In rest nu iau ca mi-e frica ca nu le curat bine, etc.

• Site Admin
  • Icon

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 02:14 PM

Da, alea congelate sunt bune.

Useril este offline   Foxyy Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,995
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn sud

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 05:18 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 December 2011 - 11:50 AM, a spus:

E-adevarat ca anul asta nu prea s-au facut ciuperci cam pe nicaieri, dar cum de sunt asa scumpe in Ro, cand se gasesc din plin.
Eu pe o punga de 80 de gr ca aia pe care-am pus-o in poza sus, dadeam 2,80 euro. Super convenabil, dar nu-s toate asa.

Am bagat nasu' la buretii uscati. Iote si preturile:
- hribi, 50 g - 14.99 lei;
- galbiori, 50 g - 10.99 lei;
- un soi ce nu-mi aduc aminte cum se cheama... ceva cu cioban...??? - 50 g la 9.99 lei.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 06:19 PM

da, sunt si in Real (chiar la standul unde au ciuperci proaspete e si o ladita cu de astea uscate. Traista ciobanului ii zice. Dar mie nu mi s-au parut asa de bune ca si porcini pe care i.am luat uscati din Italia. Mie imi place aia. Cele la borcan nu am incercat sa le gatesc, le mananc asa in salata cu de toate.

adica tu ai pus si smantana de ciuperci?

si mie el mai mult imi plac cele congelate, tot hribi sau mixt iau si eu. Singura probl ca tati nu mananca decat ciuperci la cuptor umplute, asa ca astea numai cand fac doar pt mine ceva... si cum aseasra el mancase deja ... :71: norocul meu! Eu iau si proaspete, dar aici nu sunt decat de crescatorie, albe sau mari. Nu au acelasi gust, e mult mai fad.

Foxyy se pune putin, circa 10-15 g / persoana la paste/rizotto. Merita sa incerci o data.

Mie imi plac mult ciupercile, dar ca alea porcini proaspete cum le mananc in paste in Italia ... nu se exista! sau alea cu trufe ... valelelu, vorba Moatzei :P

Vroiam sa va mai intreb ceva: tot pretena mea bergameza mi-a spus ca la pizza adevarata se pun doar ciuperci proaspete nu din conserva. La Napoli, mama pizzei, erau pe pizza ciuperci din conserva. Cel putin asa pareau, ori ma insel eu despre cum arata ciuperca italieneasca proaspata pe pizza, ori ce mi.a spus bergameza nu e corect?

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 06:31 PM

Vezi postareaFoxyy, la 15 December 2011 - 03:18 PM, a spus:

Am bagat nasu' la buretii uscati. Iote si preturile:
- hribi, 50 g - 14.99 lei;
- galbiori, 50 g - 10.99 lei;
- un soi ce nu-mi aduc aminte cum se cheama... ceva cu cioban...??? - 50 g la 9.99 lei.

Multumim frumos corespondentului special Foxy :thumleft: !

Vezi postareaDaniella, la 15 December 2011 - 04:19 PM, a spus:

da, sunt si in Real (chiar la standul unde au ciuperci proaspete e si o ladita cu de astea uscate. Traista ciobanului ii zice. Dar mie nu mi s-au parut asa de bune ca si porcini pe care i.am luat uscati din Italia. Mie imi place aia. Cele la borcan nu am incercat sa le gatesc, le mananc asa in salata cu de toate.

adica tu ai pus si smantana de ciuperci?

si mie el mai mult imi plac cele congelate, tot hribi sau mixt iau si eu. Singura probl ca tati nu mananca decat ciuperci la cuptor umplute, asa ca astea numai cand fac doar pt mine ceva... si cum aseasra el mancase deja ... :71: norocul meu! Eu iau si proaspete, dar aici nu sunt decat de crescatorie, albe sau mari. Nu au acelasi gust, e mult mai fad.

Foxyy se pune putin, circa 10 g / persoana la paste/rizotto. Merita sa incerci o data.

Mie imi plac mult ciupercile, dar ca alea porcini proaspete cum le mananc in paste in Italia ... nu se exista! sau alea cu trufe ... valelelu, vorba Moatzei :P

Vroiam sa va mai intreb ceva: tot pretena mea bergameza mi-a spus ca la pizza adevarata se pun doar ciuperci proaspete nu din conserva. La Napoli, mama pizzei, erau pe pizza ciuperci din conserva. Cel putin asa pareau, ori ma insel eu despre cum arata ciuperca italieneasca proaspata pe pizza, ori ce mi.a spus bergameza nu e corect?

Eu de obicei la pastele cu ciuperci pun smantana cu gust de ciuperci. Dar se intampla sa nu am si pun din aia simpla ca am tot timpul in casa.

In mod normal ar trebui sa se puna ciuperci proaspete la pizza, dar am dubii ca in pizzerii se procedeaza asa.
De obicei imi face impresia ca ciupercile sunt din alea in cutii, conservate in apa.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 06:42 PM

[quote name='any_annette' date='15 December 2011 - 04:31 PM' timestamp='1323959486' post='115932']

Vezi postareaFoxyy, la 15 December 2011 - 03:18 PM, a spus:

Eu de obicei la pastele cu ciuperci pun smantana cu gust de ciuperci. Dar se intampla sa nu am si pun din aia simpla ca am tot timpul in casa.

In mod normal ar trebui sa se puna ciuperci proaspete la pizza, dar am dubii ca in pizzerii se procedeaza asa.
De obicei imi face impresia ca ciupercile sunt din alea in cutii, conservate in apa.

dar tu despre ce smantana vorbesti? de asta asa ca pe la noi? eu am pus ieri prima oara smantana de gatit 15% si era ca un lapte .... :huh:
nu'sh ce am luat eu cutiutele alea ... ca tot vad pe aici: smantana de gatit, smantana de gatit, zic sa iau si io ...dar ce se face cu ea ... nu mai tin minte ... :lol:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 06:48 PM

Eu vorbesc de asta

Imagine atasata

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Paste cu ciuperci 15 December 2011 - 06:55 PM

:D aha! banuiam eu! si cum e asta? ce consistenta are panna, ca nu am habar ... ? e comparabila cu smantana noastra aia grosuta, sau e mai lichida (lasand la o parte gustul de ciuperci)?
am uitat sa zic: se vede ca tu esti generoasa in ceea ce priveste portiile de mancare: 500 g tortelloni / 3 portii :thumleft: As veni pe la voi, dar m-am lecuit sa fiu musafir ... :rolleyes: de la intamplarea cu pricina ... calatorului ii sade bine cu hotelul ... ;)

• (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa