Ghoriba

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ghoriba biscuiti marocani

#1

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,833
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Ghoriba 08 December 2011 - 05:25 AM

Maneki Neko i-a facut si ni i-a aratat la "ce dulciuri gatim azi", am cautat reteta si i-am facut si eu in seara asta. Tarziu, de fapt.Mai mult noapte decat seara :P .
Sper sa nu te superi Maneko :) !
Am gasir reteta aici http://www.lospaziod...06/ghiriba.html


400 de gr de faina de grau dur
215 zahar pudra
40 gr unt
45 gr ulei de arahide
2 oua
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
zahar pudra pentru acoperit inainte de cuptor

Intr-un ibric am incalzit uleiul cu untul, pana ce untul s-a topit. Nu lasati sa fiarba uleiul - cand incepe a se topi untul, dati deoparte si se topeste si fara foc. Lasam la racit.

Imagine atasata

Intre timp punem ouale cu zaharul pudra la robot si mixam pana ce obtinem o crema alba si spumoasa.

Imagine atasata

Imagine atasata

Adaugam uleiul si untul topit, mixam cateva secunde si apoi adaugam faina amestecata cu varful de sare si praful de copt.
Amestecam si vom obtine un aluat moale.

Asta e faina folosita de mine

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Punem aluatul intr-un castron la frigider pentru cel putin o ora, acoperit cu pelicola.
Eu l-am lasat 1 ora si 45 minute.

Imagine atasata

Am scos aluatul de la frigider am facut bilute de 30 de gr fiecare (data viitoare le fac mai mici, de 20-25 de gr fiecare) pe care le-am dat prin zahar pudra, le-am scuturat foarte putin de zahar in timp ce le-am modelat si intre dosul palmelor i-am turtit.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

I-am pus pe tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt, i-am dat la cuptor la 170 de grade (cuptorul preincalzit) pentru circa 15-20 de minute.
Sunt gata in momentul in care crapa, ai mei au fost gata in 16 minute. Deci depinde de cuptor.

#2

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,833
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Ghoriba 08 December 2011 - 05:28 AM

Poze finale

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

#3

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Ghoriba 08 December 2011 - 12:40 PM

Ce bine arata :) Felicitari!! :floare:
Cu ce putem inlocui faina de grau dur? Merge si faina normala?
Signature Seperator image

Imagine postata

#4

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,833
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Ghoriba 08 December 2011 - 02:12 PM

Vezi postareaOlguta, la 08 December 2011 - 10:40 AM, a spus:

Ce bine arata :) Felicitari!! :floare:
Cu ce putem inlocui faina de grau dur? Merge si faina normala?



Merci Olguta, eu cred ca se pot face si cu faina alba normala.
Dar fiind din grau dur consistenta lor nu e ca la un biscuit normal, eu zic ca astia merg foarte bine inmuiati in lapte.
Deci cred ca-si modifica consistenta cu faina normala.

#5

Useril este offline   Maneki Neko Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on Ghoriba 19 December 2011 - 03:58 PM

Vaai, Any acum i-am vazut! Cum sa ma supar? :pupic: Frumosi sunt! Si zi tu ca nu merg pe un platouas alaturi de crinckels-i!

#6

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,833
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Ghoriba 19 December 2011 - 04:07 PM

Vezi postareaManeki Neko, la 19 December 2011 - 01:58 PM, a spus:

Vaai, Any acum i-am vazut! Cum sa ma supar? :pupic: Frumosi sunt! Si zi tu ca nu merg pe un platouas alaturi de crinckels-i!


:floare: Da, asa vreau sa fac, mi-a placut mult cum ai facut tu, i-ai pus alaturi si aratau foarte bine. Trebuie doar sa-i fac mai mici de data asta.

In Toscana au "cantucci" (biscuiti cu migdale, mai tari) care se inmoaie in "vin santo", un vin licoros. Adica pui vin santo in pahar , iei un biscuite si tot inmoi si mananci, pana te imbeti.
Noi am incercat cu ghoriba procedeul asta si merge de minune! Buni tare.

#7

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,833
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Ghoriba 23 December 2011 - 03:31 AM

Gata si Ghoriba, racite si puse in cutie
De data asta le-am facut o idee mai mici, de 20 de gr fiecare.
Au iesit in total 39 de bucati.
Jumatate rotunzi, jumatate bastonase in ideea de a-i putea inmuia in vin licoros :) .

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

#8

Useril este offline   Phoenix Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,570
  • Inregistrat: 13-December 10



Postat on Ghoriba 13 February 2012 - 04:05 PM

I-am facut ,doar jumatate de portie , cu mici modificari : vreo 25 g faina in plus si niste piure de zmeura pentru o fatza "pitzi" :), am intins foaie si am taiat cu forma de fursecuri

Imagine atasata

#9

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,833
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Ghoriba 13 February 2012 - 06:19 PM

Vezi postareaizuk, la 13 February 2012 - 02:05 PM, a spus:

I-am facut ,doar jumatate de portie , cu mici modificari : vreo 25 g faina in plus si niste piure de zmeura pentru o fatza "pitzi" :), am intins foaie si am taiat cu forma de fursecuri


Ai facut pe "pitzi" ai tai in forma de inimioara :love7: !
Eu ii ador inmuiati in lapte.

#10

Useril este offline   Phoenix Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,570
  • Inregistrat: 13-December 10



Postat on Ghoriba 13 February 2012 - 06:21 PM

Daca tot e Valentine ' s day maine =))

#11

Useril este offline   Radu Cristina Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau



Postat on Ghoriba 28 December 2012 - 01:21 PM

Multumesc tare mult pt reteta... sunt minunati !

Imagine atasata

#12

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,833
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Ghoriba 28 December 2012 - 02:20 PM

Cu placere Cristina, eu anul asta n-am mai apucat sa-i fac, dar le vine randul!
Foarte frumosi :)!

#13

Useril este offline   alioana Icon

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 13-September 12



Postat on Ghoriba 28 December 2012 - 06:56 PM

Buna

uleiul de arahide cu ce poate fi inlocuit (suntem alergici la nuci)? arata tare bine si as vrea sa ii fac si eu

multumesc

#14

Useril este offline   cris31 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09



Postat on Ghoriba 28 December 2012 - 10:09 PM

Cristina, ai folosit faina de grau dur si ulei de arahide? Daca da, de unde ai cumparat?
Scuze, am uitat sa spun ca arata foarte frumos!

#15

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,833
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Ghoriba 28 December 2012 - 10:43 PM

Vezi postareaalioana, la 28 December 2012 - 04:56 PM, a spus:

Buna

uleiul de arahide cu ce poate fi inlocuit (suntem alergici la nuci)? arata tare bine si as vrea sa ii fac si eu

multumesc


Cu ulei de floarea soarelui cred ca e ok, mai mult ca sigur.

#16

Useril este offline   Radu Cristina Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau



Postat on Ghoriba 28 December 2012 - 11:20 PM

Vezi postareacris31, la 28 December 2012 - 08:09 PM, a spus:

Cristina, ai folosit faina de grau dur si ulei de arahide? Daca da, de unde ai cumparat?
Scuze, am uitat sa spun ca arata foarte frumos!


Cris eu am folosit faina alba 000 ,de la Lidl . Uleiul de arahide tot la Lidl l-am gasit .

#17

Useril este offline   Georgeta Violeta Icon

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti



Postat on Ghoriba 12 August 2014 - 02:56 PM

Am facut si eu fursecurile marocane dar le-am aruncat urgent la gunoi. Nu stiu unde am gresit dar compozitia cruda era ca a voastra, frumoasa si gustoasa. Dupa copt 20 min. la 160 grade le-am scos arse pe fund :angryfire: . Sa fie din cauza zaharului pudra? Cred ca nu trebuiau tavalite prin zahar:(( . Pot sa le consider o experienta traumatizanta. NU AM ALES NICIUNA. Unde am gresit?

#18

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,833
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Ghoriba 19 October 2014 - 07:07 PM

Vezi postareaGeorgeta Violeta, la 12 August 2014 - 01:56 PM, a spus:

Am facut si eu fursecurile marocane dar le-am aruncat urgent la gunoi. Nu stiu unde am gresit dar compozitia cruda era ca a voastra, frumoasa si gustoasa. Dupa copt 20 min. la 160 grade le-am scos arse pe fund :angryfire: . Sa fie din cauza zaharului pudra? Cred ca nu trebuiau tavalite prin zahar:(( . Pot sa le consider o experienta traumatizanta. NU AM ALES NICIUNA. Unde am gresit?


Draga Georgeta, imi pare rau ca ai ars biscuitii si ca a trebuit sa-i arunci la gunoi. Pacat de banii cheltuiti pe ingrediente.
Sigur ca trebuie tavaliti prin zahar, asa e reteta! Timpul de coacere e relativ, in functie de cuptorul fiecaruia. Eu am scris la reteta cand am postat ca i-am copt 16 minute, atat a trebuit, in baza cuptorului meu. Fiecare isi cunoaste propriul cuptor si daca i-ai lasat 20 de minute inseamna ca atat ai considerat tu ca e nevoie. Probabil ca trebuia sa-i lasi mai putin, ca sa nu se arda. Poate mai incerci, eu asa sper!



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajariintretineregradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Mediator Encean Alexandru Detectiv particular