Stiu ca este si alivanca dulce,dar eu de cand ma tin minte,bunica ne-o face doar in varianta sarata.
Avem nevoie de:
500 gr faina de porumb(eu am avut mai granulata)
3 oua
500ml de lapte acru,iaurt(i se mai zice si chisleac,deci nu iaurtul obisnuit din magazine)
150gr unt topit(dar cu siguranta nu-i va strica si mai mult)
300gr branza de vaci(a mea a fost de casa,destul de 'uscata' si densa
150 gr smantana grasa(si asta a fost de casa)
1 jumatate lingurita de praf de copt(adaugat de la mine putere)
1 jumatate lingurita sare
In dependenta de cat e granulata faina si cat de 'uscata' e branza s-ar putea sa fie necesara un pic mai putina/multa faina.
Nu am poze la toate ingredientele,

Se amesteca ouale cu laptele si untul topit.Se adauga faina,praful de copt,sarea,branza (care nu e nici o problema daca raman 'cocoloase' la amestecat pentru ca astfel se obtine efectul bobitelor albe in sectiune),smantana si se obtine o compozitie destul de consistenta.

Se toarna intr-o tava unsa cu multa generozitate cu unt si se da la cuptorul incins la 180grade aprox 45min,sau pana trece testul scobitorii.

Poate fi servita drept garnitura,cu smantana,dar si la pachetul de serviciu,daca aveti unde s-o incalziti.Mie imi place s-i pun o bucatica de brie si dupa 2 minute la microunde,am gustarea gata,iar cu un ou si niste castraveti murati pe langa,deja e pranz in toata legea pentru mine
P.S Rog mult un moderator sa stearga poza dubla cu oua,daca-i posibil.Nu stiu de ce a aparut de 2 ori,pentru ca la 'vazut inainte de a posta' nu mi-a aparut si nici cand dau sa editez nu e nimic in mesaj la sfarsit.Multumesc anticipat

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla