Alivanca

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Alivanca (varianta sarata)

Useril este offline   Ellani Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 782
  • Inregistrat: 22-August 11

Postat on Alivanca 08 December 2011 - 01:30 AM

E o 'mancare' foarte simpla,nimic incendiar,dar poate fi pe gustul iubitorilor de mamaliga.(Nu stiu daca-i induplecati si pe neiubitori,pentru ca pe sot nu l-am putut convinge)

Stiu ca este si alivanca dulce,dar eu de cand ma tin minte,bunica ne-o face doar in varianta sarata.

Avem nevoie de:

500 gr faina de porumb(eu am avut mai granulata)
3 oua
500ml de lapte acru,iaurt(i se mai zice si chisleac,deci nu iaurtul obisnuit din magazine)
150gr unt topit(dar cu siguranta nu-i va strica si mai mult)
300gr branza de vaci(a mea a fost de casa,destul de 'uscata' si densa
150 gr smantana grasa(si asta a fost de casa)
1 jumatate lingurita de praf de copt(adaugat de la mine putere)
1 jumatate lingurita sare

In dependenta de cat e granulata faina si cat de 'uscata' e branza s-ar putea sa fie necesara un pic mai putina/multa faina.

Nu am poze la toate ingredientele,
Imagine atasata Imagine atasata Imagine atasata

Se amesteca ouale cu laptele si untul topit.Se adauga faina,praful de copt,sarea,branza (care nu e nici o problema daca raman 'cocoloase' la amestecat pentru ca astfel se obtine efectul bobitelor albe in sectiune),smantana si se obtine o compozitie destul de consistenta.
Imagine atasata Imagine atasata Imagine atasata

Se toarna intr-o tava unsa cu multa generozitate cu unt si se da la cuptorul incins la 180grade aprox 45min,sau pana trece testul scobitorii.
Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Poate fi servita drept garnitura,cu smantana,dar si la pachetul de serviciu,daca aveti unde s-o incalziti.Mie imi place s-i pun o bucatica de brie si dupa 2 minute la microunde,am gustarea gata,iar cu un ou si niste castraveti murati pe langa,deja e pranz in toata legea pentru mine :)

P.S Rog mult un moderator sa stearga poza dubla cu oua,daca-i posibil.Nu stiu de ce a aparut de 2 ori,pentru ca la 'vazut inainte de a posta' nu mi-a aparut si nici cand dau sa editez nu e nimic in mesaj la sfarsit.Multumesc anticipat :floare:

Useril este offline   Foxyy Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,995
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn sud

Postat on Alivanca 08 December 2011 - 02:13 AM

Vezi postareaEllani, la 07 December 2011 - 10:30 PM, a spus:

P.S Rog mult un moderator sa stearga poza dubla cu oua,daca-i posibil.Nu stiu de ce a aparut de 2 ori,pentru ca la 'vazut inainte de a posta' nu mi-a aparut si nici cand dau sa editez nu e nimic in mesaj la sfarsit.Multumesc anticipat :floare:

Gata, s-a rezolvat. :thumleft:
Chiar mi-ai facut pofta cu alivanca.... :drool: N-am mai mancat de ceva vreme. N-ar strica s-o fac si io, macar de-o pofta...

Useril este offline   Olguta Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 791
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat on Alivanca 08 December 2011 - 02:32 PM

Rusine sa-mi fie ca nu am mancat niciodata alivanca...si sunt moldoveanca pana in oase :P

Arata tare bine, Ellani!! :) Brava!!
Signature Seperator image

Imagine postata Imagine postata

Useril este offline   Giorgiana Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,994
  • LocationBucuresti

Postat on Alivanca 08 December 2011 - 04:30 PM

Eu nu stiam decat varianta dulce, am mancat la socrela, moldoveanca, evident.
Dar trebuie sa fie tare buna si asta sarata si daca este o idee pentru pachetul la servici si mai bine.
Signature Seperator image

GEORGIA

Useril este offline   moatza Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,334
  • Locationtot aici

Postat on Alivanca 08 December 2011 - 05:03 PM

Vezi postareaEllani, la 07 December 2011 - 11:30 PM, a spus:

Mie imi place s-i pun o bucatica de brie

si se cheama ca-i fusion :thumleft:
si eu iau la pachet brie sau camembert cu mamaliga. am mo si ma rezolv imediat.

alivanca n-am mancat niciodata, dar cred ca mi-ar placea! merci ca mi-ai aratat pas cu pas, ca nu aprofundasem inca problema.

Useril este offline   Ellani Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 782
  • Inregistrat: 22-August 11

Postat on Alivanca 09 December 2011 - 12:13 AM

Multumesc Foxyy pentru ajutor si multumesc tuturor pentru aprecieri,chiar daca nu e cine stie ce 'complicatiune' sau 'delicatetza' :floare: :floare: :floare:
Nu stiu daca e de bine,pentru ca imi dati apa la moara sa mai indraznesc sa mai vin cu retete :blush:

Olguta si Giorgiana,nu-i niciodata prea tarziu sa-ncercati,mai ales ca nu are cine stie ce ingrediente scumpe sau sofisticate.Injumatatind ingredientele puteti afla foarte usor daca e pe placul vostru sau nu.

Moatza,o mancam noi si fara brie,ca n-are de unde sa stie bunica de 'delicatetzuri ' din astea,dar daca tot am incercat dupa ureche combinatia si daca tot mi-a placut,zic sincer,jumate de tava am mancat doar eu in modul asta(in cateva zile,bineinteles).La cealalta jumatate a mai indraznit si sotul chiar daca nu a fost intocmai pe gustul lui,dar mai langa peste,mai cu branza,a mers si la el.La problema nici n-ai ce aprofunda,ca mai n-ai ce face la ea,mai mult timp iti ia sa speli vasele si tava dupa :)

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa