Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii

Salt la continut

  • (4 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii Povestea porcului . :))

#1

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,593
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 07 December 2011 - 03:57 PM




Imagine postata

De cativa ani,nu mai taiem porc .
Si cum nu ma prea impac cu mezelurile din comert ,am inceput sa-mi fac in casa preparatele carora le duc dorul .
Carnatii ,slanina ,muschiuletul afumat .




Imagine postata



Am sa incep sa va povestesc despre carnati .
Sunt usor de facut,cu conditia sa aveti pe langa ingrediente ,o masina de carne prevazuta cu tub pentru Carnati .

Reteta mea pentru 10 kg suna asa :

8 kg spata sau pulpa de porc
2 kg slanina cruda
150 g sare grunjoasa neiodata sau sare grunjoasa de mare
1 lingura zahar brun
o lingurita boia dulce /kg carne
o jumatate de lingurita piper proaspat macinat/kg carne
2-3 catei de usturoi /kg.carne.
100 ml apa calda /kg carne
10 m mate de porc

Daca vreti sa va usurati munca,puteti sa optati pentru o carmangerie,unde va alegeti carnea si slanina iar apoi maceralul o toaca .In felul acesta scutiti o manopera mancatoare de timp si energie .
Matele le cumpar gata curatate ,conservate cu sare.Cu o ora doua inainte ,trebuie desarate in apa calduta si spalate in mai multe ape.In ultima apa ,eu pun si un pic de otet.Si le las sa-si astepte cuminti randul .
Apoi pregatesc restul ingredientelor.
Sarea ,piperul,boiaua dulcea ,usturoi.
Usturoiul il puteti trece prin presa de usturoi sau il tocati marunt ,dar daca vreti sa nu se simta prea tare in carnati ,dupa ce l-ati tocat , il opariti in apa pregatita cu sare.Aroma va fi mai discreta .
Pentru 10 kg de carne in amestec cu grasime,fierb un litru de apa in care dizolv sarea .Iau apa de pe foc , adaug usturoiul pisat si il las sa se infuzeze.
Amestec carnea cu : Piper,boia si zahar brun.
Zaharul ajuta ca dupa afumare,pielita sa se desprinda mai usor .
Apa calduta , cu sare si usturoi ,o pun peste carnea tocata , printr-o sita .
Incep sa framant carnea ,pana cand toate ingredientele sant bine,bine ,incorporate.Framantatul asta e foarte important.Dureaza cu pauze mici cam o ora si la final sigur nu veti mai putea sa dati autografe .




Imagine postata




Se mai pot folosi si alte condimente : Fulgi de ardei iuti,boabe de coriandru sau ienupar,cimbru ...ma rog dupa gustul personal .
Punem carnea la rece si o lasam la maturat pana a doua zi.
A doua zi,pregatim masina de umplut si matele.
Desi pare o operatiune neplacuta ,incercati fiecare mat(spalat) ,inainte de a-l umple ,sufland in el,sa vedeti daca nu e spart.Manevra asta va scuteste de multe neplaceri.
Si incepeti sa preparati carnatii si sa-i portionati.La nevoie folositi si sfoara .




Imagine postata

Nu e nici o filozofie.Dupa primii 2-3 ,deveniti experti .




Imagine postata

Cand sunt gata toti , îi intepam cu un ac pe toata lungimea ,pe toate partile si la capete ,pentru ca aerul de prisos sa iasa usor si apoi , ii punem la zvantat pe o bara,la rece ,in camara 24 de ore. A doua zi se duc la fum .
Eu prefer sa le dau doua fumuri calde cu rumegus de fag .O zi da ,o si ba,o zi da .Daca aveti si rumegus de cires ,la final puteti sa-i imbalsamati si cu aceasta aroma care le da o culoare deosebita .
Dupa afumat îi puteti folosi imediat prajiti alaturi de cartofi,varza,fasole,mamaliga ...... , îi puteti congela sau îi lasati sa se usuce in continuare,pana ajung la consistenta unui salam .
Asa arata dupa ce i-am adus de la fum.Inca sunt cruduti ,dar in trei-patru saptamani vor fi perfecti .




Imagine postata

Dupa uscat ,cand sunt multumita de consistenta la care au ajuns,eu îi congelez si raman exact in acel stadiu.Nu se deshidrateaza mai mult ,patreaza acelasi gust si îi am mereu proaspeti.
Eu am facut anul acesta prima portie ,i-am adus deja de la fum si acum sunt in camara, la uscat.
Mai fac o portie prin Ianuarie .

Slanina de casa cu piper si mirodenii

Imagine postata

Am facut-o dupa o reteta italiana ,pe care am ochit-o la Lilly pe blog ,inca de anul trecut.
Procedeul l-a descris ea perfect aici .
Pentru pofta asta,am cumparat slanina cruda din carmangerie.Am cerut slanina de pe burta porcului,care are si un firicel de carne prin ea .
Eu am imbalsamat-o cu sare de mare ,boia dulce,praf de usturoi,fulgi de ardei iuti ,zahar brun,boabe de ienupar si coriandru (pisate in mojar) si rozmarin .
Dupa faza de deshidratare intensa ,si baia in vin alb ,am imbalsamat-o cu praf de piper proaspat macinat amestecat cu praf de usturoi .
Va arat rezultatul .Nu e chiar gata.Mai trebuie sa stea pe bara pana in 16 Decembrie,dar nu am mai avut rabdare si am taiat o feliuta . :)







Imagine postata

E moale ca untul ,aromata ,alb rozalie .Un deliciu.
Sunt asa de incantata,incat am mai pregatit o portie .
Multumesc pentru specialitatea asta Lilly .
Despre muschiulet afumat ,vorbim saptamana viitoare.
Va pup .





Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#2

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4,693
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 07 December 2011 - 04:15 PM

oh, Piscotico, dac-ar avea bucataria mea gura sa spuna cati porci a vazut...nu ca ma laud, da' si io-s experta. Tocmai de-aia apreciez produsele tale care nu se pot compara cu ce cumparam de prin magazine. Sunca aia ma destabilizeaza.
Porcul a fost proprietate personala sau de cumparat? Conteaza f mult si animalul.
Si, vorba shefului, am oleac' de egoism pe tine, ca n-am o afumatoare la cheremul meu. De cativa ani, platim cuiva sa ne-afume produsele. Merita si-asa!
Toba, leber - prestezi? ca eu si de-astea produc. Te-astept cu urmatoarele produse, cu astea ne-ai dat clasa.

#3

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,032
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 07 December 2011 - 04:30 PM

Deci am ramas mesmerizata uitindu-ma! Macar cu atat sa raman! Foarte frumoase si pofta mare!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,263
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 07 December 2011 - 04:36 PM

Ti-am scris si pe blog, da' vazui iar slaninuta aia :hungry: ... tare mi-e ciuda ca nu am si eu un balcon sau o camara racoroasa sa imi fac si eu poftele :(
Am sa studiez topicul lui Lilly mai bine si o pun pe mamaia sa-mi faca si sa-mi trimita ca tare mi-e pofta :P
Signature Seperator image

Imagine postata

#5

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,593
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 07 December 2011 - 05:21 PM

Vezi postareamoatza, la 07 December 2011 - 02:15 PM, a spus:

oh, Piscotico, dac-ar avea bucataria mea gura sa spuna cati porci a vazut...nu ca ma laud, da' si io-s experta. Tocmai de-aia apreciez produsele tale care nu se pot compara cu ce cumparam de prin magazine. Sunca aia ma destabilizeaza.
Porcul a fost proprietate personala sau de cumparat? Conteaza f mult si animalul.
Si, vorba shefului, am oleac' de egoism pe tine, ca n-am o afumatoare la cheremul meu. De cativa ani, platim cuiva sa ne-afume produsele. Merita si-asa!
Toba, leber - prestezi? ca eu si de-astea produc. Te-astept cu urmatoarele produse, cu astea ne-ai dat clasa.



Moatza ,

Si noi taiam pe vremuri in fiecare an porc crescut de bunici la tara .
Faceam toba ,sangerete,leber,cartabosi,carnati ,sunca ,slanina si tot tacamul.
Niciodata nu eram in stare sa mancam tot cartabosul si leberul.Se stricau.Eu nu conserv in untura iar congelati nu mai aveau farmec .
Slanina prin iulie- august desi afumata se ausea(asa se zice la noi cand se ingalbeneste si vireaza gustul ).
Asa ca erau mari pierderile.Singurii care se terminau mai repede decat as fi vrut , erau
jambonul si carnatii .Imagine postata
De de cand ne-au crescut Colesteroalele,fac doar 1-2 bucati de slanina dupa metoda italiana ,cat sa am de-o pofta .
Carnatii ii fac in loc de mezel.Ca nu mai pot sa pun gura pe cel din comert.Ma satur doar cand vad ce scrie pe eticheta .Imagine postata
Carnea si slanina le iau de la carmangerii private locale .La capitolul asta stam foarte bine .In Baia Mare sunt vreo 10 .Asaca am de unde alege .
Leber ,cartabos ,sangerete si jumari primesc in fiecare an de la Dana ,prietena mea .
Ca nici ei nu-s in stare sa manace cat le iese dintr-un porc .Imagine postata
La noi cei care taie porc,impart prietenilor cate un pachetel cu "porcarii" ,pachetelul asta se numeste "Coshtolash " de la verbul unguresc Kostolny(nu stiu daca am scris bine) care inseamna a gusta .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,593
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 07 December 2011 - 05:30 PM

Vezi postareazerda, la 07 December 2011 - 02:30 PM, a spus:

Deci am ramas mesmerizata uitindu-ma! Macar cu atat sa raman! Foarte frumoase si pofta mare!


Zerda ,merita incercata macar o bucatica mica de slanina dupa metoda asta care nu cere nimic in plus in afara de lucruri simple ce le avem prin bucatarie .
Nu e nevoie de afumatoare .
Iar daca o sa-mi spui de colesteroale ,da-le naibii ca si eu am +300 , dar mai luam un bumb si ne facem o pofta .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7

Useril este offline   Ioana Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,428
  • Inregistrat: 22-December 09



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 07 December 2011 - 05:32 PM

Pisco, arata demential carnatii aia.Eu anul trecut am facut pt prima data in viata mea mea, o mai ajutasem pe bunica,da sa fac eu cap coada nu.Am avut numai peripetii cu ei,dar la final au iesit cei mai buni carnati mancati vreodata.Eu nu am pus slanina ca nu mananc foarte gras,dar aitai arata uper mai ales dupa afumat.
Anul asta am zis ca imi iau si eu afumatoare si ii fac,o parte afumati, o parte proaspeti, o parte ii las la uscat ca anul trecut de au devenit precum babicul.
Bine ca ai postat ca anul trecut tare mai cautam asa ceva,de am ajuns sa stau cu orele pe telefon ca sa-mi spuna mama ce si cum :rolleyes:
Signature Seperator image

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#8

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,593
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 07 December 2011 - 05:33 PM

Vezi postareaOlguta, la 07 December 2011 - 02:36 PM, a spus:

Ti-am scris si pe blog, da' vazui iar slaninuta aia Imagine postata ... tare mi-e ciuda ca nu am si eu un balcon sau o camara racoroasa sa imi fac si eu poftele Imagine postata
Am sa studiez topicul lui Lilly mai bine si o pun pe mamaia sa-mi faca si sa-mi trimita ca tare mi-e pofta Imagine postata


Ce bine de tine ca o ai pe mamaia .
Eu am deja varsta necesara pentru a face carnati.Imagine postata
Las ca te faci si tu mare .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9

Useril este offline   Olguta Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,263
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 07 December 2011 - 05:38 PM

Vezi postareaPiscotel, la 07 December 2011 - 03:33 PM, a spus:

Vezi postareaOlguta, la 07 December 2011 - 02:36 PM, a spus:

Ti-am scris si pe blog, da' vazui iar slaninuta aia Imagine postata ... tare mi-e ciuda ca nu am si eu un balcon sau o camara racoroasa sa imi fac si eu poftele Imagine postata
Am sa studiez topicul lui Lilly mai bine si o pun pe mamaia sa-mi faca si sa-mi trimita ca tare mi-e pofta Imagine postata


Ce bine de tine ca o ai pe mamaia .
Eu am deja varsta necesara pentru a face carnati.Imagine postata
Las ca te faci si tu mare .Imagine postata


:71:
Da, bine de mine ca o am ..cam departe de mine, dar noi sa fim sanatosi... :)
Din pacate, la noi e destul de limitat spatiul si nu am nici balcon, nici camara racoroasa sa ma apuc de experimentat..asa ca stau si salivez la ce faceti voi :P
Signature Seperator image

Imagine postata

#10

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,874
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 07 December 2011 - 07:54 PM

Pe mine m-ai distrus! Ma duc... sa mor mai incolo, nu chiar aici linga slana...
Arata fantastic!
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11

Useril este offline   zerda Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 5,032
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 07 December 2011 - 08:06 PM

uite iti promit ca daca resusesc operatiunea mutatul cum trebuie, fac si asta!
Signature Seperator image

Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#12

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4,693
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 07 December 2011 - 08:37 PM

Vezi postareaPiscotel, la 07 December 2011 - 03:21 PM, a spus:

De de cand ne-au crescut Colesteroalele,

ooo, nu vorbi de funie in casa spanzuratului! avem si noi beteshugurile noastre!

La noi cei care taie porc,impart prietenilor cate un pachetel cu "porcarii" ,pachetelul asta se numeste "Coshtolash " de la verbul unguresc Kostolny(nu stiu daca am scris bine) care inseamna a gusta .Imagine postata

frumos obiceiul, sa li-l tina Dumnezeu!


noi n-am avut niciodata un porc doar ptr noi. intotdeauna l-am avut pe din doua cu parintii sau cu prietenii. asta vara am cumparat de la o ferma locala, f moderna, un porc, impreuna cu un cunoscut. totul e automatizat la ei, am ales porcul pe calculator (era deja taiat), am apasat pe-un buton si-a venit carcasa. era un soi de carne, de-ala de ma miram eu mereu cand vedeam in galantar, cu carnea direct sub soric, avea max juma de cm grasimea. si porcul era mic, jumatatea mea, fara cap, copite, viscere a avut 34kg. am facut de toate din el, dar - dezavantajul verii - a trebuit congelat tot.
acum sper sa apuc iar sa iau de la ei, ca-i batalie. saptamana trecuta n-am reusit.

#13

Useril este offline   MariaSan Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 07 December 2011 - 08:57 PM

Pisco, pozele astea sunt crima&pedeapsa :notworthy:
partea buna e ca am un fel de camara racoroasa cu care mi-as incerca norocul. macar la carnati.

#14

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,593
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 08 December 2011 - 01:17 AM

Vezi postareaIoana, la 07 December 2011 - 03:32 PM, a spus:

Pisco, arata demential carnatii aia.Eu anul trecut am facut pt prima data in viata mea mea, o mai ajutasem pe bunica,da sa fac eu cap coada nu.Am avut numai peripetii cu ei,dar la final au iesit cei mai buni carnati mancati vreodata.Eu nu am pus slanina ca nu mananc foarte gras,dar aitai arata uper mai ales dupa afumat.
Anul asta am zis ca imi iau si eu afumatoare si ii fac,o parte afumati, o parte proaspeti, o parte ii las la uscat ca anul trecut de au devenit precum babicul.
Bine ca ai postat ca anul trecut tare mai cautam asa ceva,de am ajuns sa stau cu orele pe telefon ca sa-mi spuna mama ce si cum Imagine postata



Ioana ,
Cand faci prima data e bine sa faci din carne mai putina ,pana "iti faci mana ".
Si trebuie sa recunosc ca nu i-am facut singura.La umplut trebuie doi oameni.
Omul alimenta masina ,eu la capatul celalalt .Imagine postata
Cat despre babic ...noi mai facem o varianata cu 70 % porc +30 % vita .Varianata care iese mult mai light ,iar carnatul uscat e babic curat.
Cu fulgi de chilli si boabe de ienupar si piper mojarate foarte putin .Se vad prin carnat cand tai felii .
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#15

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,593
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 08 December 2011 - 01:24 AM

Vezi postareaMaya, la 07 December 2011 - 05:54 PM, a spus:

Pe mine m-ai distrus! Ma duc... sa mor mai incolo, nu chiar aici linga slana...
Arata fantastic!




Maya , este o vorba :

Fiecare Femeie trebuie sa faca intr-o viata :
Cozonac,placinte ,taietei de casa si carnati .
Cine a zis-o ?
Eu .Imagine postata

Eu mai am de dovedit cozonacul ,pe care inca mi-l face mama .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#16

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,593
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 08 December 2011 - 01:26 AM

Vezi postareazerda, la 07 December 2011 - 06:06 PM, a spus:

uite iti promit ca daca resusesc operatiunea mutatul cum trebuie, fac si asta!


Zerda ,

Daca te muti,iti dau "scutire" pana anul viitor .Imagine postata
Iti doresc spor la impachetat-despachetat si putere .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#17

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,593
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 08 December 2011 - 01:29 AM

Vezi postareamoatza, la 07 December 2011 - 06:37 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 07 December 2011 - 03:21 PM, a spus:

De de cand ne-au crescut Colesteroalele,

ooo, nu vorbi de funie in casa spanzuratului! avem si noi beteshugurile noastre!

La noi cei care taie porc,impart prietenilor cate un pachetel cu "porcarii" ,pachetelul asta se numeste "Coshtolash " de la verbul unguresc Kostolny(nu stiu daca am scris bine) care inseamna a gusta .Imagine postata

frumos obiceiul, sa li-l tina Dumnezeu!


noi n-am avut niciodata un porc doar ptr noi. intotdeauna l-am avut pe din doua cu parintii sau cu prietenii. asta vara am cumparat de la o ferma locala, f moderna, un porc, impreuna cu un cunoscut. totul e automatizat la ei, am ales porcul pe calculator (era deja taiat), am apasat pe-un buton si-a venit carcasa. era un soi de carne, de-ala de ma miram eu mereu cand vedeam in galantar, cu carnea direct sub soric, avea max juma de cm grasimea. si porcul era mic, jumatatea mea, fara cap, copite, viscere a avut 34kg. am facut de toate din el, dar - dezavantajul verii - a trebuit congelat tot.
acum sper sa apuc iar sa iau de la ei, ca-i batalie. saptamana trecuta n-am reusit.



Moatza ,

iti tin pumnii sa reusesti ce ti-ai propus .Imagine postata
Sa vii sa ne arati ce bunatati ai facut . Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#18

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,593
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 08 December 2011 - 01:31 AM

Vezi postareaMariaSan, la 07 December 2011 - 06:57 PM, a spus:

Pisco, pozele astea sunt crima&pedeapsa Imagine postata
partea buna e ca am un fel de camara racoroasa cu care mi-as incerca norocul. macar la carnati.



Daca vrei sa faci,incearca intai cu o cantitate mica de carne .3-5 kg ,sa vezi cum merge .
Si numai in lunile reci .Daca nu ai unde sa ii afumi,ii congelezi proaspeti .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#19

Userul este online   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 8,921
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 08 December 2011 - 01:32 AM

Vezi postareaPiscotel, la 07 December 2011 - 10:24 PM, a spus:

Maya , este o vorba :

Fiecare Femeie trebuie sa faca intr-o viata :
Cozonac,placinte ,taietei de casa si carnati .
Cine a zis-o ?
Eu .Imagine postata

Io cirnati n-am facut :rolleyes:
Da' ce ne-ai aratat tu aici e opera de arta culinara :appl:

#20

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,593
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii 08 December 2011 - 01:38 AM

Vezi postareaAdriana, la 07 December 2011 - 11:32 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 07 December 2011 - 10:24 PM, a spus:

Maya , este o vorba :

Fiecare Femeie trebuie sa faca intr-o viata :
Cozonac,placinte ,taietei de casa si carnati .
Cine a zis-o ?
Eu .Imagine postata

Io cirnati n-am facut Imagine postata
Da' ce ne-ai aratat tu aici e opera de arta culinara Imagine postata



Adriana ,

Ma faci sa rosesc .Imagine postata
Nu e opera de arta .
E doar o experienta pe care o impartasesc cu voi .
Eu am tot facut carnati si inca nu stiu totul despre ei .
Iar reteta asta de slanina e mortala .
Merita incercata .
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/



  • (4 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru