Pui umplut cu sarmale... Geany...

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pui umplut cu sarmale... Geany...

Userul este online   Geany Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,500
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat on Pui umplut cu sarmale... Geany... 22 November 2011 - 12:18 PM

Am dat intamplator pe internet despre o informatie,pui umplut cu sarmale,m-a intrigat si fara sa ma informez prea mult l-am comis asa dupa cum m-a dus pe mine mintea si cum mi-a dictat mie instinctul sa-l fac.
In mare ideea era sa desosez puiul indepartand pieptul si spinarea dar sa las pielea intacta ,aripile si pulpele,sa-l umplu cu sarmalute mici conice ca asa am vazut in poza de pe internet ce m-a inspirat,sa-l cos si sa-l dau la cuptor tot stropit cu vin.

A fost un experiment si pt. mine,nu am cantarit nimik,am vrut doar sa vad ce iese,cine e curios sa dea cu gogu' cautare ''pui umplut cu sarmale'' si sunt o gramada acolo.

Asta e poza de pe net care m-a inspirat pe mine .

Imagine atasata

Am achizitionat un pui,destul de marisor si frumusel (cred ca a avut cam 1,700-1,800 kg.,asta decongelat si fara cap si gheare)am scos de la congelator oleaca de carne tocata ce pastrasem eu in ideea sa fac un bors de perisoare .

M-am vazut cu puiul pe masa si nu stiam de unde sa-l apuc si ce o sa fac :scratch: I-am taiat gatul,si cu lama de la cutit am intrat pe sub pielea de pe piept ducand-o usor sa nu intep pielea spre aripa,cand am ajuns la acel zgarci alb de la imbinarea aripii cu pieptul am apasat cu lama de la cutit si a taiat-o imediat fara sa intep pielea ,am procedat la fel si in partea opusa cu a doua aripa ,am trecutusor mana pe sub piele se crease un buzunar,pielea nu se mai tinea deloc de carne,pana aici e bun imi zic.Am apasat cu lama de la cutit pe sira chiar deasupra pulpelor (pe interiorul puiului)cu grija sa nu se duca lama pana jos ca mi-ar fi taiat piele de pe spate,oasele au cedat am intors puiul cu pieptul in jos si cu spatele in sus si am introdus lama intre carne si piele si dealungul spatelui cu grija sa nu intep sau sa rup pielea,am introdus degetel si m-am asigurat ca era desprinsa pielea de carne si de pe spate,prin deschizatura cea mica de la gat am procedat la fel de jur imprejur sa ma asigur ca pielea e desprinsa de carne,si am impins prin deschizatura de la gat cu mana cosul ce era total desprins in acest punct scotandu-l prin deschizatura dintre pulpe.
Nu credeam ca voi reusi cand m-am apucat dar a fost surprinzator de usor...

Asa arata pieptul ...

Imagine atasata

Si pe spate.

Imagine atasata

Si puiul doar piele,aripi si pulpe.

Imagine atasata

Deaici a fost floare la ureche cum s-ar spune,am oparit frunza de vitza ,am calit o ceapa,cu morcov stins cu bulion si am adaugat si orezul spalat si l-am calit pana s-a umflat el un pic (eu asa procedez la sarmalute)dar cine nu doreste cred ca poate opari intai orezul separat sau chiar prefierbe sarmalutele (facute din crud,ceapa,morcov,orez)pt. 30 de min,si apoi sa umple puiul cu ele.
Eu am procedat ca mai sus ,am calit toate ,cand s-a racorit am pus carnea tocata ,condimentat si format sarmalute mici si conice (cam cat o nuca se pune umplutura in sarmaluta ,o lingurita cu cocoasa)mi-au intrat vreo 26 dar surprinzator daca asi mai fi avut ar mai fi intrat,pielea aceea ce nu se mai tine de carne si os e elastica si face de saculet f. incapator,deci intra destule sarmalute mici si conice.

Imagine atasata

Am indesat puiul cu sarmalute,l-am cusut intre pulpe si am legat pulpele sa nu stea cracanat,la deschizatura de la gat care e micuta am prins pielea cu o scobitoare asa cum ai face cu un ac de siguranta. ,asa arata pe fata.

Imagine atasata

Si pe dos.

Imagine atasata

L-am pus in tava cu ulei ,l-am uns cu ulei,l-am condimentat cu condiment pt. pui,piper,boia dulce si iute,maghiran uscat maruntit ,vin,toate de la mine putere...(ca sa nu se inegreasca vf. aripilor si vf. ciocanelelor se invelesc cu folie de aluminiu,la mine lipseste din poza dar asa am procedat)

Imagine atasata

Si l-am dat la foc potrivit pana s-a rumenit puiul frumos,in acest timp tot il mai stropeam cu sosul din tava ,cu vin,ca ma invarteam pe langa el ca pisica.

Imagine atasata

Imagine atasata

Am invitat parintii la masa ,am facut o mamaliguta si am cinstit puiul cum se cuvine,am pus la masa pt. cine dorea la sarmalute si smantana si ardei iute,si ai mei au fost f. incantati au zis ca e delicios,de la grasimea puiului ce se scurge pe sarmale si cum se inabusa ele acolo ies deosebite,f. fragede si gustoase.

Ma gandesc pe viitor sa nu mai scot sira de la pui ci doar pieptul sa aiba puiul mai multa sustinere (ca spatele nu-mi ia mult din spatiu'),din pieptul ce evident ca ramane se poate toca si adauga eventual ciupercute ca si idee si umple sarmalutele ,cine are gasca sau ratusca merge bine cu sarmalute in foi de varza murata adusa pe platou inconjurata de varza calita....Etc.

Cam asta e ideea ,si cam asta fu' experimentul,cum vin sarbatorile poate inspira pe cineva :floare:

Dac cineva nu se crede in stare sa-l dezoseze asa, cred ca se poate face o incizie (poate pe spate) scoate pieptul si apoi coase,ma gandesc eu...

Useril este offline   zerda Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,260
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat on Pui umplut cu sarmale... Geany... 03 January 2012 - 02:49 PM

Primesti si un ratoi?? Daca nu, se poate muta,dar nu cred ca are sens sa avem doua topicuri, in fine, mai vedem.

Sarmalele de varza murata:

Imagine postata

Ratoiul umplut si prins:

Imagine postata

protectie anti arsura, folie si varza murata pe burta:

Imagine postata

si gata:

Imagine postata

Imagine postata

spintecat:

Imagine postata

si sarmalele:

Imagine postata

eu zic ca este o combinatie reusita, cei care ziceau ca nu mai vor sarmale 3 luni au mancat tot!

Useril este offline   any_annette Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,998
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat on Pui umplut cu sarmale... Geany... 03 January 2012 - 03:34 PM

Cred ca-i bun tare cu pui, dar cu rata si mai si :hungry: .

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat on Pui umplut cu sarmale... Geany... 03 January 2012 - 05:23 PM

Mie mi-au placut tarem si rata si sarmalele, dar o sa fac si pui cu sarmalute in foi de vitza ca sunt mai usoare si pun tot aici poze.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Pui umplut cu sarmale... Geany... 03 January 2012 - 07:45 PM

Sigur ca e primit si mac-macul :) Eu ma bucur tare mult ca v-a placut,arata f. apetisant!

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat on Pui umplut cu sarmale... Geany... 03 January 2012 - 09:11 PM

Pai daca nu puneai tu puiul nu m-apuca pe mine cheful de asa ceva!!

Useril este offline   Eataly Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 5,097
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat on Pui umplut cu sarmale... Geany... 03 January 2012 - 09:25 PM

Vezi postareazerda, la 03 January 2012 - 12:49 PM, a spus:

Primesti si un ratoi?? Daca nu, se poate muta,dar nu cred ca are sens sa avem doua topicuri, in fine, mai vedem.

eu zic ca este o combinatie reusita, cei care ziceau ca nu mai vor sarmale 3 luni au mancat tot!

Holly Sarmolly! :appl:

Lesin, veniti cu sarurile!
Zer, nu credeam ca o sa-mi fie pofta de sarmale dupa tot ce am mancat zilele astea, dar tu ai reusit performanta asta! :help:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Pui umplut cu sarmale... Geany... 03 January 2012 - 09:27 PM

Vezi postareazerda, la 03 January 2012 - 07:11 PM, a spus:

Pai daca nu puneai tu puiul nu m-apuca pe mine cheful de asa ceva!!

In opinia mea asta e frumusetea forumului sa ne inspiram una de la alta sa ne dam idei :) (eu nu asi putea respecta o reteta nici moarta,nici macar peale mele, :71: mereu modific experimentez fac cu ce am si cu ce-mi tuna)dar ma inspirati toate si-mi dati idei...si eu voua ci-i drept' =))

Al meu sot,dupa ce a mancat puiul umplut cu sarmale si m-a laudat:''vai ce bun,ce interesant,etc...''zice la un moment dat:''daaa :rolleyes: daca faceai tu sarmalele in ceaun si frigeai puiul separat,nu era mai bun?!''...Pa' si care-i shpilul?! i-am zis :blink: In schimb pe mama si pe tata i-am dat pe spate,le-a placut mult!
Adevarul e ca eu am simtit o diferenta de gust la sarmalutele facute asa in interiorul puiului,cum s-au inabusit ele acolo si de la grasimea puiului au avut un gust deosebit f. bun,ma gandeam data aviatoare sa nu mai scot sira ci numa pieptul si sa toc,carnita de la piept sa o amestec cu ceapa calita cu ciupercute,ceva verdeata,olea de orez,sa oparesc inatai sarmalutele in prealabil vreo 30 de min,si apoi sa umplu puiul asa :105:

Acuma nu ,ca suntem satui de la sarmalutele de craciun dar data aviatoare ...

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa