Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor

Salt la continut

• (4 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor

Useril este offline   any_annette Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4,998
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 17 November 2011 - 11:49 PM

Carnea de porc pe care o iau eu pentru reteta asta e taiata felii subtiri si arata asa

Imagine atasata

Se unge o tava cu o picatura de ulei extravirgin de masline se aseaza carnea (incercam sa avem o tava pe masura, puteti folosi foarte bine din alea de aluminiu de unica folosinta) si se aseaza felia de carne sarata si piparata.

Deasupra carnii asezam un amestec de cartofi facut asa (pentru o felie de carne): 2 cartofi curatati si taiati felii (nu drept groase, cam 0,7 cm) se amesteca cu un sfert de ceapa taiata felii si vreo 4 rosioare cherry taiate pe jumatate. Saram, piparam, punem 2 linguri de ulei de masline extravirgin si amestecam bine.

Acest amestec il punem peste carne, asezam intai cartofii felie cu felie, apoi ceapa si rosiile deasupra.
Important e sa nu se vada carnea si sa fie doar un strat de cartofi. Umpleti golurile cu ceapa.

Deasupra am presarat oregano

Imagine atasata

Am dat la cuptorul (preincalzit) la 200 de grade cam jumatate de ora, dar puteti lasa si mai mult daca vreti cartofii mai rumeniti.
Oricum, in functie de cuptor.

Imagine atasata

Imagine atasata

Carnea vine foarte frageda, se poate face foarte bine si cu carne de vita taiata tot asa felii subtiri.

Useril este offline   Foxyy Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,995
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn sud

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 17 November 2011 - 11:54 PM

Foarte buna idee! :thumleft: Si cred ca merge si cu alte carnuri, nu? Curcan, pui, rata.... :toothy9;

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 17 November 2011 - 11:59 PM

Vezi postareaFoxyy, la 17 November 2011 - 09:54 PM, a spus:

Foarte buna idee! :thumleft: Si cred ca merge si cu alte carnuri, nu? Curcan, pui, rata.... :toothy9;

Eu am incercat pana acum numai cu de asta de porc si cu vita ( felii de alea de carne de vita care de obicei ies talpa de papuc :lol: , facuta asa vine frageda). Felii cam de 0,7 cm, aproape un cm hai.

Useril este offline   Maya Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 7,295
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 18 November 2011 - 12:43 AM

Any, asta e o felie de carne din sunca, nu? Adica din bulanul porcului :D
Asta tare fain. Sa vad daca gasesc si eu asa o felioaca :D

Useril este offline   Adriana Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Postari: 6,570
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 18 November 2011 - 02:10 AM

Faina idee, de incercat neaparat.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 18 November 2011 - 02:34 AM

Vezi postareaMaya, la 17 November 2011 - 10:43 PM, a spus:

Any, asta e o felie de carne din sunca, nu? Adica din bulanul porcului :D
Asta tare fain. Sa vad daca gasesc si eu asa o felioaca :D

Merci Maya :) !
Da Maya asa e, chiar daca pe eticheta scrie doar "fettine maiale".
Dar seamana dupa mintea mea cu prosciutto cotto la "aspect", deci da, aia e, din bulan.
Tava e mica tare, exact atat cat era felia: 19X13 cm, iar felia am zis ca nu e inalta.

Vezi postareaAdriana, la 18 November 2011 - 12:10 AM, a spus:

Faina idee, de incercat neaparat.

Merci Adriana :occasion14: !
Iese fain tare si cartofii combinati asa cu ceapa sunt super.
Imi place si cum vine cu carne de vita.

Useril este offline   zerda Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,260
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 18 November 2011 - 02:35 AM

Bucata de porc ar fi pulpa??

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 18 November 2011 - 03:25 AM

Vezi postareazerda, la 18 November 2011 - 12:35 AM, a spus:

Bucata de porc ar fi pulpa??

E din piciorul din spate al porcului.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 18 November 2011 - 03:29 AM

Deci pulpa ar fi, acum sa vad unde as gasi eu un macelar sa se puna la mintea mea sa-mi taie asa subtire!

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 18 November 2011 - 03:46 AM

Vezi postareazerda, la 18 November 2011 - 01:29 AM, a spus:

Deci pulpa ar fi, acum sa vad unde as gasi eu un macelar sa se puna la mintea mea sa-mi taie asa subtire!

E bucata aceea din care se face jambon.
Gaseste unul care sa aiba feliator si cred ca-ti poate taia fara probleme.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 18 November 2011 - 09:34 AM

N-am prea vazut, dar o sa ma mai uit. Ideea este ca-l lasi doar pana se fac cartofii, corect??

Useril este offline   Adriana Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Postari: 6,570
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 18 November 2011 - 11:15 AM

Problema mea e ca aici e greu sa gasesti bucata asta de carne ca bulanele merg toate la jambon, macelarul n-are decit ceafa, costite, file si cealalta bucata care e cel mai des vinduta dar habar n-am cum ii zice in romaneste, cred ca s-ar putea inlocui cu o felie de ceafa, ca are un picut de grasime si nu e asa de macra ca cealalta, ce zici Any? Ar merge?

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 18 November 2011 - 01:39 PM

Vezi postareazerda, la 18 November 2011 - 07:34 AM, a spus:

N-am prea vazut, dar o sa ma mai uit. Ideea este ca-l lasi doar pana se fac cartofii, corect??

Corect!

Vezi postareaAdriana, la 18 November 2011 - 09:15 AM, a spus:

Problema mea e ca aici e greu sa gasesti bucata asta de carne ca bulanele merg toate la jambon, macelarul n-are decit ceafa, costite, file si cealalta bucata care e cel mai des vinduta dar habar n-am cum ii zice in romaneste, cred ca s-ar putea inlocui cu o felie de ceafa, ca are un picut de grasime si nu e asa de macra ca cealalta, ce zici Any? Ar merge?

Pai vorbeste cu macelarul, nu-i aduce porci intregi in macelarie? Cum functioneaza?
Eu iau tipul asta de carne de jos de la mine de la magazin si acolo vad ca macelarii au carcase intregi de porc agatate.
Eu cred ca merge si cu ceafa, cu siguranta, da sa fie taiata mai subtire, felia mea a avut 0,7 cm , deci nu chiar groasa.

• Site Admin
  • Icon
  • LocationGermany

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 20 November 2011 - 12:48 AM

Eu nu am gasit asa felie din sunca porcului, dar am luat doua felii mari si subtiri de vita si una de curca :D
Noua vita, Denisei curca. Fac portii îndividiuale. Mîine :P

• Site Admin
  • Icon
  • LocationGermany

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 20 November 2011 - 07:10 PM

Any, multumim pentru prînzul delicios de astazi :-*

Noi doua felii mari de vita. Grosime 5 mm.
Sarate, piperate, uleiate.

Imagine atasata

Imagine atasata

Portia Denisei, cu piept de curca.
Felia ei ceva mai groasa. Vreo 7 mm.

Imagine atasata

Imagine atasata

Delicios!

Imagine atasata

Imagine atasata

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 20 November 2011 - 07:18 PM

Maya, cum a iesit carnea? Frageda, asa-i?
Ma bucur ca v-a placut, cred ca au salivat pisicile tale cand au simtit ce miros vine din cuptor :hungry: !

• Site Admin
  • Icon
  • LocationGermany

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 20 November 2011 - 07:28 PM

Vezi postareaany_annette, la 20 November 2011 - 04:18 PM, a spus:

Ma bucur ca v-a placut, cred ca au salivat pisicile tale cand au simtit ce miros vine din cuptor :hungry: !

Da, a iesit foarte buna, si înainte de toate, un deliciu! Cartofii au luat asa gust fain de la carne, ulei de masline...
Nu am putut sa îi dau lui Felix, ca am piperat bine carnea. Noua ne place asa. Dar a primit din portia Denisei.
Mike, nu serveste decît crontanele.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 20 November 2011 - 07:34 PM

Vezi postareaMaya, la 20 November 2011 - 05:28 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 20 November 2011 - 04:18 PM, a spus:

Da, a iesit foarte buna, si înainte de toate, un deliciu! Cartofii au luat asa gust fain de la carne, ulei de masline...
Nu am putut sa îi dau lui Felix, ca am piperat bine carnea. Noua ne place asa. Dar a primit din portia Denisei.
Mike, nu serveste decît crontanele.

Bine, nu pot fi decat multumita ca v-a placut :occasion14: .

Useril este offline   Dexter Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 767
  • Inregistrat: 09-June 11

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 20 November 2011 - 08:01 PM

maya, ultimele două poze sunt ambele cu vaca. aşa ai vrut sau una trebuia să fie curca?

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Carne de porc cu cartofi si ceapa la cuptor 20 November 2011 - 08:24 PM

Vezi postareaDexter, la 20 November 2011 - 06:01 PM, a spus:

maya, ultimele două poze sunt ambele cu vaca. aşa ai vrut sau una trebuia să fie curca?

Eu cred ca n-a mai avut la ce face poza :71: !

• (4 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa