Chow Mein

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chow Mein Mie Goreng, Bakmi Goreng, Fried Noodles, etc

Useril este offline   Alexandru Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 1,977
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat on Chow Mein 10 November 2011 - 10:08 PM

Probabil cel mai raspîndit soi de mîncare din Asia, pentru ca se întinde din Indonezia si ajunge pîna în inima Chinei.
Cere ceva pregatire, dar merita. Prevedeti o multime de castronase si un castron XL!
Ingrediente :
Legume dupa voia dumneavoastra, dar musai ceapa si ardei gras.Puteti adauga dupa voie : ciuperci parfumate (shiitake) muguri de bambus, muguri de porumb, muguri de soia, ramuri de telina, morcov, eventual cuburi de tofu sau soia fermentata
Pui taiat bucati (pulpa de preferinta) sau crevete decorticate sau vitel sau miel sau peste alb taiat cuburi.
Taitei chinezesti cu oua, sau taitei de orez, sau taitei de soia, sau taitei proaspeti de casa, cu oua.
Ulei de arahide (sau de floarea soarelui), ulei de susan, zahar, sos de soia, otet chinezesc (sau balsamic), vin de gatit chinezesc (sau vin alb sec), sos de stridii.
Usturoi, gjhimbir ras, ardei iute tocat (dupa gust).
Facultativ, pentru omleta : oua, sare, vin de gatit chinezesc, sos de soia

Imagine atasata

Taiati legumele în lamele, dupa consistenta, cele mai fragile mai fin (muguri de bambus, muguri de porumb, tofu, ciuperci), cele mai rezistente mai grosier (ceapa, ardei iute, ramuri de telina)

Imagine atasata

Sotati rapid fiecare leguma în ulei, scurgeti bine. Scopul este sa obtineti legume sotate crocante, deci temperatura uleiului cît mai ridicata si cantitati de legume cît mai mici. Timpul de sotare cît mai scurt, astfel încît feliile de legume sa fie rumenite pe muchii si crocante la interior. Scurgeti bine, adaugati în castronul XL.

Imagine atasata

Aruncati taiteii 2-4 minute, dupa cum e indicat pe pachet, în apa clocotita, scurgeti, spalati cu apa rece în strecuratoare, scurgeti cît mai bine
Preparati în tigaie/wok un ulei aromat cu ulei de arahide, ghimbir ras, usturoi tocat si ardei iute, fara coloratie. Adaugati ingredientul principal : pui, vitel, peste taiat cuburi, crevete, etc. Sotati la foc iute. Scurgeti, adaugati peste legume.
Încingeti ulei proaspat, sotati taiteii scursi amestecînd mereu, cînd încep sa se prajeasca, adaugati în ordine : zahar, vin, otet, sos de soia, sos de stridii, ulei de susan (cîteva picaturi)

Imagine atasata

Amestecati bine, adaugati restul de ingrediente, amestecati totul si serviti fierbinte.
Separat, puteti prepara o omleta fina ca o clatita, pe care o taiati lamele si o serviti deasupra.

Imagine atasata

Pregatirea dureaza cel mai mult, o data ce începeti trebuie sa aveti toate preparatiile la îndemîna, deoarece totul se petrece extrem de repede si nu aveti timp sa pregatiti altceva în acelasi timp. În schimb, la wok / tigaie nu petreceti mai mult de 15 minute de la un capat la altul.
Signature Seperator image

Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Useril este offline   Foxyy Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 7,995
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn sud

Postat on Chow Mein 10 November 2011 - 11:06 PM

Yumiiiii.... :drool: Am cam toate ingredientele prin casa, mai putin carne, ardei gras si ghimbir. O sa cumpar ceva piu-piu zilele urmatoare si-o sa fac minunatia asta de reteta. :hungry:
La ultima poza mi-au cam trosnit maselele, de la mestecatul in gol...... Am intins laboanta sa iau strachina si sa ma servesc! :snorting:

• Site Admin
  • Icon
  • LocationParis, France

Postat on Chow Mein 10 November 2011 - 11:08 PM

Vezi postareaFoxyy, la 10 November 2011 - 08:06 PM, a spus:

Yumiiiii.... :drool: Am cam toate ingredientele prin casa, mai putin carne, ardei gras si ghimbir. O sa cumpar ceva piu-piu zilele urmatoare si-o sa fac minunatia asta de reteta. :hungry:
La ultima poza mi-au cam trosnit maselele, de la mestecatul in gol...... Am intins laboanta sa iau strachina si sa ma servesc! :snorting:

Pai veniti încoace, e înca fumegînda :toothy6:

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Chow Mein 10 November 2011 - 11:12 PM

Vezi postareaAlexandru, la 10 November 2011 - 08:08 PM, a spus:

Sa termine jupanu' de vorbit la tilifon si-i zic ca suntem invitati la masa! :toothy9; Tineti usa deschisa, ca sosim! :notworthy:

• Site Admin
  • Icon
  • LocationParis, France

Postat on Chow Mein 10 November 2011 - 11:16 PM

Vezi postareaFoxyy, la 10 November 2011 - 08:12 PM, a spus:

Sa termine jupanu' de vorbit la tilifon si-i zic ca suntem invitati la masa! :toothy9; Tineti usa deschisa, ca sosim! :notworthy:

Ok, mai pun o sticla de rosé la frigi, sa fie numa buna cînd sositi :thumleft:

• Moderator
  • Icon
  • LocationIn sud

Postat on Chow Mein 10 November 2011 - 11:19 PM

Vezi postareaAlexandru, la 10 November 2011 - 08:16 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 10 November 2011 - 08:12 PM, a spus:

Ok, mai pun o sticla de rosé la frigi, sa fie numa buna cînd sositi :thumleft:

Buna idee! :beer2: Dupa atata drum, o sa fim cam insetati! :wasted:

Useril este offline   W Mamadeus Paparotti Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,995
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat on Chow Mein 11 November 2011 - 02:23 PM

Am un egosim pe tine ... :D

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Useril este offline   Daniella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,111
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat on Chow Mein 11 November 2011 - 02:50 PM

mammaaaaa :appl: :hungry: a mai ramas ceva?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana (Hipocrates)

• Site Admin
  • Icon
  • LocationParis, France

Postat on Chow Mein 11 November 2011 - 03:07 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 November 2011 - 11:50 AM, a spus:

mammaaaaa :appl: :hungry: a mai ramas ceva?

S-a dus tot, mai ca s-a si lins castronul :71:
Am uitat sa precizez : daca folositi muguri de soia proaspeti, nu uitati sa îi spalati bine cu apa rece si apoi sa-i opariti în strecuratoare cu un litru - doi de apa sarata, clocotita. Îi adaugati la prepartie în nultimul moment, ca sa ramîna crocanti.

Useril este offline   oanaC Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat on Chow Mein 27 April 2012 - 02:48 AM

Alexandru :-* pentru reteta minuntata; am facut-o de nenumarate ori, au mancat toti pe nerasuflate, asa ca o repetam, cu variatiile de rigoare, saptamanal...chiar si colegii de serviciu au devenit "addicted" :)

• Site Admin
  • Icon
  • LocationParis, France

Postat on Chow Mein 01 May 2012 - 04:19 PM

Vezi postareaoanaC, la 27 April 2012 - 12:48 AM, a spus:

Alexandru :-* pentru reteta minuntata; am facut-o de nenumarate ori, au mancat toti pe nerasuflate, asa ca o repetam, cu variatiile de rigoare, saptamanal...chiar si colegii de serviciu au devenit "addicted" :)

Oana, tare îmi face placere sa vad ca ai apreciat reteta.
Si eu o execut destul de des, mai ales ca o data ce ai pregait ingredientele, preparatia se înlantuie rapid.
Cel mai mult timp mi-a luat ca sa ajustez timpii de sotare, ca sa ramîna legumele înca crocante, la început cam aveam tendinta sa le tin prea mult pe foc.

Useril este offline   Ioana Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,428
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat on Chow Mein 02 May 2012 - 12:10 PM

hmm, foarte ciudat ,taman mie sa-mi scape reteta asta, dar uitandu-ma la data imi dau seama ca era in perioada cand n-avem net.
Trecut la catastiv si sa vedem ce am prin casa sa o comit :occasion14:

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Useril este offline   stella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,451
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat on Chow Mein 02 May 2012 - 07:58 PM

Eu azi am facut un talmes-balmes...pui aveam, legume la fel, taitei nu, asa ca am facut alaturi olec de orez ...am avut la masa un tanar thai, care a apreciat si s-a servit de doua ori abundent :)

• Site Admin
  • Icon
  • LocationParis, France

Postat on Chow Mein 03 May 2012 - 02:05 PM

Vezi postareastella, la 02 May 2012 - 05:58 PM, a spus:

Eu azi am facut un talmes-balmes...pui aveam, legume la fel, taitei nu, asa ca am facut alaturi olec de orez ...am avut la masa un tanar thai, care a apreciat si s-a servit de doua ori abundent :)

Daca ai fi sotat un pic orezul cu legumele si carnea, ai fi obtinut un Khao Pad Kai ca la mama lui. Nu e de mirare ca junele s-a bucurat. :hungry:

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa