Astazi am facut Marmitako de ton. Eu gatesc numai la sfarsit de saptamana si o sa incerc sa pun si aici retele mai deosebite pe care le fac.
Reteta de Marmitako de atún este specifica nordului Spaniei (Cantabria). Numele ei vine de la “marmita”, recipientul folosit de pescari pentru a o prepara. Este o mancarica simpla, insa foarte buna si echilibrata, foarte usor de facut.
Ingrediente pentru 2 persoane:
400 gr. ton, taiat in cuburi mari
4 cartofi taiati in cuburi mari
o ceapa
2 ardei (verzi am pus eu)
1 lingura de ardei “choricero*
2 frunze de dafin
sare, ulei, apa (sau supa de peste daca doriti un gust mai pronuntat)
* ardeiul choricero este un ardei capia uscat care aici se foloseste mult. Il lasam cateva ore in apa sa se hidrateze, si apoi cu o lingura radem pulpa din interior. Se poate folosi bulion de ardei, ma gandesc ca e foarte asemanator.
Prajim ceapa si ardeiul verde taiate julien (se spune asa, nu?) in ulei. Agaugam sare si cartofii taiati. Amestecam de cateva ori, adaugam pasta de ardei si apa (sau supa) cat sa acopere.Adaugam frunzele de dafin si lasam la fiet 15 – 20 minute, pana cand cartofii sunt moi, dar nu se zdrobesc.
Agaugam tonul si mai lasam un minut. Stingem focul si lasam acoperit 5 minute pentru ca tonul sa se termine de facut.
Pofta buna!
Eu nu am facut poze astazi, am ajuns tarziu acasa si am gatit intr-o fuga ca eream morti de foame, insa va pun o poza de pe internet ca sa va dati seama cum arata.

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla