Bibilica la cuptor

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bibilica la cuptor

#1

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,851
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Bibilica la cuptor 04 November 2011 - 03:46 PM

Pentru prima data în viata mea am gatit o bibilica, si cred ca mi-a iesit foarte bine. Da, stiu, nu-i mare filosofie, doar tot un fel de gaina este... Cu toate astea, am avut emotii. Ma gîndeam ca-i trebuie vreo saptamîna de coacere la cum arata. Nu sta bine cu estetica în comparatie cu un pui care este de un galben cît de cît uniform. Pe spate pielea este mai grasa, asa ca acolo este galbena, dar pe picioare este subtirica, cumva translucida, iar carnea fiind mai închisa la culoare, exteriorul bulanelor dau într-o tenta albastruie :D

Imagine atasata

Imagine atasata


Ingrediente:


  • 1 bibilica
  • 3 morcoviori, taiati grob
  • 1 bucata de telina, taiata grob
  • 4 echalote pitice
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 tije busuioc
  • 2 frunze dafin
  • 1 cana vin alb
  • 1 cana supa de legume/sau apa
  • 1 lingura boabe piper roz*
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 linguri creme fraîche
  • nucsoara proaspat razuita
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 7-8 cartofi (fac. )


*Pierul roz, nu este de fapt un piper ci fructele unui arbore de provenienta braziliana. Bobitele de piper roz brazilian se gasesc în general sub forma uscata, lucesc si au o culoare rozalie-roscata. Murate se întîlnesc mai rar, dar totusi în magazinele de specialitate, de gasit. Aroma nu este la fel de intensiva ca a piperului negru, dar ceva mai iute. Un iute placut.

Am curatat, spalat si curatat bibilica si legumele cu apa rece.
Va rog remarcati cartofii roz frumosi, din productie proprie!

Imagine atasata


Am sarat si piperat zburatoarea pe interior cît si pe exterior. În interior am introdus cîteva bucatele de telina, morcovi, tijele de busuioc cu tot cu frunze, un catel de usturoi, o echalota taiata-n patru si am încheiat c-o frunza de dafin. Atît a încaput, pasarea fiind mititica. Am asezat bibilica cu pieptul în sus într-o oala de fonta emailata stropita cu ceva ulei de masline, am pus restul de legume pe lînga, am turnat vinul si supa si am dat vasu în cuptorul fixat la 180° C timp de aproximativ 2 ore. Cînd pasarea a început a se maroni usor, am acoperit vasul cu o folie de aluminiu pentru a evita rumenirea prematura. Cînd si cînd am verificat si stropit pasarea cu zeama din oala. Înainte cu 10 minute am descoperit vasul si am lasat sa se mai rumeneasca putin pielea, dupa care am scos pasarea si am pastrat-o calda pîna am facut sosul.
Zeama aromata din vas am strecurat-o de legume, frunze si boabe de piper. Am pus-o pe foc, iar cînd a început a clocoti am legat-o cu putin amidon de porumb, apoi am adaugat creme fraîche, am amestecat cu telul si am tras vasul de pe foc. Am condimentat cu nucsoara proaspat razuita si am obtinut un sosulet delicios.

Imagine atasata

Am servit bibilica cu cartofi fierti pe abur si sosul aromat, picant si foarte gustos.

Imagine atasata


Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2

Useril este offline   ralesu Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 810
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal



Postat on Bibilica la cuptor 04 November 2011 - 04:23 PM

Arata bine. Mie-mi place carnea de bibilica!
Da' ai facut ceva mancare zilele astea in care n-am mai intrat pe forum! Feniculul gratinat mi-a placut cel mai mult. N-am gatit niciodata fenicul!
Mersi pentru retete!

#3

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,851
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Bibilica la cuptor 04 November 2011 - 04:27 PM

Vezi postarearalesu, la 04 November 2011 - 01:23 PM, a spus:

Arata bine. Mie-mi place carnea de bibilica!
Da' ai facut ceva mancare zilele astea in care n-am mai intrat pe forum! Feniculul gratinat mi-a placut cel mai mult. N-am gatit niciodata fenicul!
Mersi pentru retete!


Ei, nu le-am facut pe toate acum. Nu am avut timp de postat :D
Si noua ne place bibilica. Are o carne gustoasa.
Merci si eu :)
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,902
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on Bibilica la cuptor 04 November 2011 - 10:53 PM

Maya, ma uit la poze tale ca la piesele de muzeu :105: , ca n-am vazut picior de bibilica prin zona. :P
ar merge reteta si cu o potirniche ? :scratch:
Signature Seperator image

am răbdare cînd e vorba de prostie, însă nu cu cei care sînt mîndri de ea ! Imagine postata

#5

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,851
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Bibilica la cuptor 04 November 2011 - 11:35 PM

Vezi postareauptown girl, la 04 November 2011 - 07:53 PM, a spus:

Maya, ma uit la poze tale ca la piesele de muzeu :105: , ca n-am vazut picior de bibilica prin zona. :P
ar merge reteta si cu o potirniche ? :scratch:

O fata din zona ta, chiar mi-a scris acelasi lucru. Ca n-a vazut picior de bibilica pe acolo.
Dana, potîrnichea e mai pitica. Cred ca nu depaseste juma de kila cu tot cu pene, sau? De mers sigur ca merge, dar probabil se face ceva mai rapid... si tre sa faci una de caciula :P
Ai grija s-o/ sa le acoperi sa nu se usuce, doar la început si sfîrsit lasi cîteva minute la rumenit.
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 8,879
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Bibilica la cuptor 05 November 2011 - 01:53 AM

Aici se gaseste si se gateste, eu n-am facut-o decit o data demult in vasul de lut in cuptor, are intr-adevar carnea foarte gustoasa.



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru