O sa spun intai exact cum a spus ea :
160 gr. di farina,125 gr. di zucchero,2 uova,125 gr. di burro ''a pomata'',60 gr. di uva passa,60 gr. di frutta candita a pezzi,1 cucchiaio di rum,4 gr. di lievito vanigliato in polvere,1 limone non tratatto,sale.
Eu nu am inmuiat stafidele in rom (1 din motiv de bubulet ,2 ca n-am avut
Deci reteta mea devine:
160 gr. de faina,125 gr. de zahar,2 oua,125 gr. de unt moale(lasat dinainte la cald),60 de gr. de stafide,60 de gr. rahat alimentar colorat cubulete,5 gr. de praf de copt(1/2 pliculet),putina zeama de lamaie (sa se activeze praful de copt) coaja de portocala razuita,esenta de rom,un praf de sare.
Untul moale se freaca spuma cu zaharul tos(eu am bagat mixerul dar cred ca merge si cu telul para)

Se incorporeaza intai un ou itreg si 1 lingura de faina..

Cand s-a incorporat se adauga al doilea ou si 1 lingura de faina.

Apoi se adauga treptat toata faina in care a fost in prealabil amestecat praful de copt.

Acum se adauga 1 lingura de zeama de lamaie sa se activeze acolo in aluat praful de copt,stafidele ce au fost in prealabil inmuiate si scurse si bucatele de rahat ce au fost in prealabil taiate cuburele,putina esenta de rom,coaja razuita de portocala si un praf de sare,am incorporat cu telul para aici.

Asa arata copt,tava mea e f. lunga ,daca ar fi fost mai scurta iese mai inalt.Anto' spune ca se coace in cuptorul la 180 de grade pt. 45 de min.in tava tapetata cu hartie de copt.

Si felii.

Sa stiti ca este f. gustos,extrem de ieftin si usor de facut.Antonella spune ca ce poate fi mai minunat dimineata la mic dejun alaturi de o ceasca de lapte (cu cafea) ,sau de ce nu seara inainte de culcare .
Mi-asi dori sa-i dedic aceasta reteta lui Zoaza

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla