Donuts la cuptor

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Donuts la cuptor ~ gogosi coapte ~

Useril este offline   uptown girl Icon

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,972
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat on Donuts la cuptor 30 October 2011 - 12:52 AM

va propun o reteta simpla de donuts fara miros de prajeala, pt. care am folosit: 30g unt topit, 3 dl lapte caldut, 12 g drojdie uscata (ca. 50 g drojdie proaspata), 150 g zahar tos, 1 lg zahar vanilat, 1/2 lg scortisoara (optional), 10 dl faina alba (625 g), 2 oua, un pic de coaja rasa de portocala conservata in esenta de rom

Imagine postata

am dizolvat drojdia in 2 Lg lapte si am lasat-o 10' sa se umfle; dupa care l-am pus pe Ken (robotul de bucatarie) sa amestece timp de 3' toate ingredientele, cu exceptia fainei, pe care mai apoi am cernut-o in bol si am pus totul la framintat inca 8'

Imagine postata

a rezultat un aluat moale, pe care l-am acoperit si l-am lasat la cald sa dospeasca timp de 1 h

Imagine postata

dupa ce s-a dublat in volum, am rasturnat aluatul pe o planseta de silicon infainata, l-am pudrat cu un pic de faina pe deasupra si l-am intins cam de 1 cm grosime; apoi cu ajutorul unei forme speciale de taiat donuts (cine n-are, poate folosi 2 pahare de diferite marimi pt. a taia 2 cercuri concentrice) am format gogoselele punind pe o tava imbracata cu o folie de copt atit cerculetul din centru, cit si covrigeii rezultati

( la cum aratau in faza embrionara, deja intrasem in panica si ma asteptam sa-mi iasa niste panarame de donuts ... :D )

Imagine postata

dar dupa ce am lasat gogosile la cald, acoperite cu un servet curat timp de 30', acestea crescusera ca ... inima lui Prislea cel voinic cind o vedea pe fata cea mica a imparatului :71:

Imagine postata

am uns gogosile cu putin lapte caldut si am dat tavile la cuptorul preincalzit (190°C) timp de 8'

Imagine postata

cind au fost gata le-am scos din cuptor, si ametita de parfumul gogosilor, le-am uns din nou cu lapte (cind s-au racit putin, mi-am infipt incisivii intr-o gogosica ca nu mai rezistam de poftaaaa !!! :hungry: )

Imagine postata

donuts pot fi servite fie ca atare, fie acoperite cu un strat de ciocolata sau glazura din zahar praf si garnisite cu bombonele de patiserie; insa la ora aia mi-era lene, asa ca am pudrat vreo citeva doar cu zahar tos amestecat cu putina scortisoara - sa aveti pofta ! :headbang:

Imagine postata

Useril este offline   moatza Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,334
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat on Donuts la cuptor 30 October 2011 - 10:04 AM

Dano, cat m-ar ferici pe mine o tava din asta! Numa' ca eu nu ma pot opri, tot gust, tot gust :violent6:
Si de-aia m-am oprit de la facutul dulciurilor.Am ajuns sa ma plang peste tot, is de belea!

Basca imi imaginez mirosul! ma duc sa iau niste pomelo. :crying:

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat on Donuts la cuptor 30 October 2011 - 03:42 PM

Motzulina, cind e vorba de dulciuri de-astea pufoase, mi-am setat creierul pe functiunea "nu fii haplea, mai pune frina de mina si aia de limba !". :D

gogoselele le-am facut in ideea de avea ceva dulce linga o cafeluta (fie dupa masa de prinz, fie dupa cina). in restul zilei nu ma tenteaza sa le gust; asa ca aseara le-am pus intr-o cutie de plastic cu capac. azi o sa glazurez vreo citeva (8-10 buc.) pt. urmatoarele zile, iar pe celelalte le pun in pungute cu zip lock si o sa aterizeze in congi. ma bucur ca sotului i-au placut, fiindca pe aici de Craciun se maninca "smultringer" (gogosi prajite in grasime de porc). iar eu nu suport mirosul !!! :sad3:

Imagine postata

Useril este offline   Eataly Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 5,097
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat on Donuts la cuptor 30 October 2011 - 11:39 PM

Deci primul lucru care l-a vazut canon-ul tau au fost donuts-urile astea? :biggrin:

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat on Donuts la cuptor 31 October 2011 - 12:18 AM

Vezi postareaEataly, la 30 October 2011 - 08:39 PM, a spus:

Deci primul lucru care l-a vazut canon-ul tau au fost donuts-urile astea? :biggrin:

... canonu' o fi tras numai cu ochiul la donuts (azi-dimineata inca statea pe tusa ca n-avea bateria incarcata). :P
la lucru tot pe "batrinul" sony l-am pus ieri. :)

Useril este offline   moatza Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,334
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat on Donuts la cuptor 31 October 2011 - 12:21 AM

Vezi postareauptown girl, la 30 October 2011 - 02:42 PM, a spus:

in restul zilei nu ma tenteaza sa le gust;

Doamne, oare cum s-o fi petrecand minunea asta?

(gogosi prajite in grasime de porc). iar eu nu suport mirosul !!! :sad3:

mie asta-mi aminteste de scurta perioada din copilaria mea la tara, deci da!

Useril este offline   any_annette Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,998
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat on Donuts la cuptor 31 October 2011 - 12:26 AM

Imi plac, mai ales ca-s facute la cuptor.
Dac-ar vedea Homer Simpson cutia aia plina, n-ar mai ramane nici plasticul de ea :lol: !

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa