am dizolvat drojdia in 2 Lg lapte si am lasat-o 10' sa se umfle; dupa care l-am pus pe Ken (robotul de bucatarie) sa amestece timp de 3' toate ingredientele, cu exceptia fainei, pe care mai apoi am cernut-o in bol si am pus totul la framintat inca 8'

a rezultat un aluat moale, pe care l-am acoperit si l-am lasat la cald sa dospeasca timp de 1 h

dupa ce s-a dublat in volum, am rasturnat aluatul pe o planseta de silicon infainata, l-am pudrat cu un pic de faina pe deasupra si l-am intins cam de 1 cm grosime; apoi cu ajutorul unei forme speciale de taiat donuts (cine n-are, poate folosi 2 pahare de diferite marimi pt. a taia 2 cercuri concentrice) am format gogoselele punind pe o tava imbracata cu o folie de copt atit cerculetul din centru, cit si covrigeii rezultati
( la cum aratau in faza embrionara, deja intrasem in panica si ma asteptam sa-mi iasa niste panarame de donuts ...

dar dupa ce am lasat gogosile la cald, acoperite cu un servet curat timp de 30', acestea crescusera ca ... inima lui Prislea cel voinic cind o vedea pe fata cea mica a imparatului

am uns gogosile cu putin lapte caldut si am dat tavile la cuptorul preincalzit (190°C) timp de 8'

cind au fost gata le-am scos din cuptor, si ametita de parfumul gogosilor, le-am uns din nou cu lapte (cind s-au racit putin, mi-am infipt incisivii intr-o gogosica ca nu mai rezistam de poftaaaa !!!

donuts pot fi servite fie ca atare, fie acoperite cu un strat de ciocolata sau glazura din zahar praf si garnisite cu bombonele de patiserie; insa la ora aia mi-era lene, asa ca am pudrat vreo citeva doar cu zahar tos amestecat cu putina scortisoara - sa aveti pofta !

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla