Cand eram mici mama ne facea uneori duminica, zahar ars cu nuca.Pana intr-o zi cand am inceput sa ni-l facem singure.
Topea zaharul pentru caramel la sfarsit adauga nuca macinata, turna masa carameloasa pe o placa de lemn udata cu apa rece si o turtea cu facaletul(ud si asta, sa nu se lipeasca).Taia patratele cat erau inca calde si cand se raceau aveam cel mai bun desert.
Eu va propun varianta cu miere si fara nuca, desi crocanta e foarte sfaramicioasa si fara pericole pentru dantura.
180 gr zahar
1 lingura apa
2 linguri miere
1 lingurita de bicarbonat
Ungeti o tava cu unt sau ulei.Puneti la topit zaharul, apa si mierea.Amestecati sa nu sa arda.Cand zaharul s-a topit complet si a capatat culoarea ambrata, luati de pe foc, adaugati bicarbonatul.Amestecati rapid( dar rapid) si turnati amestecul in tava.Pentru efectul de fagure lucrati rapid ca aveti doar cateva secunde, altfel riscati sa ramaneti fara gaurele.
Lasati la racit, taiati si serviti.Le-am vazut de vanzare trase-n ciocolata.Se pastreaza la rece o gramada de timp.
Eu folosesc fagurele si ca decor.Il sparg si folosesc cristalele obtinute la diferite dulciuri: orez cu lapte, fursecuri si mai vedeti voi la ce.

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla