Cupcakes cu nuca de cocos

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cupcakes cu nuca de cocos

Useril este offline   izuk Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,627
  • Inregistrat: 13-December 10
  • LocationTimisoara / Espoo

Postat on Cupcakes cu nuca de cocos 20 October 2011 - 11:11 AM

Reteta am gasit-o pe un site culinar strain , mi s-au parut interesante . La crema pentru ornat nu m-am tinut chiar de reteta , pentru ca nu am avut exact ce scria in reteta originala , dar am improvizat ( se cerea "creamy cheese" , nu stiu exact la ce se referea , dar eu am folosit quark)Crema a iesit ceva mai moale , nu am putut orna cu posul pentru un aspect ireprosabil :) .

Imagine postata

Ingrediente necesare:
- 2 oua , 175 g faina , 1/4 lingurita rasa de sare ,2 lingurite praf de copt , 115 g unt , 200 g zahar , 1 lingurita esenta de vanilie , 120 ml lapte , coaja de lamaie ,1 lingurita zeama de lamaie
- pt. decorare : 100 g quark cu gust de vanilie , 30 g unt , 200 g zahar pudra , nuca de cocos

Mod de preparare:
Albusul se separa de galbenus. Faina se amesteca cu sare si praf de copt si se cerne . Untul la temperatura camerei se mixeaza pana devine moale , se adauga trepatat 150 g zahar si se bate pana devine spumos . Se adauga pe rand galbenusurile , mixand bine dupa fiecare . Se adauga vanilia si coaja de lamaie , apoi treptat , alternand , faina si laptele ( o parte din faina , una din lapte ...ultima fiind faina) . Se omogenizeaza . Albusurile se bat spuma , se adauga zeama de lamaie si se bat in continuare . Se adauga treptat zaharul ramas si se continua baterea pana spuma este tare . Se adauga 1/3 din spuma in amestecul cu faina , se omogenizeaza , apoi se aduaga restul de albusuri si se amesteca usor pentru omogenizare .
Cuptorul se incalzeste la 170 grade . In tava se pun hartiile pentru cupcakes si se umplu pe treisferturi. Se dau la cuptor cca.20 minute , pana cand trec testul cu scobitoare.
Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se pregateste crema pentru ornat . Untul se freaca spuma , se adauga quark-ul si se omogenizeaza . Treptat se adauga zaharul pudra si se bate bine pana devine pufos .
Cu o spatula se pune crema pe cupcakes si se presara deasupra nuca de cocos .

Imagine postata

Useril este offline   aura Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,095
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat on Cupcakes cu nuca de cocos 20 October 2011 - 04:07 PM

foarte frumoase, eu le-am admirat de cand le-ai pus prima data. Eu nu ma dau in vant dupa cupcakes, dar astea ale tale arata tare dragut si vesele.

"creamy cheese" cred ca se referea la branza tip Philadelphia.
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Useril este offline   izuk Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,627
  • Inregistrat: 13-December 10
  • LocationTimisoara / Espoo

Postat on Cupcakes cu nuca de cocos 20 October 2011 - 04:17 PM

Da , cu siguranta ai dreptate Aura , daca foloseam crema Philadelphia puteam sa ma joc cu posul , asa cu quark a iesit cam subtire crema . Oricum , de bune sunt bune si asa

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa