-330 grame biscuiti maruntiti(daca aveti cu cacao e si mai bine,daca nu,puteti pune 2 lingurite cacao).Eu am sarit peste cacao.
-120 -150 grame unt,in functie de biscuiti
-850 ml lapte
-160 grame zahar
-100 grame maizena(amidon de porumb)
-200 mililitri sirop de menta(eu am pus chiar mai mult si am redus din lapte)
-100 mililitri apa
-sucul de la o jumatate de lamaie
-3 foi de geletina
-100 grame ciocolata fondanta
Se pregateste baza,peste biscuitii maruntit se toarna untul topit,iar apoi se pune in forma,si se da la frigider.
Intre timp se pregateste crema.
Intr-o craticioara se pune amidonul,zaharul si siropul de menta(jumatate din cantitate,cealalta jumatate o vom folosi la gelatina),iar apoi se adauga putin cate putin,laptele.

Se pune la foc mic si se amesteca continuu.Cand incepe sa se ingroase,se ia de pe foc,si se lasa la racit la temperatura camerei.

Taiati ciocolata in mod grosolan,sau o radeti ca mine.Presarati ciocolata maruntita peste baza de biscuiti.

Varsati crema peste,si dati la frigider 2 ore.
Pregatiti gelatina.
Puneti foile de gelatina la rehidratat in apa rece cam 10 minute.
Puneti intr-o craticioara apa,cu siropul de menta(restul),sucul de lamaie si 2 lingurite zahar.Punem pe foc,cand ajunge pe punctul de fierbere,stingem focul,si punem foile de gelatina rehidratate scurse bine,amestecand pana la topirea totala a gelatinei.
Se pune la racit,intr-o tava de sticla,iar cand s-a racit se taie forme diverse si se pune deasupra cremei.La mine nu prea a iesit bine gelatina,a iesit cam moale.
Cred ca gelatina se poate turna si direct peste crema.
Eu am mai pus niste ciocolata si peste crema,si dupa aia am pus gelatina.

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla