pt. timbale am folosit 2 vinete (potrivit de mari), 4 ardei copti si tocati, 100 g brinza de capra (Soignon), 1 catel de usturoi pisat, 4 rosii deshidratate (in ulei) tocate, 2 frunze de busuioc tocate, sare/piper dupa gust si ulei de masline
se incepe prin a taia vinetele felii pe lung, de ca. 8 mm grosime; feliile se presara cu sare grunjoasa si se lasa 12-15' pt. a scoate din ele zeama amara, dupa care se spala rapid sub un jet de apa si se tamponeaza usor cu hirtie absorbanta
feliile de vinete convexe (adica, partea de la capat) le tocati si le caliti in ulei impreuna cu usturoiul si rosiile deshidratate tocate, pina se inmoaie vinetele
cit stau feliile de vinete la tratamentul cu sarea, se ataca ardeii; spalati in prealabil, se pun la copt pe o tava imbracata cu folie de Al si se dau pt. 10' la cuptor pe functiunea grill (300°C) - din cind in cind aveti grija sa-i intoarceti; cind sint gata copti , impachetati-i in folia de Al pt. a se aburi un pic si a se curata mai usor de pielita arsa
revenind la feliile de vinete, se stropesc/se pensuleaza cu putin ulei de masline pe ambele parti, iar apoi fie ca se prajesc un pic in tigaie, fie ca se pun pe gratar, fie ca se dau la cuptor (180°C pt. 6-8') pina devin usor flexibile

apoi se iau 4 forme ramequins (ramekins), se ung cu putin ulei si se imbraca cu cite 3 felii de vinete; deasupra lor se pune cite 1 Lg din amestecul de vinete si rosii calite si un pic de busuioc verde tocat (cine n-are, pune patrunjel sau oregano uscat)

se adauga brinza de capra taiata felii (brinza, bre, nu capra !

si cite 1 Lg ardei copti

in final se impacheteaza timbalele suprapunind feliile de vinete printr-o presare usoara; se rectifica asezonarea cu sare/piper si se adauga un strop de ulei; dupa care se dau formele la cuptorul preincalzit 180°C timp de 20'

cind sint gata, se scot din cuptor si se lasa 10' sa se aseze straturile, iar vinetele sa resoarba uleiul iesit la suprafata

timbalele de vinete pot fi servite ca atare sau cu un sos de rosii (eu am ales sosul puiului Basquaise, la care am adaugat si 1 Lg de capere) - sa aveti pofta !

si o sexiune pt. fanii vinatailor

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla