Antipasto calabrese

Salt la continut

  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Antipasto calabrese

#1

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 6,880
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Antipasto calabrese 30 September 2011 - 05:00 PM

Imagine atasata

Reteta o am de la Antonella, aceasi mamica din parc care mi-a dat reteta de chiftelute de urda

2 kg de ardei carnosi rosii si galbeni, spalati, curatati si taiati bucati

Imagine atasata

100 gr de patrunjel
100 gr de usturoi
100 gr de anshoa in sare( sau ulei)
200 gr de ton din ulei, bine scurs
1 pahar de ulei de masline extra
1 pahar de otet alb
1 lingura zahar
sare

Am calit in ulei patrunjelul si usturoiul.

Imagine atasata

Am adaugat anchoa si tonul.

Imagine atasata

Am amestecat pana s-au "topit".

Am adaugat otetul, zaharul si ardeii.

Am lasat 15 minute dupa ce au inceput sa fiarba si si-au lasat suficient lichid.

Am pus in borcane asa fierbinte, am sterilizat in cuptor.

Imagine atasata

Puteti sa va faceti si numai o portie din 2-3 ardei, asa dupa gust.

Mie mi-au iesit 8 borcane de 150, doua de 250 si o portie mare pentru diseara. :drool:

#2

Useril este offline   Daniella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9,662
  • Inregistrat: 04-July 10



Postat on Antipasto calabrese 30 September 2011 - 05:03 PM

woaaa :appl: Arata super Eataly :drool: se pastreaza apoi in camara?
Signature Seperator image


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 6,880
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Antipasto calabrese 01 October 2011 - 10:38 AM

Daca ai sterilizat borcanele cum trebuie, normal.

#4

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 8,916
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on Antipasto calabrese 01 October 2011 - 11:31 PM

Am facut si eu unul asemanator, cu ton si ardei, e demential.

#5

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,148
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Antipasto calabrese 14 October 2011 - 10:59 AM

Lili am cumparat deja necesarul pt a putea trece la treaba. Am doua intrebari pt tine:
1. ardeii 2kg dupa ce i-ai curatat, sau inainte
2. explicam si mie cum e cu sterilizatul la cuptor.
Multumesc anticipat!
Ps... sunt telegrafica pt ca sunt la munca.
Signature Seperator image

Sorina

#6

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,665
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Antipasto calabrese 14 October 2011 - 01:30 PM

Bun tare trebuie sa fie, asta o sa-l fac si eu, numai sa mai adun ceva borcane ca mama mi le-a umplut pe toate 80 care le aveam goale, vara asta :) !

#7

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,148
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Antipasto calabrese 14 October 2011 - 04:56 PM

Liliiiiii...
Signature Seperator image

Sorina

#8

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 6,880
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Antipasto calabrese 14 October 2011 - 05:37 PM

2 kg inainte.Am cumparat 2 kg, ce a ramas din ei dupa curatat nu am cantarit.

Sterilizatul la cuptor eu il fac asa: bun borcanele intr-o tava, in tava apa calda si ii bag 15-20 de minute la 180-190 de grade.Ii las acolo sa se raceasca pana a doua zi.

#9

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,148
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Antipasto calabrese 14 October 2011 - 08:20 PM

Vezi postareaEataly, la 14 October 2011 - 03:37 PM, a spus:

2 kg inainte.Am cumparat 2 kg, ce a ramas din ei dupa curatat nu am cantarit.

Sterilizatul la cuptor eu il fac asa: bun borcanele intr-o tava, in tava apa calda si ii bag 15-20 de minute la 180-190 de grade.Ii las acolo sa se raceasca pana a doua zi.


Ok, multam frumos! Acum ma duc sa ma apuc de treaba.
Signature Seperator image

Sorina

#10

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 6,880
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Antipasto calabrese 15 October 2011 - 11:01 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 14 October 2011 - 07:20 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 14 October 2011 - 03:37 PM, a spus:

2 kg inainte.Am cumparat 2 kg, ce a ramas din ei dupa curatat nu am cantarit.

Sterilizatul la cuptor eu il fac asa: bun borcanele intr-o tava, in tava apa calda si ii bag 15-20 de minute la 180-190 de grade.Ii las acolo sa se raceasca pana a doua zi.


Ok, multam frumos! Acum ma duc sa ma apuc de treaba.


Sper sa-ti placa!

#11

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,665
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Antipasto calabrese 20 October 2011 - 04:20 PM

Lili spune-mi te rog frumos, usturoi sigur 100 gr? Vine usturoiat tare, asa-i?
In poza ta apar cativa catei in oala, restul i-ai zdrobit?
Am tot, numai ca am vazut ca usturoi am doar 14 gr, deci tre' sa ies sa cumpar.

#12

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 6,880
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Antipasto calabrese 20 October 2011 - 04:43 PM

Vezi postareaany_annette, la 20 October 2011 - 03:20 PM, a spus:

Lili spune-mi te rog frumos, usturoi sigur 100 gr? Vine usturoiat tare, asa-i?
In poza ta apar cativa catei in oala, restul i-ai zdrobit?
Am tot, numai ca am vazut ca usturoi am doar 14 gr, deci tre' sa ies sa cumpar.


Eu daca stiam puneam mai mult. :biggrin: Oricum isi pierde din tarie prin fierbere.14 gr nici nu se simte.Dar daca nu-ti place, poti sa excluzi usturoiul.Spor la treaba!

#13

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,665
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Antipasto calabrese 20 October 2011 - 04:45 PM

Vezi postareaEataly, la 20 October 2011 - 03:43 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 20 October 2011 - 03:20 PM, a spus:

Lili spune-mi te rog frumos, usturoi sigur 100 gr? Vine usturoiat tare, asa-i?
In poza ta apar cativa catei in oala, restul i-ai zdrobit?
Am tot, numai ca am vazut ca usturoi am doar 14 gr, deci tre' sa ies sa cumpar.


Eu daca stiam puneam mai mult. :biggrin: Oricum isi pierde din tarie prin fierbere.14 gr nici nu se simte.Dar daca nu-ti place, poti sa excluzi usturoiul.Spor la treaba!


Ok, merci mult, deci ies sa cumpar si-apoi m-apuc de treaba :hello: .

#14

Useril este offline   sorinadaniela Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,148
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationVicenza (Italia)



Postat on Antipasto calabrese 20 October 2011 - 05:07 PM

Nu se simte... data viitoare cred ca am sa pun si eu mai mult. A fost bun. Atat mie cat si soatei ne-a placut.
Mi-au iesit 4 borcane de 550g si mi-a mai ramas o portie pe care am impartit-o noi doi frateste.
Daca timpul imi permite am sa-mi mai fac cateva borcane.
A, eu nu am avut timp de sterilizat, am facut ca la dulceata. Am intors borcanele, le-am infofolit si la vidat cu ele.
Multam mult pt reteta!
Signature Seperator image

Sorina

#15

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,665
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Antipasto calabrese 20 October 2011 - 05:34 PM

Vad eu cat pun, 100 de gr sunt 3 capatani de asta mi se parea cam mult, pentru ca nu am mai folosit niciodata asa mult usturoi deodata.

#16

Useril este offline   Dexter Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,623
  • Inregistrat: 09-June 11



Postat on Antipasto calabrese 20 October 2011 - 05:40 PM

Vezi postareaEataly, la 14 October 2011 - 03:37 PM, a spus:

Sterilizatul la cuptor eu il fac asa: bun borcanele intr-o tava


borcanele sunt închise sau deschise?

#17

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,665
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Antipasto calabrese 20 October 2011 - 08:11 PM

Gata!
Am pus 120 de gr de usturoi si intr-adevar nu se prea simte.
Patrunjel numa' vreo 60 de gr, era mare legatura, dar n-am ajuns la 100 de gr.
Anchoix (acciughe) am avut 80 de gr in borcanel ca era deja desfacut.
Otetul l-am pus tot, cum era in reteta, insa cand am gustat mi-am dat seama ca gustul e prea puternic pt papila mea, asa ca am mai adaugat o lingura buna de zahar ( :P sa nu ma bati!!).

Am fiert borcanele goale impreuna cu capacele, 15 minute.
Numai bine s-au uscat pana ce-am terminat eu de bucatarit, am pus ardeii, apoi le-am asezat in tava de la cuptor cu apa fierbinte, la 160 de grade si le las 20 de minute.
Apoi, cum ai zis tu, le las in cuptor pana maine, pana ce se racesc.

In concluzie imi place, sper sa-i placa si la al meu sot.
Multumesc de reteta :floare: .

Borcane atatea mi-au iesit cate sunt in poza, unul pleaca la soacra maine, unul il trimit la ai mei cand va fi vremea si prevad in cazul asta ca trebuie sa mai fac.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

#18

Useril este offline   Eataly Icon

  • Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 6,880
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino



Postat on Antipasto calabrese 21 October 2011 - 02:01 PM

Vezi postareaDexter, la 20 October 2011 - 04:40 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 14 October 2011 - 03:37 PM, a spus:

Sterilizatul la cuptor eu il fac asa: bun borcanele intr-o tava


borcanele sunt închise sau deschise?


Cu capac, inchise.

Vezi postareaany_annette, la 20 October 2011 - 07:11 PM, a spus:

In concluzie imi place, sper sa-i placa si la al meu sot.
Multumesc de reteta :floare: .

Borcane atatea mi-au iesit cate sunt in poza, unul pleaca la soacra maine, unul il trimit la ai mei cand va fi vremea si prevad in cazul asta ca trebuie sa mai fac.


Am vazut de aseara dar n-am avut timp sa comentez.L-am trimis pe Mr Eataly sa aduca din beci 2 borcanele si le-am amestecat cu cartofi fierti si raciti.Am mancat pana ne-am umflat!

Any sper sa-i placa si sotului ca sa fie reusita 100 %.

#19

Useril este offline   any_annette Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 6,665
  • Inregistrat: 23-November 09



Postat on Antipasto calabrese 21 October 2011 - 03:23 PM

Da Lili, i-a placut si lui :occasion14: !
Borcanul pregatit pentru socrela :D

Imagine atasata

#20

Useril este offline   Dexter Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,623
  • Inregistrat: 09-June 11



Postat on Antipasto calabrese 23 October 2011 - 11:52 PM

făcui antipastu' şi a ieşit un borcănoi şi un borcanaş da broblem este că unu are capac din ăla cu ghiare metalice care se închide peste o garnitură de cauciuc. pe ăla cum îl sterilizez? dar dacă nu sterilizez de loc, ce se intimplă?
deocamdată le-am întors cu capu'n jos (nu-ş de ce, da' aşa văzui că faceţi voi cu borcanele :) ) şi aştept indicaţii de tip help!!!

ediai, c-am descăract pozele, turnu' babel calabrez

Imagine atasata

dacă tot editai, adaug şi un ps

PS eataly, e foaarte bun antipastu ăsta, nu cred că mai ajunge sterilizat, îi fac numa o circumscriere. pe pâine :D



  • (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru