Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay

Salt la continut

  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay

#1

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,218
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 15 August 2011 - 07:42 PM

De cînd am vazut reteta asta pe youtube, mi-am tot spus ca pun mîna si-o fac! Muuult timp a mai trecut de atunci! Astazi insa, dis de dimineata, pe la prînz asa... ca atunci ne-am trezit, am stiut ca a sosit ziua X. Ziua oualelor lui Gordon Ramsay! :D
Nu cred ca mi-au iesit mie chiar asa cum trebuie, dar acum m-am prins cum sta treaba, iar data viitoare, sigur vor iesi perfect! O sa le mai fac, pentru ca ne-au placut mult. Pregatite astfel, ouale sînt mult mai fine. Ma refer la acea aroma "ouoasa" care persista de obicei în omlete, sau scroburi. Aici, este aproape inexistenta.

Imagine atasata


Ingrediente pentru 3 portii:

  • 6 oua
  • 50 g unt
  • 1 lingura plina creme fraîche (eu smîntîna acra, bio, cu 10 % grasimi )
  • iarba ciorii, tocata
  • sare, piper din rîsnita

  • legume(optional)



Scrobul pregatit de Ramsay, a fost acompaniat de ciuperci si rosioare cherry rumenite într-un strop de ulei de masline, si presarate cu putina sare. Eu am avut în casa doar dovlecei, rosii mari si ardei.


Se pregatesc si rumenesc legumele într-un strop de ulei de masline. Se pastreaza calde.

Imagine atasata

Imagine atasata

Se pun ouale într-un vas de inox ( Ramsay, spune ca scrobul de oua nu se face în tigaie ) , împreuna cu untul.
Cu o spatula, se amesteca continuu pe foc domol pîna se cremuiesc ouale. Daca observati ca focul este prea tare,
îndepartati oala de pe sursa de caldura, sau dati focul mai încet. Nu încetati din a amesteca de zori!

Imagine atasata

Cînd scrobul a devenit cremos, se adauga o lingura de creme fraîche si se amesteca bine.

Imagine atasata

Se sareaza si pipereaza doar la sfîrsit, tot atunci se adauga si verdeata. Se amesteca bine.

Imagine atasata

Se serveste pe pîine rumenita pe gratar, acompaniat de legumele rumenite.

Imagine atasata

Imagine atasata

S-aveti pofta!

Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2

Useril este offline   boariu iuliana Icon

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 15 August 2011 - 08:27 PM

Fain :D IO le amestecam pina le zapaceam nu puneam unt .E drept ca nu am citit nicaieri cum se fac dar m-am gindit ca daca arata asa or fi amestecate bine in tigaie =)) Cu legumele alea pe linga arata si mai bine.Dar asa nu-s de diet nici otira asa-i ca noi suntem la faza de "abtinere" sa nu zic mai multe :((

#3

Useril este offline   moatza Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5,515
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 15 August 2011 - 09:59 PM

Maya, te-as manca si pe tine pe langa ele, dar mai asteptam. Ca si Iuliana, cand le-am vizionat prima data nu m-am asteptat sa aiba atata unt si smantana. Tb sa m-astept, nimic nu-i gustos sa-ti dea trepidatii daca nu-i si calorios. :violent1:
Voua sa va fie de bine,ma bucur ca stiu despre ce-i vorba.

#4

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,218
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 15 August 2011 - 10:21 PM

Vezi postareaboariu iuliana, la 15 August 2011 - 06:27 PM, a spus:

Fain :D IO le amestecam pina le zapaceam nu puneam unt .E drept ca nu am citit nicaieri cum se fac dar m-am gindit ca daca arata asa or fi amestecate bine in tigaie =)) Cu legumele alea pe linga arata si mai bine.Dar asa nu-s de diet nici otira asa-i ca noi suntem la faza de "abtinere" sa nu zic mai multe :((

Eu zic ca ies si cu mai putin unt, si in loc de creme fraîche, asa cum am pus eu smîntîna acra cu 10 % grasimi,nu trizacisi ca cremefraîcheul :D
Desi as fi pus creme fraîche, daca aveam în casa :D ...macar sa vad ce si cum!
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,218
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 15 August 2011 - 10:23 PM

Vezi postareamoatza, la 15 August 2011 - 07:59 PM, a spus:

Maya, te-as manca si pe tine pe langa ele, dar mai asteptam. Ca si Iuliana, cand le-am vizionat prima data nu m-am asteptat sa aiba atata unt si smantana. Tb sa m-astept, nimic nu-i gustos sa-ti dea trepidatii daca nu-i si calorios. :violent1:
Voua sa va fie de bine,ma bucur ca stiu despre ce-i vorba.

Cum vezi mai sus, eu am pus smîntîna acra cu 10 % grasimi, nu creme fraîche adevarata. Punem, dar nu am avut :D
Data viitoare însa, le fac cu mai putin unt! Si o sa fiu mai atenta la temperatura! Oricum, sint foarte bune outele pregatite asa!
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6

Useril este offline   Angel Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 16 August 2011 - 03:59 AM

asta-i reteta mea preferata de oua. de fapt Gordon e preferatul meu de mult, ce-am incercat de-al lui a iesit demential.
arata super farfuria ta cu legumele langa :)

#7

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,218
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 16 August 2011 - 11:24 PM

Vezi postareaAngel, la 16 August 2011 - 01:59 AM, a spus:

asta-i reteta mea preferata de oua. de fapt Gordon e preferatul meu de mult, ce-am incercat de-al lui a iesit demential.
arata super farfuria ta cu legumele langa :)

E si bun, asa cu legume pe lînga! Data viitoare fac ca 'mnealui! Cu ciuperci! :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,921
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 20 August 2011 - 02:48 PM

Maya, nu puteam sa ratez asa o reteta ! Merci ca mi-ai adus-o in atentie ! :pupic:
Mi-am zis: "Drace, decit sa mor de pofta si plesnind de sanatate, mai bine sa-mi creasca pt. o zi colesterolul, nah !". :Demon:

in scrob am pus: 4 oua + 20g unt + 1/2 Lg creme fraiche light (18% grasimi :tongue3:) + chives + 4 felii de somon afumat taiate fisii

Imagine postata

(in loc de p.s.) impresii: nu m-as plictisi daca GR mi-ar servi micul asta dejun in fiecare zi la pat ! :105: =))



#9

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,218
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 20 August 2011 - 05:23 PM

Vezi postareauptown girl, la 20 August 2011 - 12:48 PM, a spus:

Maya, nu puteam sa ratez asa o reteta ! Merci ca mi-ai adus-o in atentie ! :pupic:
Mi-am zis: "Drace, decit sa mor de pofta si plesnind de sanatate, mai bine sa-mi creasca pt. o zi colesterolul, nah !". :Demon:

in scrob am pus: 4 oua + 20g unt + 1/2 Lg creme fraiche light (18% grasimi :tongue3:) + chives + 4 felii de somon afumat taiate fisii


(in loc de p.s.) impresii: nu m-as plictisi daca GR mi-ar servi micul asta dejun in fiecare zi la pat ! :105: =))

Eggsurile tale au iesit perfect cremoase! Ale mele si-au schimbat textura dupa ce am pus smîntîna aia acruta... din lipsa de creme fraîche!
De bune, au fost foarte bune si asa, dar data viitoare pun de aia buna, zic de creme fraîche, dar reduc din unt.
Da, e simpatic tipul. Pe mine nu ma deranjeaza nici vocabularul... deloc :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10

Useril este offline   Lizura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 869
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 20 August 2011 - 08:16 PM

Maya razbate gustul acrisor de smintina din omleta asta?
Signature Seperator image

Imagine postata
Imagine postata

#11

Useril este offline   Uma Icon

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,633
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMica's world



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 20 August 2011 - 10:46 PM

Vezi postareaMaya, la 20 August 2011 - 08:23 AM, a spus:

.
Da, e simpatic tipul. Pe mine nu ma deranjeaza nici vocabularul... deloc :D

Naughty, naughty ...nici pe mine! :occasion14:
Vreau sa le fac si eu, dar nu am creme fraîche, nu am gasit decat un borcanel cu gust de capsuni :angryfire:

Edit: Am gasit aici o reteta de facut acasa..o iesi buna?
http://www.joyofbaki...emeFraiche.html
Signature Seperator image

A cat is a friend fur-ever !

#12

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,921
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 20 August 2011 - 10:55 PM

Vezi postareaMaya, la 20 August 2011 - 03:23 PM, a spus:

[...]
Da,e simpatic tipul. Pe mine nu ma deranjeaza nici vocabularul... deloc :D


In pat nu m-ar deranja vocabularul lui :71:, da' in bucatarie sa-mi vorbeasca la fel ca celor de la Hell's Kitchen, cre' ca i-as lipi de buze un fund de cratita bineee incinsaaaa, de n-ar mai deschide gura o saptaluna !!! :Demon:

#13

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,218
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 20 August 2011 - 10:58 PM

Vezi postareaLizura, la 20 August 2011 - 06:16 PM, a spus:

Maya razbate gustul acrisor de smintina din omleta asta?

Lizura, nu, nu s-a simtit deloc gust acrisor. Dar nici nu a fost o mîntîna acra, ci doar foarte putin acruta/fresh asa ca un creme fraîche, doar ca nu a avut textura aia mai densa si groasa.
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,218
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 20 August 2011 - 11:03 PM

Vezi postareaUma, la 20 August 2011 - 08:46 PM, a spus:

Naughty, naughty ...nici pe mine! :occasion14:
Vreau sa le fac si eu, dar nu am creme fraîche, nu am gasit decat un borcanel cu gust de capsuni :angryfire:

Edit: Am gasit aici o reteta de facut acasa..o iesi buna?
http://www.joyofbaki...emeFraiche.html

Naughty girl :whip2: :D
Nu stiu cum iese CF dupa reteta asta. Dar daca gasesti smîntîna acra mai groasa cu 10% grasimi, merge. Doar a nu fie acra tare.
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,218
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 20 August 2011 - 11:07 PM

Vezi postareauptown girl, la 20 August 2011 - 08:55 PM, a spus:

In pat nu m-ar deranja vocabularul lui :71:, da' in bucatarie sa-mi vorbeasca la fel ca celor de la Hell's Kitchen, cre' ca i-as lipi de buze un fund de cratita bineee incinsaaaa, de n-ar mai deschide gura o saptaluna !!! :Demon:

Mai, daca personalul accepta, vina lor! E coleric, tipul. Se aprinde usor, apoi face scurt, si probabil nu are vreun electrician prin jur sa-l "repare" :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16

Useril este offline   Uma Icon

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,633
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMica's world



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 21 August 2011 - 01:09 AM

Vezi postareauptown girl, la 20 August 2011 - 01:55 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 20 August 2011 - 03:23 PM, a spus:

[...]
Da,e simpatic tipul. Pe mine nu ma deranjeaza nici vocabularul... deloc :D


In pat nu m-ar deranja vocabularul lui :71:, da' in bucatarie sa-mi vorbeasca la fel ca celor de la Hell's Kitchen, cre' ca i-as lipi de buze un fund de cratita bineee incinsaaaa, de n-ar mai deschide gura o saptaluna !!! :Demon:

Eee..iti dai seama ca si multa vrajeala, doar o face pentru spectacol :) Daca te uiti la el mai bine, e doar gura de el, ca nu e rau :)

Si in pat , eh :)) Alta naughty girl :thumleft:
Signature Seperator image

A cat is a friend fur-ever !

#17

Useril este offline   Uma Icon

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,633
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMica's world



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 21 August 2011 - 01:10 AM

Vezi postareaMaya, la 20 August 2011 - 02:03 PM, a spus:

Nu stiu cum iese CF dupa reteta asta. Dar daca gasesti smîntîna acra mai groasa cu 10% grasimi, merge. Doar a nu fie acra tare.

Am si cu 30% care nu e acra deloc...o sa incerc asa
Signature Seperator image

A cat is a friend fur-ever !

#18

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,218
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 21 August 2011 - 01:17 AM

Vezi postareaUma, la 20 August 2011 - 11:10 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 20 August 2011 - 02:03 PM, a spus:

Nu stiu cum iese CF dupa reteta asta. Dar daca gasesti smîntîna acra mai groasa cu 10% grasimi, merge. Doar a nu fie acra tare.

Am si cu 30% care nu e acra deloc...o sa incerc asa

Da sa fie grosuta. Zic de textura.
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19

Useril este offline   Uma Icon

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,633
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMica's world



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 21 August 2011 - 04:36 AM

Vezi postareaMaya, la 20 August 2011 - 04:17 PM, a spus:

Da sa fie grosuta. Zic de textura.

Da , e foarte groasa, ca smantana de la tara :)
Signature Seperator image

A cat is a friend fur-ever !

#20

Useril este offline   Angel Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away



Postat on Scrambled Eggs, by Gordon Ramsay 21 August 2011 - 08:35 AM

hai mai chiar va vedeti in pat cu sharpei-ul ala? eu ii ador felul de a gati si imi place ca e ordonat(chiar daca putin obsesiv compulsiv ca mine asa ;) ).

si-a cam luat-o in barba cu atitudinea lui lipsita de respect dar na...asa sant vedetele, excentrice :D

azi le-am facut si eu ca am chives proaspete (garlic chives) si a mancat si Sara :D..sor'sa a vazut ca pun ierburi si smantana si atat i-a fost, nu e adventuroasa deloc la mancare. cea mica insa....degustator se face :)



  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






www.amenajari-intretinere-gradini.ro www.creativgarden.ro Creare site de prezentare Creare site Creare site
Detectiv privat Formatie nunta Bucuresti Detectiv particular Antigel centrale termice