Florile noastre

Salt la continut

• (20 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Florile noastre

Useril este offline   Adriana Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 6,570
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat on Florile noastre 16 May 2012 - 12:56 AM

Vezi postareauptown girl, la 14 May 2012 - 11:13 PM, a spus:

Adriana, imi plac de mooor surfiniile tale ! :wub:
ce frumos am sa visez la noapte :105:, merci mult pt. poze ! :hug:

Ma bucur ca ti-au placut, special pentru tine le-am facut.

• Site Admin
  • Icon

Postat on Florile noastre 16 May 2012 - 12:58 AM

Vezi postareaCami, la 15 May 2012 - 10:24 AM, a spus:

Acum cateva saptamani am cumparat narcise la ghiveci. Erau vreo 6 plante intr-un ghiveci, inflorite. Le-am separat, s-au dus florile, se usuca frunzele. Am tot citit pe net ca bulbii trebuie tinuti la rece. La mine e orice, numai rece nu, asa ca nu stiu ce sa fac cu bulbii. Sa-i scot din pamant si sa-i pun in frigider? Sa-i las in pamant in ghivece si sa continui sa-i ud? Aceeasi intrebare si pentru un bulb de zambila.

In ghiveci si sa continui sa uzi nu ca putrezesc, ori le lasi in ghiveci in pamind si le ascunzi intr-un loc intunecat si nu mai ai treaba cu ele, ori ii scoti ii lasi sa se usuce si tot asa ii tii intr-un loc uscat si intunecat, dar in frigider mi se pare exagerat. Eu iarna bulbii ii las in ghiveci fara sa ii ud si le pun ceva in cap sa fie intuneric, restul stau bine mersi in pamint si le e bine, dar nu stiu daca modul meu de a face se potriveste cu vremea de la tine.

Useril este offline   Cami Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 349
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat on Florile noastre 16 May 2012 - 10:20 AM

Vezi postareaAdriana, la 16 May 2012 - 12:58 AM, a spus:

Vezi postareaCami, la 15 May 2012 - 10:24 AM, a spus:

Acum cateva saptamani am cumparat narcise la ghiveci. Erau vreo 6 plante intr-un ghiveci, inflorite. Le-am separat, s-au dus florile, se usuca frunzele. Am tot citit pe net ca bulbii trebuie tinuti la rece. La mine e orice, numai rece nu, asa ca nu stiu ce sa fac cu bulbii. Sa-i scot din pamant si sa-i pun in frigider? Sa-i las in pamant in ghivece si sa continui sa-i ud? Aceeasi intrebare si pentru un bulb de zambila.

In ghiveci si sa continui sa uzi nu ca putrezesc, ori le lasi in ghiveci in pamind si le ascunzi intr-un loc intunecat si nu mai ai treaba cu ele, ori ii scoti ii lasi sa se usuce si tot asa ii tii intr-un loc uscat si intunecat, dar in frigider mi se pare exagerat. Eu iarna bulbii ii las in ghiveci fara sa ii ud si le pun ceva in cap sa fie intuneric, restul stau bine mersi in pamint si le e bine, dar nu stiu daca modul meu de a face se potriveste cu vremea de la tine.

Mersi mult, Adriana. O sa-i las in pamant si-o sa-i ascund undeva la intuneric, fara sa-i ud.
Cand pot incepe sa-i ud din nou? Prin toamna?
Sa speram ca o sa reziste si o sa am narcise si zambile si la primavara.

• Site Admin
  • Icon

Postat on Florile noastre 16 May 2012 - 10:31 AM

Ele infloresc in primavara, parerea mea e ca tre sa le scoti la lumina si sa incepi sa le uzi cind se termina iarna, eu cel putin asa fac.
Alea din pamint binenteles ca se descurca singure.

Useril este offline   petunie Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,005
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat on Florile noastre 16 May 2012 - 04:03 PM

Adriana stiu ca tu ai oleandrii;mi-am luat astazi doi de la Lidl(1,59€ bucata) ca sa ii pun in balcon.Oare cand imi vor imbucura ochii cu florile?

Fisier atasat  IMG_0560.jpg (300.04K)
Number of downloads: 1

Fisier atasat  IMG_0564.jpg (255.95K)

Astea doua tot la 1,59 bucata

Fisier atasat  IMG_0561.jpg (270.25K)

Fisier atasat  IMG_0565.jpg (225.57K)
Am mai luat si o Citrosa,dar am uitat sa o pozez(2,99 buc. ),ca sa nu mai inhalez mirosul de tigara de la vecini cand stau in balconImagine postata
Signature Seperator image

Manchmal ist weniger einfach mehr....

• Site Admin
  • Icon

Postat on Florile noastre 17 May 2012 - 10:19 AM

Valeleu cit is de mici, cum se zice aici aspetta e spera
Nu stiu daca pot face flori asa se mici, eu cind i-am cumparat aveau un metru si dupa multi ani s-au marit tare de tot, anul asta fiind foarte frig s-au uscat foarte mult, i-am taiat drastic si i-am dus jos in pamint, sper sa isi revina, unii sunt plini de frunzulite mici altii cam stagneaza.

Useril este offline   W Mamadeus Paparotti Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,994
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat on Florile noastre 21 May 2012 - 05:37 PM

Arahidele - alunele de pamant

Nu stiam.
Un coleg de servici a semanat la birou, intr-un ghiveci, o arahida cruda luata dintr-o pastaie. A incoltit si s-a dezvoltat frumos ajungand sa faca flori galbene asemanatoare cu cele de fasole, sau mazare. Atunci mi-am pus intrebarea:
Aluna, care se dezvolta in pamant este in mod clar o samanta nu un tubercul ca in cazul cartofului. (Are cele doua cotiledoane clasice si micutul embrion din varf pe care le-am vazut de atatea ori cand mancam arahide) Deci ia nastere in urma fecundarii florii (si autopolenizarea se produce in cazul acestei specii). Floarea e pe tulpina in locul de unde se ramifica frunzele, la inaltime de 15-20 cm (sau +) de sol. Fructele stiam insa ca se dezvolta in pamant. Cum ajung acolo?
Inainte de a cauta pe net am evaluat in minte cateva posibilitati:
Ovarul e in sol si pistilul e foarte lung si traverseaza tulpina ajungand in final in floare. Destul de improbabil.
Cineva - cultivatorul? - ingroapa florile dupa ce au fost fecundate. Complicat, ineficient si necesita interventie umana, iar specia exista in mod natural independent de prezenta vremelnica a omului pe Pamant. Ar trebui ca planta sa o faca singura.
Atunci?

Am gasit raspunsul pe net si am posibilitatea de a-l observa direct pe viu.
Dupa ce rodeste floarea(se usuca si cade), pendunculul ei (codita) incepe sa se lungeasca si sa se indrepte in jos, spre sol unde se ingroapa si apoi se dezvolta fructul pe care il rontaim fara sa ne gandim prea mult la el.
Mi s-a parut interesant, inedit si m-am gandit sa va spun si voua.
Povestiti-le copiilor.
.
Fisier atasat  Arahide 01.jpg (99.98K)
Number of downloads: 0
.
Fisier atasat  Arahide 02.jpg (127.47K)
.
Fisier atasat  Arahide 03.jpg (109.92K)
.
http://youtu.be/sbzF4q2yKpU
.

Signature Seperator image

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Useril este offline   moatza Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,334
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat on Florile noastre 21 May 2012 - 10:45 PM

f interesant, nu m-am gandit niciodata! merci ca ne-ai zis si chestia asta, esti un curios incorigibil! :)

• (20 Pagini)
  • +
  • « Prima
  • 18
  • 19
  • 20
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa