Mai intai incepem cu foile:
130 g unt rece
160 g faina
80 ml smantana
Mai intai se tine untul la congelator 5 min. Este bine sa fie ffff rece. Se amesteca faina cu un pic de sare si se amesteca cu untul. Eu am facut in felul urmator: untul rece il dau pe razatoarea cea mare si apoi il amestec repede cu faina. Nu se lucreaza mult aluatul ca sa nu se inmoaie untul.

Se adauga smantana rece si se omogenizeaza usor cu mana. Cocoloasele sunt ok.

Se pune in folie si se da la rece, la frigider pana cand e gata umplutura.
Umplutura:
250 g piept de pui
1 ceapa
3 catei de usturoi)
sunca (bacon)
1 lg de faina
2 lg smantana
100 g mazare
50 g porumb
2 lg patrunjel
sare, piper
Se taie carnea in cubulete mici. Se sareaza, pipereaza si se pune la prajit.

Cand e gata se scoate si se pune separat pe o farfurie.
Se pune la calit ceapa si usturoiul.

Cand ceapa s-a inmuiat se adauga sunculita si se amesteca 2-3 min. Se adauga apoi carnea, o lingura de apa si faina. Se amesteca si se lasa in continuare pe foc 2 min.

Se amesteca smantana cu 200 ml de apa sau zeama de pui/legume si se toarna peste carne.

Se tine pe foc pana sosul scade si se ingroasa. Se aduga si mazare & porumbul fierte in prealabil. Se sareaza si pipereaza si la sfarsit se adauga si patrunjelul. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Aluatul se imparte in 2 bucati inegale. Bucata mai mare se intinde si se aseaza intr-o forma de tarta.

Se aseaza si umplutura si apoi se aseaza frumos a doua foaie.

Se da la cuptor la foc mediu timp de 30-40 min. Daca vreti puteti sa o ungeti cu un ou, mie mi-a fost lene

Cel mai mult mi-au placut foile. A iesit ca un foietaj, subtiri si fragede. Secretul e sa se lucreze cu ingredientele foarte reci ca untul sa se inmoaie in cuptor si nu inainte, in timpul prepararii. In felul asta se aluatul se stratifica si se fragezeste.

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla