boni, la 20 July 2011 - 02:15 AM, a spus:
am stat cuminte sa nu ma bag peste postare, da' acum nu ma mai pot abtine. tare frumoase privelistile. asa de linistit e totul pe acolo...
Angel, la 20 July 2011 - 02:29 AM, a spus:
frumoase locuri...imi place rosul ala cu verdele ierbii....o placere sa te plimbi pe-acolo.
Adriana, la 20 July 2011 - 02:42 AM, a spus:
Si eu am stat cuminte si am asteptat

Ma uimesc culorile "colorate"

si curatenia, verdele ierbii, daca i le arat lui Stefano o sa zica ca vrea sa se duca paznic la far, e un vis al lui

Giorgiana, la 20 July 2011 - 03:11 AM, a spus:
Ce poti sa spui: frumos, frumos, frumos!!!
petunie, la 20 July 2011 - 04:03 AM, a spus:
Cat poate sa fie de frumos!!!!!!!!!!!!!!

Ma bucur ca va place si va multumesc pentru rabdarea cu care urmariti povestea vacantei mele. Imi cer scuze ca nu reusesc sa postez mai repede.
Ne-am intors de mai bine de o saptamana si inca suntem sub impresia a ceea ce-am vazut in Gaspésie ... din pacate pozele pot reda doar o mica parte din ceea ce am vazut acolo, natura bruta, autentica dar simpla in acelasi timp.
Zona este eco responsabila, nu exista practic industrie, in schimb este mai greu pentru localnici pentru ca traiesc doar din pescuit, turism si agricultura. Chiar ne spunea paznicul farului din La Martre ca mare parte a caselor din sat sunt folosite doar ca si case de vacanta, oamenii au plecat in orase pentru a-si castiga painea. In plus, iarna e foarte lunga si friguroasa, temperatura poate cobora sub -30 C ... daca va uitati intr-una din poze se vede liliacul abia inflorit (la inceputul lui iulie).
Partea frumoasa e ca fiind o zona rece, apele estuarului sunt de asemenea reci si contin mult plancton cu care se hranesc balenele, de aceea se pot observa balene aici pe tot parcursul verii.