3 pepper steak

Salt la continut

  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 pepper steak

#1

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,902
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on 3 pepper steak 11 July 2011 - 10:22 PM



Dexter, cind nu stii ce sa mai faci din piepturi de pui, dai o fuga, asa ca mine, pina la macelar. Ii ceri sa-ti taie in felii niste sirloin (150-200g/persoana) si prepari un 3 pepper steak. :tongue3:

ajuns acasa, te inarmezi cu un mojar* in care pui 3 lg (lingurite, da ?! :P ) de piper boabe: roz, verde si negru + 1 lg oregano uscat

Imagine postata

pisezi boabele un pic, da' nu pina le faci praf ! cam asa de mari:

Imagine postata

dupa ce-ai spalat carnea sub un jet de apa rece, o usuci bine cu hirtie absorbanta

Imagine postata

si pui amestecul de piper pe farfuria aia a ta ... cu 4 in fatza (da' nu-i musai, merge si una mai mica !) :lol:

Imagine postata

rotesti marginile carnii prin farfuria mai sus mentionata si apoi pui o tigaie pe foc cu 1 Lg de unt + un strop de ulei

Imagine postata

cind s-a incins bine, prajesti carnea 2-3' pe fiecare parte, iei tigaia de pe foc si lasi fileurile sa se odihneasca 5' inainte de a le servi

Imagine postata

cum ??? n-ai ajuns inca la macelaria satului ? poftim o sectiune, sa prinzi forta si viteza de locomotie ! :toothy9;

Imagine postata




__________________

*daca n-ai mojar si nici nu intentionezi sa-ti cumperi, nu-i bai ! pui boabele intr-o punguta de plastic, si le calci cu sucitorul de aluat pina le sfarimi. :D

Signature Seperator image

am răbdare cînd e vorba de prostie, însă nu cu cei care sînt mîndri de ea ! Imagine postata

#2

Useril este offline   Daniella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9,592
  • Inregistrat: 04-July 10



Postat on 3 pepper steak 11 July 2011 - 10:33 PM

excelenta arata si produsul finit :drool: si prezentarea :appl: ! copt exact cat trebuie! nota 10! alaturi ce ai pus, ca arata frumos?
se consuma 3lg piper si 1 de oregano pt 2 sirloin-uri, sau ai facut mai multe?
Signature Seperator image


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,902
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on 3 pepper steak 11 July 2011 - 10:56 PM

Vezi postareaDaniella, la 11 July 2011 - 08:33 PM, a spus:

excelenta arata si produsul finit :drool: si prezentarea :appl: ! copt exact cat trebuie! nota 10! alaturi ce ai pus, ca arata frumos?
se consuma 3lg piper si 1 de oregano pt 2 sirloin-uri, sau ai facut mai multe?


Daniella, ca garnitura am servit gratin Dauphinois, redus la o scara mai mica (reteta ~ la 1/2) cit sa-mi incapa in 2 forme micute.

sa nu se inteleaga gresit: am pus cite 1 lg de boabe din fiecare culoare de piper pt. cele 2 fileuri. iese destul de hoooot ! :blob8: numai boabele negre si verzi sint foarte piperate. cele roz sint mai mult aromate. eu obisnuiesc sa le pun sfarimate si pe inghetata. :D
Signature Seperator image

am răbdare cînd e vorba de prostie, însă nu cu cei care sînt mîndri de ea ! Imagine postata

#4

Useril este offline   Daniella Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 9,592
  • Inregistrat: 04-July 10



Postat on 3 pepper steak 11 July 2011 - 11:06 PM

Vezi postareauptown girl, la 11 July 2011 - 08:56 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 11 July 2011 - 08:33 PM, a spus:

excelenta arata si produsul finit :drool: si prezentarea :appl: ! copt exact cat trebuie! nota 10! alaturi ce ai pus, ca arata frumos?
se consuma 3lg piper si 1 de oregano pt 2 sirloin-uri, sau ai facut mai multe?


Daniella, ca garnitura am servit gratin Dauphinois, redus la o scara mai mica (reteta ~ la 1/2) cit sa-mi incapa in 2 forme micute.

sa nu se inteleaga gresit: am pus cite 1 lg de boabe din fiecare culoare de piper pt. cele 2 fileuri. iese destul de hoooot ! :blob8: numai boabele negre si verzi sint foarte piperate. cele roz sint mai mult aromate. eu obisnuiesc sa le pun sfarimate si pe inghetata. :D


nu-mi era de hooot, cat ma gandeam ca nu e suficienta suprafata (muchiilor) pt a absorbi intreaga macinatura. Si eu mananc cioco cu peperoncino, dar la inghetata cu piper roz nu ma gandisem :o
Signature Seperator image


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,837
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on 3 pepper steak 11 July 2011 - 11:59 PM

Lecker,dom'le,lecker!Îmi place de numa,na!
Ador dafinoisii în mini cocoţţele!
Stii ce exprima pentru mine combinatia asta,de altfel prezentata impecabil?Power and Love!
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6

Useril este offline   Adriana Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 8,835
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT



Postat on 3 pepper steak 12 July 2011 - 12:21 AM

Il incerc, sper sa reusesc sa il fac asa perfect ca tine :appl:

#7

Useril este offline   Dexter Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,617
  • Inregistrat: 09-June 11



Postat on 3 pepper steak 12 July 2011 - 01:12 AM

Vezi postareauptown girl, la 11 July 2011 - 08:22 PM, a spus:

cum ??? n-ai ajuns inca la macelaria satului ?

arată super piperata ta, dacă postai mai repede mă inspiram, aşa tocma' executai sirloinu într-un fusion à la dexter. mă'c să-l postez la ce am gătit astăzi, să vezi ce intorsătură de condei îi trăsei, poate te scot eu pe tine la măcelărie :D

PS faza cu carnea sub jet de apă rece e pentru igiena bovină sau din alte motive? intreb, pen'că eu nu bag vaca-n apă din principiu, da o şi cumpăr de la o măcelărie cu pretenţii şi în care am încredere că nu o târâie prin noroi

#8

Useril este offline   KikenHana Icon

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild



Postat on 3 pepper steak 12 July 2011 - 01:40 AM

Daca n-ar fi 12 juma' noaptea as umbla de nebuna dupa sirloin. Arata grozav!
Signature Seperator image

Take a walk on the wild side...

artizan

#9

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,902
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on 3 pepper steak 12 July 2011 - 09:16 PM

Vezi postareaMaya, la 11 July 2011 - 09:59 PM, a spus:

Lecker,dom'le,lecker!Îmi place de numa,na!
Ador dafinoisii în mini cocoţţele!
Stii ce exprima pentru mine combinatia asta,de altfel prezentata impecabil?Power and Love!


Parca vad ca apari cu o portie de power & love de ramin cu gura cascata ca la eclipsele de soare. :lol:
Sper sa-ti placa si la gust. :occasion14:
Signature Seperator image

am răbdare cînd e vorba de prostie, însă nu cu cei care sînt mîndri de ea ! Imagine postata

#10

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,902
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on 3 pepper steak 12 July 2011 - 09:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 July 2011 - 10:21 PM, a spus:

Il incerc, sper sa reusesc sa il fac asa perfect ca tine :appl:


Iti tin pumnii. :thumleft: Pofta mare la masa ! :occasion14:
Signature Seperator image

am răbdare cînd e vorba de prostie, însă nu cu cei care sînt mîndri de ea ! Imagine postata

#11

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,902
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on 3 pepper steak 12 July 2011 - 09:26 PM

Vezi postareaDexter, la 11 July 2011 - 11:12 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 11 July 2011 - 08:22 PM, a spus:

cum ??? n-ai ajuns inca la macelaria satului ?

arată super piperata ta, dacă postai mai repede mă inspiram, aşa tocma' executai sirloinu într-un fusion à la dexter. mă'c să-l postez la ce am gătit astăzi, să vezi ce intorsătură de condei îi trăsei, poate te scot eu pe tine la măcelărie :D

PS faza cu carnea sub jet de apă rece e pentru igiena bovină sau din alte motive? intreb, pen'că eu nu bag vaca-n apă din principiu, da o şi cumpăr de la o măcelărie cu pretenţii şi în care am încredere că nu o târâie prin noroi


acu' ma duc sa vad ce ispravi ai mai facut ... :D

p.s.
am si eu incredere in macelarul meu ca se spala pe miini :P , daaar ...

Imagine postata

printre carnuri, precum vezi, fetele mai baga si cite un patrunjel, o salata ... =))

Imagine postata







Signature Seperator image

am răbdare cînd e vorba de prostie, însă nu cu cei care sînt mîndri de ea ! Imagine postata

#12

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,902
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on 3 pepper steak 12 July 2011 - 09:28 PM

Vezi postareaKikenHana, la 11 July 2011 - 11:40 PM, a spus:

Daca n-ar fi 12 juma' noaptea as umbla de nebuna dupa sirloin. Arata grozav!


KHana, acum pe unde umbli ? :71:
Merci de apreciere. :occasion14:
Signature Seperator image

am răbdare cînd e vorba de prostie, însă nu cu cei care sînt mîndri de ea ! Imagine postata

#13

Useril este offline   La-Chef-A Icon

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,271
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen



Postat on 3 pepper steak 12 July 2011 - 09:30 PM

UpG, eu asa am prins o viteza de locomotie dupa ultima imagine cu sexiunea ca azinoapte (in vis) am alergat bietul macelar prin tot satul.

Imagine atasata

Ieniuei, ca sa parafrazez pe cineva drag mie, super fripturica!!!! :hungry:

#14

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,902
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on 3 pepper steak 12 July 2011 - 11:38 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 12 July 2011 - 07:30 PM, a spus:

UpG, eu asa am prins o viteza de locomotie dupa ultima imagine cu sexiunea ca azinoapte (in vis) am alergat bietul macelar prin tot satul.

Ieniuei, ca sa parafrazez pe cineva drag mie, super fripturica!!!! :hungry:


Si-a scapat cu viata sau continuati si in seara asta ? :biggrin:

Astept sa-l prinzi si sa faci friptura asta la gratar. :occasion14:
Signature Seperator image

am răbdare cînd e vorba de prostie, însă nu cu cei care sînt mîndri de ea ! Imagine postata

#15

Useril este offline   La-Chef-A Icon

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,271
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen



Postat on 3 pepper steak 13 July 2011 - 03:53 AM

Vezi postareauptown girl, la 12 July 2011 - 04:38 PM, a spus:

Vezi postareaLa-Chef-A, la 12 July 2011 - 07:30 PM, a spus:

UpG, eu asa am prins o viteza de locomotie dupa ultima imagine cu sexiunea ca azinoapte (in vis) am alergat bietul macelar prin tot satul.

Ieniuei, ca sa parafrazez pe cineva drag mie, super fripturica!!!! :hungry:


Si-a scapat cu viata sau continuati si in seara asta ? :biggrin:

Astept sa-l prinzi si sa faci friptura asta la gratar. :occasion14:


In seara asta il alerg pe pescar si daca nu fac rost macar de niste crustacee =)) ma las de alergat si mananc cucurbitacee.


Imagine atasata

#16

Useril este offline   W Mamadeus Paparotti Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo



Postat on 3 pepper steak 13 July 2011 - 11:29 AM

Vezi postareauptown girl, la 11 July 2011 - 09:22 PM, a spus:

[center]
...te inarmezi cu un mojar* in care pui 3 lg (lingurite, da ?! :P ) de piper boabe: roz, verde si negru + 1 lg oregano uscat

Imagine postata


Foarte frumoasa prezentarea :appl:

In fotografie insa apare piperul alb, nu cel verde IMHO. Cel verde e mai ... verzui si are coaja zbarcita. Cel alb e neted si cu o aroma pe care nu toata lumea o agreaza.
Daca as gati reteta cred ca as prepara 3+3 peppers steak :)

Verde - e preferatul meu, de aceea stiu despre ce vorbesc
Alb - my #2 favourite
Negru

Roz (Schinus molle)
Piper cu bob lung (Piper longum)
Piper sichuan (Zanthoxylum piperitum)

De ce? Pentru ca acum le am pe toate, d'aia.

Ultimele 3 nu sunt din familia piperului, dar cum tu ai inceput cu rozaliul... =))
Signature Seperator image

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#17

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,902
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on 3 pepper steak 13 July 2011 - 01:19 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 13 July 2011 - 01:53 AM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 12 July 2011 - 04:38 PM, a spus:

Si-a scapat cu viata sau continuati si in seara asta ? :biggrin:

Astept sa-l prinzi si sa faci friptura asta la gratar. :occasion14:


In seara asta il alerg pe pescar si daca nu fac rost macar de niste crustacee =)) ma las de alergat si mananc cucurbitacee.


Unde ai gasit poza lui Peter ? :71: Asa, asa, alearga-l bine si cind oboseste, adu-l aici ! :D
Signature Seperator image

am răbdare cînd e vorba de prostie, însă nu cu cei care sînt mîndri de ea ! Imagine postata

#18

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,902
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on 3 pepper steak 13 July 2011 - 01:32 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 13 July 2011 - 09:29 AM, a spus:

In fotografie insa apare piperul alb, nu cel verde IMHO. Cel verde e mai ... verzui si are coaja zbarcita.


Mai, Toma Necredinciosu', verdele iese asa mai spalacit in poza de la blitz. :P
Daca coaja lu' ala verde nu se zbirceste dupa ce expira termenul de garantie, atunci cre' ca e cazul sa dau in giudecata statul spaniol. Mi-au vindut marfa contrafacuta, mama lor de 'otzi ! :D

Imagine postata

p.s. daca toata lumea il stie de piper roz, crezi ca m-am dilit la cap, sa zic c-am pus buline rosé ? =))

Signature Seperator image

am răbdare cînd e vorba de prostie, însă nu cu cei care sînt mîndri de ea ! Imagine postata

#19

Useril este offline   W Mamadeus Paparotti Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo



Postat on 3 pepper steak 13 July 2011 - 05:27 PM

Vezi postareauptown girl, la 13 July 2011 - 12:32 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 13 July 2011 - 09:29 AM, a spus:

In fotografie insa apare piperul alb, nu cel verde IMHO. Cel verde e mai ... verzui si are coaja zbarcita.


Mai, Toma Necredinciosu', verdele iese asa mai spalacit in poza de la blitz. :P
Daca coaja lu' ala verde nu se zbirceste dupa ce expira termenul de garantie, atunci cre' ca e cazul sa dau in giudecata statul spaniol. Mi-au vindut marfa contrafacuta, mama lor de 'otzi ! :D

Imagine postata

p.s. daca toata lumea il stie de piper roz, crezi ca m-am dilit la cap, sa zic c-am pus buline rosé ? =))


Hai, nu te supara :floare: si cumpara-ti si piper verde, sa vezi ce bun e. Cumpara si un green peppercron, de cel cu riduri, gusta-l si fa comparatia cu ce ai in borcanel.
(Fan)Toma Elaviosul, sau Toma Incapatanatul, cum vrei sa zici. O tin pe a mea. Da, cere banii inapoi. :icon_twisted: , da' nu umbla prin trebunale dintr-atat. IMHO eticheta nu are legatura cu continutul. Ti-au vandut piper alb, probabil de cea mai buna calitate.
Iata-le pe toate 4
.
Imagine postata
.

http://www.bulkpeppercorns.com/
Verde, negru, alb. Aceeasi specie, momente diferite de culegere si de uscare. Gusturi sensibil diferite. Conexiunea mea :) uraste piperul alb (eu nu) si se prinde de fiecare data cand il folosesc.
Mai este o diferenta de care probabil internetul nu zice nimic. Duritatea bobului. Mie imi place sa macin piperul intr-un mic creuzet de portelan. Piperul alb e mult mai dur decat celelalte.
Si se mai comporta diferit si la gatit.
Intr-o supa sau tocana, piperul verde practic se "topeste" iutind si aromatizand preparatul. Cel negru chiar daca e macinat se depune la fundul oalei ca un reziduu.
(Verde)negru, alb.
Ebony and ivory live together in perfect harmony
Side by side on my piano keyboard plate :) , oh Lord, why don't weeeeee?


Edit ulterior
Disclaimer:
Nu-ti pun la indoiala priceperea culinara superioara :notworthy:, cunoastera condimentelor, posibilitatile de aprovizionare cu ingrediente de calitate infinit mai vaste / variate si de ce nu, potenta financiara mai ridicata :D
Incearca totusi si piperul verde zbarcit, daca nu ai facut-o pana acum.
Signature Seperator image

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#20

Useril este offline   Dan@ Icon

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,902
  • Inregistrat: 31-December 09



Postat on 3 pepper steak 13 July 2011 - 06:27 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 13 July 2011 - 03:27 PM, a spus:


Hai, nu te supara :floare: si cumpara-ti si piper verde, sa vezi ce bun e. Cumpara si un green peppercron, de cel cu riduri, gusta-l si fa comparatia cu ce ai in borcanel.
(Fan)Toma Elaviosul, sau Toma Incapatanatul, cum vrei sa zici. O tin pe a mea. Da, cere banii inapoi. :icon_twisted: , da' nu umbla prin trebunale dintr-atat. IMHO eticheta nu are legatura cu continutul. Ti-au vandut piper alb, probabil de cea mai buna calitate.



Tomitzaaa, nu te supara nici tu pe mine. :occasion14: Cite culori de piper vezi in farfuria mea ? :tongue3:

Imagine postata

uite ca te-am ascultat. m-am suit pe coada maturii Imagine postata, am dat de vreo 2X ocolul pietii Cibin de m-a latrat ciinele ala gri si flocos =)) , da' m-am intors acasa cu punguta de piper verde zbircit de la Urlando's ! :tongue3:

Imagine postata

o sa-l incerc cu proxima ocazie :notworthy:

Imagine postata

Signature Seperator image

am răbdare cînd e vorba de prostie, însă nu cu cei care sînt mîndri de ea ! Imagine postata



  • (2 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru