Pasca poloneza.

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pasca poloneza.

#1

Useril este offline   julix_2007 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,105
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Pasca poloneza. 02 June 2011 - 08:40 PM

Nu am mai postat de mult timp pe aici, mai ales ca la ce bunatati faceti voi, fetele, banalitatile mele....

PASCA POLONEZA
Blatul: - 1 pahar faina grau;
- 1/2 pahar zahar pudra;
- 1 ou;
- 1/2 pahar lapte dulce;
- 100 gr unt/margarina (eu pun unt);
- 3 linguri cacao;
- 1 plic praf de copt;
- 1 plic zahar vanilat.

Crema de branza:
- 500 gr branza de vaci sau mai mult , stoarsa bine de zer;
- 2 oua;
- 1 pahar zahar pudra;
- 1 plic zahar vanilat;
- 1 lingura faina(am pus vreo 3 linguri);
- 50 gr stafide (am uitat sa pun, pentru ca le-am mancat una cate una).

Procedeul Tehnologic:

Pentru blat se freaca untul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga cacao, oul, apoi laptele si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza si trebuie sa aiba consistenta unei creme ceva mai groase.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

#2

Useril este offline   julix_2007 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,105
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Pasca poloneza. 02 June 2011 - 08:42 PM

Crema de branza: se da branza de vaci prin masina de tocat carne de 2 ori (eu am framantat-o foarte bine), apoi se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile. Se adauga faina si stafidele (pe care eu nu le-am mai pus de data asta, ca nu am mai avut - am ciupit din ele sistematic si apucasem sa dau drumul la cuptor) si la sfarsit se adauga albusurile batute spuma (am uitat si asta, si am trantit ouale intregi, foflenc - dar nu a daunat grav retetei). Se omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

#3

Useril este offline   julix_2007 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,105
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Pasca poloneza. 02 June 2011 - 08:44 PM

Asamblare: Intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina (eu pun hartie de copt), se toarna 2/3 din aluatul pentru blat si se niveleaza bine cu o spatula/lingura. Deasupra se aseaza toata crema de branza, se pune restul de aluat, bine intins sa acopere branza, si se da la cuptor la foc potrivit pana cand pasca se desprinde de marginile formei. Se scoate din cuptor si se lasa la racit foarte bine, se scoate din forma si se pune glazura de ciocolata.

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

Imagine atasata

#4

Useril este offline   julix_2007 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,105
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Pasca poloneza. 02 June 2011 - 08:48 PM

Scoasa din cuptor.

Imagine atasata

Imagine atasata

Glazura: 100 gr ciocolata topita la bain-marie cu cateva picaturi de ulei, se omogenizeaza cu 50 grame unt si se pune peste pasca. Se lasa la intarit/racit.

Imagine atasata

Imagine atasata

In graba mea de a face pozele, am uitat ca aveam si ustensile de intins uniform cele glazuri. Dar asta nu a impiedicat mancaii sa devoreze pasca.

Sectiunea:

Imagine atasata

#5

Useril este offline   Maya Icon

  • Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 9,826
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany



Postat on Pasca poloneza. 02 June 2011 - 09:52 PM

Visul oricarui brînzar ciocolatos! :D
Signature Seperator image

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6

Useril este offline   julix_2007 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,105
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Pasca poloneza. 02 June 2011 - 10:51 PM

Vezi postareaMaya, la 02 June 2011 - 08:52 PM, a spus:

Visul oricarui brînzar ciocolatos! :D


Aci m-is.

#7

Useril este offline   aura Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,537
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada



Postat on Pasca poloneza. 03 June 2011 - 06:46 PM

arata excelent. Abia astept sa o fac si eu.
Signature Seperator image

"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8

Useril este offline   Piscotel Icon

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,589
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD



Postat on Pasca poloneza. 03 June 2011 - 08:27 PM

Trebuie musai incercata.
Pana una alta ma delectez cu felia ta .Imagine postata
Signature Seperator image

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9

Useril este offline   julix_2007 Icon

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,105
  • Inregistrat: 24-November 09



Postat on Pasca poloneza. 03 June 2011 - 10:32 PM

Mai aveti o sansa, ca pana la Rusalii/Duminica mare se tot face pasca, bashca sambata la Rusalii sunt Mosii de vara.



Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi






Calgary Dental Creare site de prezentare certificatenergeticro.ro Lyr Traco Tour - transport de marfa Creare site
Cursuri fitness Cursuri de fitness www.certificatenergeticro.com Mediator Encean Alexandru