Ingrediente: 200 ml. de lapte,1/2 cubulet de drojdie (24:2=12 gr.),4 linguri de zahar,coaja rasa de portocala,esenta de rom si vanilie,un plic de zahar vanilat,o cescuta de smantana (90 de gr.),un cubulet de unt (20 de gr.)2 galbenuse de ou,faina cat cuprinde...Am glumit 510 gr.
Mai avem nevoie de ulei pt. prajit si zahar pudra vanilat pt. finisat.

Intr-un castronel sfaram drojdia intre degete,o presar cu 1 lingurita de zahar,si stropesc cu 3 linguri de apa calda si 1/2 lingurita de otet.

O las sa se odihneasca 10 min,sa se activeze drojdia.Asa arata dupa 10 min.

Incalzesc 200 ml. de lapte,si dizolv inauntru 4 linguri de zahar,un praf de sare,coaja rasa de portocala (sau lamaie daca va place),esenta de rom de vanilie si plicul de zahar vanilat,cubul de unt.

Intr-un castron mai mare pun acest amestec si mai pun smantana (asta am avut eu avansata dar se poate pune iaurt sau lapte batut etc)si cele 2 galbenuse,adaug si drojdia .

Ajutandu-ma de telul para am incorporat 250 de gr. de faina.Se freaca si se bate bine sa nu aiba cocoloase.

Consistenta e ca un aluat mai gros decat cel de clatite si face besicute

Aici im bag manuta la framantat si adaug in ploaie inca 260 de gr. de faina .

La urma desprind de pe maini cu ulei 30 de ml.Spre sf. operatiei faina si uleiul se adauga treptat,pe masura ce framantam astfel incat sa rezulte un aluat bine lucrat care se desprinde singur de pe maini si de pe vas.

Il mai izbesc de vreo 3-4 ori de fundul vasului (sau de masa)il acopar cu un servet si-l dau la cald sa dospeasca 1 ora.Asa arata dupa o ora,trebuie sa-si fi dublat volumul.

Asa arata un aluat suficient de bine dospit.

Din cauza de poze multe' revin imediat cu restul va rog sa nu postati inca.

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla