un pachet de biscuti
60 g unt
3-4 linguri de gem
De obicei fac acest tort cu blat de pandispan dar de data asta, pentru ca este extrem de cald afara nu am mai deschis cuptorul. Blatul l-am facut din biscuiti facuti pesmet amestecati cu gem de prune si unt.
Mousse de ciocolata
3 ciocolati ( alba, cu lapte - eu de data asta am avut cu caramel si neagra)
6 oua
1 l smantana pentru frisca
zahar pudra cu amidon in el
30 g de gelatina ( eu am avut o cutie cu 5 pliculete a cate 10 g)
Jeleu de mango
2-3 mango copti
20 g gelatina

Mod de pregatire
Se pregateste blatul, se aseaza intr-o tava cu inel reglabil tapetata cu hartie de copt si se preseaza bine.

Se pune in frigider pana se pregatesc cele 3 mousse de ciocolata si jeleul.
Smantana se bate cu zaharul pudra pana devine frisca. Eu pun zahar din ochi la frisca si bezea- nu trebuie pus prea mult - pentru ca in amestec cu ciocolata poate devenii mult prea dulce.
Ouale se separa - galbenusurile se bat cu zahar pudra pana se transforma intr-o spuma tare ca pentru bezele.
Eu pun zahar din ochi la frisca si bezea- nu trebuie pus prea mult - ciocolata este deja dulce.
Mai intai ma facut jeleul de mango - cu blenderul am pasat mango pana a devenit un piure, dupa care am adaugat 20 g gelatina dizolvata in lichid. Am pus la rece.
Se trece apoi la pregatirea celor 3 mousse - ciocolata neagra, ciocolata cu lapte si ciocolata alba. Este bine sa aveti totul la indemana ca trebuie sa se lucreze repede.
Se dizolva gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Se imparte bezeaua si frisca in 3 parti egale - se va folosi cate o parte pentru fiecare tip de mousse.
Ciocolata se topeste in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi si cat este inca fierbinte se amesteca cu galbenusurile. Daca doriti sa aveti mousse-ul de cioccolata alba cat mai alb nu adaugati galbenusuri in el, ci folositi galenusuri doar la mousse colorate.
Am inceput cu mousse de ciocolata neagra
Ciocolata topita se amesteca cu 3 galbenusuri, gelatina, o treime din frisca si o treime de bezea -se mixeaza totul rapid pe viteza cea mai mare si cand este omogenizat totul se toarna peste blatul de biscuti. Se pune totul la congelator ca sa grabeasca inchegarea.
Eu am facut mousse alb urmatorul si am impartit cantitatea in 3 - o treime am adaugat-o peste cel de ciocolata neagra si doua treimi le-am pastrat pentru ultimul strat.

Dupa stratul alb am pus jeleul de mango, urmat de mousse de cicolata caramel si in final ce a ramas din mousse alb.

Am lasat in frigider peste noapte.
Dimineata am scos inelul, am portionat ( de obicei nu portionez - dar de data asta este pentru la servici si-mi va fii mai usor sa tai), decorat, imbracat :) si lasat la frigider pana cand va fii servita.

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla