E cel mai popular snack in India, iar eu l-am descoperit acum cateva luni. Varianta pe care v-o propun are cartofi, mazare si ardei gras si sunt ideali si pentru post.
pentru aluat: 450 g faina, 1 lingurita sare, 4 linguri ulei, 180-200 ml apa calda.
Se amesteca faina cu sarea, se adauga uleiul si se amesteca pana devine nisipos. Dupa ce aluatul devine nisipos se adauga incet apa pana se obtine un aluat elastic.

eu am uitat sa le amestec separat si am pus direct apa peste ulei.

Se pune la frigider 15 min sau pana faceti umplutura.
pentru umplutura: 300 g cartofi taiati i cuburi mici, 80 g mazare, 1 lingurita seminte cumin, 2 lg ulei, ½ ceapa taiata fin, un praf de curcuma, ½ lingurita garam masala, 1 ardei verde taiat fin, 3 cm ghimbir taiat fin, 2 linguri suc de lamaie, 2 linguri patrunjel verde taiat fin (sau daca preferati, coriandru; eu nu stiu de ce nu pot sa-l sufar).
Se fierb cartofii in apa pana se inmoaie. Se fierbe mazarea. Se caleste ceapa impreuna cu semintele de cumin. Se adauga curcuma si garam masala, se lasa 2 min pe foc si apoi se adauga cartofii taiati bucatele mici, ardeii, mazarea si ghimbir si se tine 1 min pe foc amestecand continuu. Se adauga zeama de lamaie, sarea, patrunjelul, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se intinde aluatul pana are o grosime de 3 mm si se decupeaza cercuri mari care se umplu cu amestecul de cartofi. Se umezesc marginile si se inchide cercul, presand cu furculita pe margini pentru a le lipi bine. Se prajesc in ulei bine incins.

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla