Carbonade flamande

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Carbonade flamande

Useril este offline   Adriana Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 6,570
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat on Carbonade flamande 21 February 2011 - 11:11 AM

Nu stiu cit respecta reteta aceasta traditia flamanda, am facut-o asa cum ne-a aratat-o pe forumul italian o prietena care a facut-o asa cum s-a facut mereu in familia sa :)
Am topit un pic de unt in oala Creuset
Imagine atasata
am prajit in el un kilogram de pulpa de vitel, in 2 ture, ca sa se prajeasca bine si sa nu lase prea multa apa
Imagine atasata
am scos carnea si am pus la prajit 3 cepe mari, adaugat 2 linguri de zahar de trestie (pentru ca n-aveam vergeoise) si apoi o jumatate de pahar de otet cu gust de zmeura
Imagine atasata
cind ceapa era moale am repus carnea, sare, paprika afumata, un pic de faina si 2 cutii de bere
Imagine atasata
am lasat la copt 5 ore la foc mic cu capac
Imagine atasata

Useril este offline   W Mamadeus Paparotti Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,992
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat on Carbonade flamande 21 February 2011 - 01:26 PM

Excelent! :appl:

Maica-mea - catusi de putin flamandă, eventual flămândă =)) - numea ceva similar "snitel in ceapa" dar se zgarcea la unt ca erau vremurile grele si avea copii de crescut. Punea unsoare de la porcul ingrasat in spatele curtii.

Cateodata, iarna in special, dupa ce ispravea de sotat punea compozitia intr-un borcan mare de sticla asezat intr-o cratita cu apa in cuptorul care tot incalzea bucataria si uita de el acolo.
Amintirile mele parca inregistreaza si cateva boabe de piper si de enibahar si pe ultima jumatate de ora un pahar de vin rosu lasat la redus, dar asta-i alta mancare de vita.
Signature Seperator image

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa