De ani de zile, mai exact vreo 20, ma lupt sa creez o tigaie asa cum are mama, soacra, bunica, matusa etc, si anume o tigaie de tabla in care sa pot crea diverse chestii cum ar fi cartofii prajiti, ochiuri, o friptura etc. Ei bine, nu mi-a fost dat sa obtin asa ceva niciodata, desi periodic achizitionez cite o chestie care cred ca ar putea deveni ceea ce se numeste intr-o bucatarie "Tigaia!". De exemplu mama mea are una singura, ea e Tigaia (cind oi ajunge pe la ea o sa o pozez). E o chestie neagra si pe dinauntru si pe dinafara, virtos acoperita pe exterior cu un strat de arsura pe care tata se oboseste sa o curete (sa zicem) anual, tigaie care desi n-a auzit niciodata de "straturi antiadezive" se incapatineaza sa imi arate ca teflonul e doar o alta chestie "de dinsii inventata", si ca daca ai suficienta indeminare in a "patina" o tigaie nu mai ai nevoie de niciun patent aparut dupa anii '50.
Saptamina trecuta am luat de la Metro un model, care mi s-a parut mai deosebit, de tigaie de tabla. As vrea sa va intreb daca stiti procedee prin care o tigaie poate fi "arsa" ca sa nu mai rugineasca, sa nu se mai deformeze, sa nu se mai lipeasca orice pui in ea la prajit. Asta pe care am luat-o (zice ca) e tratata cu ceva deja, dar vreau sa am si parerile voastre in legatura cu ce i-ar mai trebui ca sa fac din ea o tigaie in adevaratul sens al cuvintului.
Interiorul arata asa, e dintr-o tabla destul de groasa

Detalii despre...

Niste informatii... daca nu stiati, tigaile pot deveni fierbinti in timpul utilizarii

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla