Bucatarii

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bucatarii Mobil, decoratiuni, utilitati

Useril este offline   Carmella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 561
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat on Bucatarii 14 January 2011 - 01:35 AM

Am bintuit iar forumul in cautarea unui subiect cu bucatariile voastre, eram convinsa ca exista, dar vad ca nu. Probabil ca a ramas doar acolo unde a fost inceput :)
Pentru ca de citiva ani ma bate gindul de o remodelare a bucatariei, am zis sa deschid subiectul si sa va invit sa va scoateti la iveala mobila, electrocasnicele care va doteaza bucatariile, solutii de depozitat cit mai ingenios toate ustensilele, amenajarile locului de luat masa, solutii de pastrat ordinea si curatenia etc.

Bucataria mea e impartita in 2 zone, o zona de depozitare cu o mobila mai veche si pe care o pastrez, si o zona de lucru cu aragaz, chiuveta, blat de lucru etc pe care vreau s-o reorganizez. In configuratia viitoare vreau sa intre neaparat: cuptor la inaltime, ca sa nu ma mai aplec cind umblu in el, plita de aragaz separata, alaturi de cuptor, masina de spalat vase si chiuveta mare, toate pe aceeasi latura, aproximativ 3 metri disponibili. Dulapuri suspendate dar nu neaparat, daca gasesc o alta solutie inteligenta de depozitare, si atunci pe sus ar trebui sa existe doar hota si scurgatorul de vase. Alta cerinta pe care o am este ca inaltimea blatului de lucru sa fie corespunzator inaltimii mele si nu asa cum se face "standard". Nu am stiut sa ma "impun" ferm in fata meseriasilor care au facut mobila in zona de lucru, ei sustinind ca "asa se face" si aia e inaltimea buna, numai ca eu stau cocosata rau de tot, dupa 5 minute de spalat vase deja ma doare mijlocul din cauza pozitiei. Daca eu am 1,80m si alte femei au 1,60m mi se pare ca nu putem sa ne simtim la fel de confortabil la aceeasi inaltime a blatului de lucru, de aceea o sa ma interesez care e inaltimea recomandata dpdv erogonomic pentru mine si exact asa o sa-l fac.

Tare mult imi par bucatariile zidite, inzidite, nici nu stiu cum se numesc in romaneste, am gasit pe net in italiana (am inteles ca sint specifice Italiei bucatariile astea) "cucina muratura".

Ideala si superba mi se pare varianta asta:

Imagine atasata

Bine-nteles ca as alege niste materiale pe verde, fiind culoarea mea preferata pentru mobila de bucatarie :) Barbatu-meu zice ca n-o sa gasesc pe nimeni atit de meserias sa faca asa ceva la noi, eu deja stiu ca "ba da", chit ca-l aduc pe taica-meu care are o rabdare infinita sa puna placuta cu placuta de faianta acolo unde nu te astepti (si-a facut alei in gradina din sparturi de gresie, deci va dati seama... el si Gaudi =)) )

Daca aveti indicatii, recomandari si fantezii va rog sa le dati friu liber. Inca nu am hotarit nimic si orice idee ma ajuta. Si astept poze si cu bucatariile voastre ;)

Va mai dau un link cu niste solutii ingenioase de depozitare in bucatarie, la mine e imposibil de aplicat solutia de rafturi deschise pentru vase pentru ca e foarte mult praf pe latura aceea a casei. In alte zone din casa nu se asaza praful nici intr-un an cit se asaza in zona bucatariei intr-o saptamina :angry:

http://freshome.com/...kitchen-pantry/

Useril este offline   Daniella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,096
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat on Bucatarii 14 January 2011 - 02:29 AM

Daca ai masina de spalat vase nu-ti mai trebuie scurgator, pentru ca masina le si usuca. Eu am facut mobila pe inaltimea la care am vrut, astfel incat sa nu stau cocosata (nu ca as fi prea inalta, am 1.60m, dr i-am spus exact ca vreau ca dulapul sa-mi vina sub cot si mi-a luat masura asa!), stiam deja ce vreau de mult din punctul asta de vedere si am putut sa ma impun.
Nici eu nu am optat pentru rafturi deschise pentru ca este foooooarte mult praf in acest oras si implicit si in casa mea ... si, de aceea, in ceea ce priveste mobila am evitat orice astfel de solutii... .bine am ceva scapari prin casa cu rafturi (De fapt niste cuburi si niste triunghiuri) zidite (De rigips) in living.
Din ce vad in foto pe care ai pus-o, iti sugerez nu iei o chiubveta de inox, o sa freci la ea intr-una si tot se va vedea fiecare strop de apa pe ea, nu mai zic de zgarieturi si altele.
Chiuveta eu o am de la Blanco, e din silgranit (material rezistent si la caldura si la stropi de apa), cu 2 cuve si scurgator, culoarea sand si bateria tot de la ei, aceeasi culoare. Imi place si cum arata si cum se comporta.

Imagine atasata
Asa am si gresia si faianta imita piatra naturala: un joc de bej cu caramiziu. Iar mobila mea e cu fetele-usile culoare vanilie cu restul corpului (inclusiv canturile) culoarea cognac ... e un contrast fain si am ales culoare deschisa la mobila in toata casa pentru ca mareste spatiile si sunt foarte multumita de asta.

Sub chiuveta cat e ea de mare si cu laterala am spatiu de depozitare a detergentilor de tot felul: de vase, de casa, de masina de spalat vase-rufe.
Plita electrica, cuptorul electric cu convectie de aer si hota le am de la Bosch si sunt f multumita. In schimb masinile de spalat rufe/vase le am de la whirpool si nu le recomand. Ah si eu mi-am luat masina de spalat vase mica (Scria de 9 seturi de vase) in detrimentul uneia mari (De 12 seturi de vase), acum regret ... nu stiu cum calculeaza ei seturile de vase, dar nu e ceea ce pare, deci categoric sa iei mare, nu vei regreta. Masina de rufe am luat de 6 kg ...si desi spal des, tot nu-mi incap toate negrele sau toate albele deodata (Avand in vedere ca noi spalam dupa fiecare purtare orice articol de imrbcaminte, ca mie imi place sa miroasa a curat/proaspat spalat orice haina cand o pun pe mine).

Inclusiv frigiderul l-am incastrat in mobila intial si arata splendid totul imbracat in mobila, dar dupa cateva luni l-am schimbat si asta e mai mare nu a mai incaput in spatiul resp, asa ca pt moment am scos usile, pana vine iar tamplarul ca vreau sa modific si dressingul de la mine din dormitor.
Depinde si ce suprafata totala ai.

Eu am facut dulapuri si sus si jos (pe unde am putut) 16 (parca) metri liniari; bine in astia intra masina de rufe, de vase, cuptorul (al meu nu e sus, e jos), plita, hota, o fereastra dubla si deasupra barului (aproape 3 m) -deci lipsesc destule dulapuri, dar tot sunt muuulte ! si sa stii ca le-am umplut pe toate si nu mai am unde baga deja ... deci multeee tot nu-s destule! (E drept nu am camara sau alt loc de depozitat nici o ustensila de bucatarie). Cea afisata de tine nu are asa mult spatiu de depozitare, zic eu. La mine e bucatarie deschisa (nu fac prajeli sau cine stie ce fierturi indelungi, iar aragazul e langa geam cu hota cu gaura afara) spre living si am considerat-o o piesa de decor a locuintei.

Astea sunt cateva idei din experienta mea, vezi si tu ce ti se potriveste. Succes!
Signature Seperator image

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana (Hipocrates)

Useril este offline   Eataly Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 5,093
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat on Bucatarii 14 January 2011 - 06:21 PM

Carmella, uite aici bucatariile noastre.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Bucatarii 14 January 2011 - 07:34 PM

Mamaaaa, ce-i acolo :love7: Dar de ce v-ati dus la "off topic"? m-a trecut un gind sa caut si acolo, dar am zis ca n-are sens. Tineam eu bine minte ca era subiect cu bucatarii ;)

Useril este offline   Maya Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 7,294
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat on Bucatarii 14 January 2011 - 10:14 PM

Le facem likeala? :D

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Bucatarii 14 January 2011 - 11:15 PM

Da, da! Merci!

Useril este offline   Ioana Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,425
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat on Bucatarii 15 January 2011 - 12:46 AM

Vezi postareaDaniella, la 13 January 2011 - 11:29 PM, a spus:

Daca ai masina de spalat vase nu-ti mai trebuie scurgator, pentru ca masina le si usuca. Eu am facut mobila pe inaltimea la care am vrut, astfel incat sa nu stau cocosata (nu ca as fi prea inalta, am 1.60m, dr i-am spus exact ca vreau ca dulapul sa-mi vina sub cot si mi-a luat masura asa!), stiam deja ce vreau de mult din punctul asta de vedere si am putut sa ma impun.

cand faci mobila pe comanda, de fel o faci dupa inaltimea celui ce foloseste mai des bucataria.A mea de ex era mai sus fixata,dar are picioare.Acum cand ne-am mutat l-am pus pe sot sa o mai lase ca imi era dificil cand framantam sau fol mixerul ca aveam mana prea ridicata.Partea nasoala(da se rez) e ca nu se mai potrivesc fatetele care ascund picioarele si tb sa fac altele

h si eu mi-am luat masina de spalat vase mica (Scria de 9 seturi de vase) in detrimentul uneia mari (De 12 seturi de vase), acum regret ... nu stiu cum calculeaza ei seturile de vase, dar nu e ceea ce pare, deci categoric sa iei mare, nu vei regreta. Masina de rufe am luat de 6 kg ...si desi spal des, tot nu-mi incap toate negrele sau toate albele deodata (Avand in vedere ca noi spalam dupa fiecare purtare orice articol de imrbcaminte, ca mie imi place sa miroasa a curat/proaspat spalat orice haina cand o pun pe mine).

Asa e cu masinile mici, eu mi-am luat unde am stat inainte unde de 6, dar fiinca asa era spatiul prevazut.Momentan merg cu ea,dar am in plan sa o schimb,fiinca farfurii mai mari nu pot baga mai mult de 3 ca loveste paleta

Chiuveta ca a ta am si eu,imi place la nebunie,initial voiam sand, dar al meu a zis ca da mai bine negru, bla, bla... noroc ca nu ramane patata.
Am gasit si o poza cande de cand am inceput sa le pun la loc,asa ca nu e terminata

Imagine atasata

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Bucatarii 15 January 2011 - 01:25 AM

Si inca o chestie imp., Carmella: neaparat sa iei plastifiate fetele, e esential pentru corpurile din jurul masinii de vase si aragazului (altfel sar canturile de la caldura si abur).
Pont: Este un producator bulgar, care are un magazin de prezentare in magazinul ala de mobila de langa Selgrosul din Pantelimon, la etaj. Viziteaza-l, daca poti: mi s-a parut o oferta f buna, finisaje foarte bune, materiale si subansamble de calitate (face pe comanda) si am regretat ca deja eu facusem bucataria. Raport calitate /pret f bun.

Eu am facut cu blaturile din granit. Merita si nu iese la bani mai scumpi decat un pal termorezistent foarte bun. Dar cu granitul ai alta siguranta, durabilitate si aspect.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Bucatarii 15 January 2011 - 11:47 AM

Ioana, e foarte frumoasa bucataria ta! multumesc mult pentru sfaturi.

Daniela, si granitul de unde l-ai achizitionat? Eu nu sint din Bucuresti, multumesc pentru recomandarea cu bulgarul, dar iese din discutie sa comand bucataria in alta parte, ar fi prea costisitor. Sint si in Ctza multi producatori de mobila foarte buni, si acum am o mobila destul de OK chiar daca e facuta acum 10 ani, dar tocmai asta vreau sa schimb, stilul mobilei. Incerc sa elimin PAL-ul melaminat, sper sa gasesc o solutie satisfacatoare :)

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Bucatarii 15 January 2011 - 03:27 PM

Eu am luat de la o fabrica de marmura-granit tot din Pantelimon (sunt 2 fabrici in zona aia), dar cu siguranta gasesti si in zona ta, stiu ca am vazut spre Bulgaria (daca nu cumva chiar in Bulgaria, imediat ce treci granita). Pretul e intre 40-120 €/mp + TVA si finisajul (Taiat- slefuit) nu ai tin minte exact genul 10 lei m liniar (daca nu ma insel). Oricum da o cautare pe Google marmura granit constanta si o sa gasesti o gramada de furnizori. Apoi mergi si vezi ce culori, grosimi, texturi si preturi au. Eu am facut mobila cu producatorul de mobila particular, iar blatul mi l-au prelucrat cei de la fabrica (este sensibil si pietrarii sunt mult mai priceputi) mi l-au adus la gata si montat (tot ei au venit si au luat si masurile ... pentru a nu risca cu vreun colt care nu e in 90 de grade sau un perete care nu e perfect drept.

Useril este offline   yoyo Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 836
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat on Bucatarii 19 January 2011 - 02:48 PM

Carmella eu adaug ceea ce tot am stans eu pentru mine legat de bucatarii.
Nu stiu daca iti va fi folositor insa dau copy paste dintr-un mail de al meu cu diverse site-uri pentru proiectarea unei bucatarii utile:

http://www.roxymob.r...amic-space.html

http://www.ikea.ro/c...-bucatarie-noua
Vreau sa iti spun ca la Ikea pe site e un tool, planner de decorat bucatariile, il downloadezi si iti faci layout-ul, o mobilezi si o poti vedea si 3d, si crede-ma, e foooooarte simplu de utilizat.
http://www.ikea.ro/r...e-bucatarie.htm

Exemple http://www.incoll.it...cat=H&subcat=H2
http://www.incoll.ro...i-bucatarie.php

http://directmail.bi...le-de-bucatarie
http://dmail.allshop...u+sifonier.html

http://www.deconews....a-lor_0255.html

Mai exista si posibilitatea de a mesteri tu in propria casa ceva adica sa faci individual mobiler insa asta depinde de mana de lucru si ustensilele care le ai.
http://www.bosch-do-...seofbosch.shtml

Ca regula generala de utilare (pentru functionalitate) a bucatariei se aplica regula triunghiului: adica spatiul de depozitare- frigiderul- spatiul de preparare- chiuveta si blatul- si spatiul de gatire ar trebui sa formeze un triunghi. este ideal pentru o fluidizare a spatiului.

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa