Pentru ca de citiva ani ma bate gindul de o remodelare a bucatariei, am zis sa deschid subiectul si sa va invit sa va scoateti la iveala mobila, electrocasnicele care va doteaza bucatariile, solutii de depozitat cit mai ingenios toate ustensilele, amenajarile locului de luat masa, solutii de pastrat ordinea si curatenia etc.
Bucataria mea e impartita in 2 zone, o zona de depozitare cu o mobila mai veche si pe care o pastrez, si o zona de lucru cu aragaz, chiuveta, blat de lucru etc pe care vreau s-o reorganizez. In configuratia viitoare vreau sa intre neaparat: cuptor la inaltime, ca sa nu ma mai aplec cind umblu in el, plita de aragaz separata, alaturi de cuptor, masina de spalat vase si chiuveta mare, toate pe aceeasi latura, aproximativ 3 metri disponibili. Dulapuri suspendate dar nu neaparat, daca gasesc o alta solutie inteligenta de depozitare, si atunci pe sus ar trebui sa existe doar hota si scurgatorul de vase. Alta cerinta pe care o am este ca inaltimea blatului de lucru sa fie corespunzator inaltimii mele si nu asa cum se face "standard". Nu am stiut sa ma "impun" ferm in fata meseriasilor care au facut mobila in zona de lucru, ei sustinind ca "asa se face" si aia e inaltimea buna, numai ca eu stau cocosata rau de tot, dupa 5 minute de spalat vase deja ma doare mijlocul din cauza pozitiei. Daca eu am 1,80m si alte femei au 1,60m mi se pare ca nu putem sa ne simtim la fel de confortabil la aceeasi inaltime a blatului de lucru, de aceea o sa ma interesez care e inaltimea recomandata dpdv erogonomic pentru mine si exact asa o sa-l fac.
Tare mult imi par bucatariile zidite, inzidite, nici nu stiu cum se numesc in romaneste, am gasit pe net in italiana (am inteles ca sint specifice Italiei bucatariile astea) "cucina muratura".
Ideala si superba mi se pare varianta asta:

Bine-nteles ca as alege niste materiale pe verde, fiind culoarea mea preferata pentru mobila de bucatarie
Daca aveti indicatii, recomandari si fantezii va rog sa le dati friu liber. Inca nu am hotarit nimic si orice idee ma ajuta. Si astept poze si cu bucatariile voastre
Va mai dau un link cu niste solutii ingenioase de depozitare in bucatarie, la mine e imposibil de aplicat solutia de rafturi deschise pentru vase pentru ca e foarte mult praf pe latura aceea a casei. In alte zone din casa nu se asaza praful nici intr-un an cit se asaza in zona bucatariei intr-o saptamina
http://freshome.com/...kitchen-pantry/

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla