Adriana ai perfecta dreptate, incerc cu lingurita sa ii bag in cap ca sunt false multe din ce i-a spus mama-soacra: "lamaia, x, y, z, constipa", "conopida, x, y, z baloneaza", dar merge greu... dupa o viata de om sa il schimb...
De cand s-a intrezarit Bea, i-am spus ca ii interzic sa spuna in fata ei despre ceva ca nu.i place! E greu la mine, sare de pe scaun ca ars daca simte vreun gust (de marar, de ton, de verdeturi ...) si nu mai mananca, plus boscorodeala ca, ce eu nu stiu ca nu-i place dovlecel, dovleac, conopida, broccolli, fructe de mare, verdeturi, condimente etc etc etc. Pai ce sa gastesti asa? Si daca il auzi: eu nu am pretentii la mancare, mancanc simplu, clasic, traditional

, dar pe cat posibil sa nu aiba legume (cu exceptia cartofului), verdeturi, sosuri, legumele sunt taiate fie prea mari- fie prea mici la ciorba/supa, de ce are ceapa mancarea ? Ioi, oricum mananca extrem de putin si in rest toata ziua roade tot felul de dulciuri...sigur ca la masa nu-i mai e foame si face nazuri. Deci dulciuri la mic dejun, la gustare, dupa pranz, la gustare si dupa cina - si d-alea "naspa", cu coca si grase: genul croissant/brioche.
Daca ati sti ce imi mai placea sa gatesc si sa fac mese ... , toti prietenii si rudele abia asteptau sa vina la mine sa manance ceva bun, acum daca sunt asa descurajata la masa: aia nu-i bun, aia nu-mi place, mi-a pierit si cheful ... Ca orice as face e ceva ce nu-i place, imposibil sa fie tot ok! Cum spuneam, chiar si daca ingredientele nu contin pe cele interzise, atunci sunt taiate prea mare sau prea mic.
Asa ca pana sa educ pe Bea, mai am cu tati!
Mama lui Tati a crescut si pe fetita obeza, e nepoata-sa, iar el e tras prin inel, daca ia 1 kg in plus tine dieta imediat sa il dea jos

. Seamana cu taica-su.
La maternitate cand Bea a papat biberonul de 30 ml completare si asistenta a vrut sa ne mai dea unul, el a sarit ca ars: nuuu, ca nu vrem sa o invatam sa manance mult