Kara-age

Salt la continut

• (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Kara-age

Useril este offline   koral Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 853
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat on Kara-age 28 August 2010 - 07:11 PM

Le-am făcut, sunt super-super delicioase, mirinul l-am înlocuit cu ce m-am priceput :blush: - apă minerală+oţet de mere +miere. Poză nu pot să fac , mi-s descărcaţi acumulatorii. Dacă se încarcă până mai am bucăţelele delicioase , pun poză mâine.

Întrebarea mea întrebătoare( puteţi să râdeţi, da tot o pun :-* )- cum se pronunţă denumirea acestui fel de mâncare?
Signature Seperator image

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

Useril este offline   Daniella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,096
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat on Kara-age 28 August 2010 - 09:01 PM

am improvizat: nu am avut mirin, sake, ulei de susan si nici pulpe de pui. Am jonglat cu balsamic si cu un vin alb dulceag, un strop de bere ca era (prea multa faina) Sos de soia de la Heinz in loc de de japonez si am pus ceva mai putin ca eram cu sticla pe sfarsite. Am facut si snitelele de porc si ficatelul de pui. Marinata a iesit super ...
Ce arome ....! Data viitoare o sa pun mai mult ghimbir, parca a fost prea delicat, dar mi-era teama sa nu fie prea puternic, pentru ca ma ustura mana de la raderea ghimbirului de zici ca obagasem in zeama de ardei iute.

Mi-au placut mult:
Imagine atasata
delicioase!

merci de reteta, Alexandru! :appl:
mi-ar placea sa gust kara age si la mama ei acasa la un sake ... cred ca aroma locala (apa, aer) i-ar da o savoare complet diferita ... :occasion14:

Gurmanda din mine nu s-a dezmintit nici de data asta!
Despre prajeala si stropi de ulei in toata bucataria ... nu va mai spun ... (am evitat in ultimii doi ani orice prajeala pana la reteta asta de la care nu am putut sa ma abtin .... deh daca poftesc tot ce vad :blush: ).

Off Topic:
Pisoi, a propos de uleiuri, nutritionistul si cercetatorul in alimentatie la noi recomanda uleiul de palmier nehidrogenat ca fiind cel mai sanatos pentru a praji. Uleiul de palmier nehidrogenat sau nerafinat rezista la temperaturi de pană la 230 de grade Celsius, in vreme ce uleiul de masline – 180 de grade. Uleiul de palmier trebuie sa inlocuiasca uleiul de floarea-soarelui. De ce? Pentru ca uleiul de palmier rezista la temperaturi foarte ridicate, nu patrunde în alimente, nu miroase si nu face fum. In schimb del de floarea soarelui este nociv, el dezvolta acroleine la mai putin de 160 grade si este cancerigen (mai ales refolosit 1 data e otrava ... de aia cel de la fast food ... e ). Este si foarte bun la pret. Uleiul de palmier este un ulei excelent pentru uz general si o sursa bogata in vitaminele A si E. E mai gras decat cel de masline, se foloseste putin cantitativ.

Fa un research si tu si daca iti place ceea ce gasesti despre el, eu ti-l recomand pentru orice prajeli in loc de oricare altul.

Dar, chiar daca folosim exclusiv ulei de palmier, prof. dr Gheorghe Mencinicopschi spune ca trebuie sa limitam consumul alimentelor prajite. Cantitati insemnate de acrilamida se gasesc în toate produsele prajite din comert: alune, migdale, cereale, chipsuri, floricele, seminte etc.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana (Hipocrates)

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Kara-age 28 August 2010 - 09:14 PM

pe colturile sus si jos cum te uiti pe monitor e ficatelul.
A iesit foarte bun, gustos, dar nu va recomand sare uleiul ... ca la ficatelul prajit ... dar fiind kara-age nu poti pune capac! In plus trebuie sa-l rasucesti de multe ori, pentru ca tot iese sange din el prin panaj.
De bun .... bun rau!
Oricum eu marinez cam orice carne inainte de a o face friptura, ca e gratar sau la cuptor (ulei masline, balsamic, piper mozaic, verdeturi italiene, sos de soja Heinz e basicul si uneori adaug alte dracovenii ca boabe de coriandru pisate, zeama de lamaie, boabe de piper rosu, ceapa sau usturoi tocate, boia, sau alte verdeturi uscate macinate). Acum vreau chiar daca nu ma mai avant la prajeli in casa o sa mai repet marinata cu ingredientele exacte pentru fripturi. Am facut si de craciun pentru masa festiva ceva similar pentru un muschi de vita mare la cuptor, dar si atunci fara sake, mirin si usturoi ... a iesit un deliciu si muschiul fraged de se topea in gura (De obicei las la marinat 12-24 h in frigider). Acum o sa ma uit in supermarket de sake si mirin si sos soja japonez. De sosul de soja chinezesc ma feresc ca am luat de mai multe ori si l-am aruncat ca nu se putea consuma era pur si simplu saramura, fara adaos de sare in macare si tot nu se putea manca (mie de exemplu imi place orez fiert simplu si sa sa adaug doar soia si pasta picanta)! Heinzul e mai mult din chimicale ... asa ca e o idee buna sa-l caut pe cel japonez. Oare cum o sa deosebesc chinezul de japonez?
Cred ca avand toate ingredientele din reteta ta va fi una din marinatele de succes.
:occasion14:

Useril este offline   Alexandru Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 1,977
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat on Kara-age 28 August 2010 - 10:36 PM

Iata un exemplu perfect de bucatarie fusion, în care punctul de plecare este japonez si cel de sosire total original :appl:
Felicitari pentru inspiratia novatoare! :occasion14:

Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Useril este offline   Alexandru Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 1,977
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat on Kara-age 28 August 2010 - 10:43 PM

Vezi postareakoral, la 28 August 2010 - 05:11 PM, a spus:

Le-am făcut, sunt super-super delicioase, mirinul l-am înlocuit cu ce m-am priceput :blush: - apă minerală+oţet de mere +miere. Poză nu pot să fac , mi-s descărcaţi acumulatorii. Dacă se încarcă până mai am bucăţelele delicioase , pun poză mâine.

Întrebarea mea întrebătoare( puteţi să râdeţi, da tot o pun :-* )- cum se pronunţă denumirea acestui fel de mâncare?

"kara-aghe"

Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Kara-age 29 August 2010 - 12:44 AM

Vezi postareaAlexandru, la 28 August 2010 - 08:36 PM, a spus:

Iata un exemplu perfect de bucatarie fusion, în care punctul de plecare este japonez si cel de sosire total original :appl:
Felicitari pentru inspiratia novatoare! :occasion14:

:occasion14: hai noroc muzule!

Useril este offline   Angel Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,096
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat on Kara-age 29 August 2010 - 03:38 AM

Vezi postareaDaniella, la 29 August 2010 - 01:14 AM, a spus:

pe colturile sus si jos cum te uiti pe monitor e ficatelul.
A iesit foarte bun, gustos, dar nu va recomand sare uleiul ... ca la ficatelul prajit ... dar fiind kara-age nu poti pune capac! In plus trebuie sa-l rasucesti de multe ori, pentru ca tot iese sange din el prin panaj.
De bun .... bun rau!
Oricum eu marinez cam orice carne inainte de a o face friptura, ca e gratar sau la cuptor (ulei masline, balsamic, piper mozaic, verdeturi italiene, sos de soja Heinz e basicul si uneori adaug alte dracovenii ca boabe de coriandru pisate, zeama de lamaie, boabe de piper rosu, ceapa sau usturoi tocate, boia, sau alte verdeturi uscate macinate). Acum vreau chiar daca nu ma mai avant la prajeli in casa o sa mai repet marinata cu ingredientele exacte pentru fripturi. Am facut si de craciun pentru masa festiva ceva similar pentru un muschi de vita mare la cuptor, dar si atunci fara sake, mirin si usturoi ... a iesit un deliciu si muschiul fraged de se topea in gura (De obicei las la marinat 12-24 h in frigider). Acum o sa ma uit in supermarket de sake si mirin si sos soja japonez. De sosul de soja chinezesc ma feresc ca am luat de mai multe ori si l-am aruncat ca nu se putea consuma era pur si simplu saramura, fara adaos de sare in macare si tot nu se putea manca (mie de exemplu imi place orez fiert simplu si sa sa adaug doar soia si pasta picanta)! Heinzul e mai mult din chimicale ... asa ca e o idee buna sa-l caut pe cel japonez. Oare cum o sa deosebesc chinezul de japonez?
Cred ca avand toate ingredientele din reteta ta va fi una din marinatele de succes.
:occasion14:

scrie made in japan pe spate :D
la mine sa gaseste cooking sake, cel original de baut poate fi mai greut de gasit in romania
poate prin europa sau dragonul rosu? sa gasesti chinezisme...zic si eu

Useril este offline   koral Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 853
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat on Kara-age 30 August 2010 - 02:51 PM

Mulţumim de reţetă, Alexandru, :hug: , iată ce a mai rămas pe azi, cred că o să concurăm serios pe kara-aghele astea... :D

Imagini atasate

• Imagine atasata

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

• (3 Pagini)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa