am improvizat: nu am avut mirin, sake, ulei de susan si nici pulpe de pui. Am jonglat cu balsamic si cu un vin alb dulceag, un strop de bere ca era (prea multa faina) Sos de soia de la Heinz in loc de de japonez si am pus ceva mai putin ca eram cu sticla pe sfarsite. Am facut si snitelele de porc si ficatelul de pui. Marinata a iesit super ...
Ce arome ....! Data viitoare o sa pun mai mult ghimbir, parca a fost prea delicat, dar mi-era teama sa nu fie prea puternic, pentru ca ma ustura mana de la raderea ghimbirului de zici ca obagasem in zeama de ardei iute.
Mi-au placut mult:

delicioase!
merci de reteta, Alexandru!
mi-ar placea sa gust kara age si la mama ei acasa la un sake ... cred ca aroma locala (apa, aer) i-ar da o savoare complet diferita ...
Gurmanda din mine nu s-a dezmintit nici de data asta!
Despre prajeala si stropi de ulei in toata bucataria ... nu va mai spun ... (am evitat in ultimii doi ani orice prajeala pana la reteta asta de la care nu am putut sa ma abtin .... deh daca poftesc tot ce vad

).
Off Topic:
Pisoi, a propos de uleiuri, nutritionistul si cercetatorul in alimentatie la noi recomanda uleiul de palmier nehidrogenat ca fiind cel mai sanatos pentru a praji. Uleiul de palmier nehidrogenat sau nerafinat rezista la temperaturi de pană la 230 de grade Celsius, in vreme ce uleiul de masline – 180 de grade. Uleiul de palmier trebuie sa inlocuiasca uleiul de floarea-soarelui. De ce? Pentru ca uleiul de palmier rezista la temperaturi foarte ridicate, nu patrunde în alimente, nu miroase si nu face fum. In schimb del de floarea soarelui este nociv, el dezvolta acroleine la mai putin de 160 grade si este cancerigen (mai ales refolosit 1 data e otrava ... de aia cel de la fast food ... e ). Este si foarte bun la pret. Uleiul de palmier este un ulei excelent pentru uz general si o sursa bogata in vitaminele A si E. E mai gras decat cel de masline, se foloseste putin cantitativ.
Fa un research si tu si daca iti place ceea ce gasesti despre el, eu ti-l recomand pentru orice prajeli in loc de oricare altul.
Dar, chiar daca folosim exclusiv ulei de palmier, prof. dr Gheorghe Mencinicopschi spune ca trebuie sa limitam consumul alimentelor prajite. Cantitati insemnate de acrilamida se gasesc în toate produsele prajite din comert: alune, migdale, cereale, chipsuri, floricele, seminte etc.