Toate drumurile duc la Roma. Eu sunt extrem de fericita ca ale noastre au dus si la Florenta, si la Venetia. 10 zile minunate, pe care as vrea sa le retraiesc iar, si iar, si iar.
Am plecat cu BlueAir, cu bilete rezervate de cca 2 luni, care cu tot cu un bagaj de cala de 32kg au costat 827 lei (din care 30euro ptr bagajul de cala). In afara de bagajul de cala, mai ai voie la cate un bagaj de 7kg/persoana ptr a-l duce la bord si-n afara de asta un laptop care cu tot cu geanta nu tb sa depaseasca 3kg. Sper ca nu va suparati ca dau si aceste amanunte, unora poate le sunt utile. Cele 32 kg de cala tb sa fie doar intr- un singur bagaj, altfel va va costa inca 30euro cel de-al doilea bagaj.
Norii mei nu-s asa de spectaculosi ca ai Nicoletei (sau, mai degraba, pozarul nu prea stiutor). Am zburat la 11200-11500m, viteza la sol fiind echivalenta cu 920km/h

Ne-apropiem de coasta italiana
Si-aterizam cu bine dupa 1h40min.
Ce sa v-arat mai intai? Fontana di Trevi, cu asta ne-am trezit in fata. Poate v-amintiti scena celebra din La dolce vita a lui Felini, cand seara, Anita Ekberg face o baie in celebra fantana, ademenindu-l si pe M Mastroiani. Ei, acum n-ar mai fi posibil!

Bineinteles ca aruncam banutul in care ne punem atata nadejde sa ne-aduca inapoi, candva

Roma e-un oras plin de piete, de biserici (grandioase, toate!), de ruine antice, de arta, de sculpturi si picturi, de mozaicuri si de marmura, de fantani si terase...de viata! Stiu, carcotasii vor pomeni si de mizerie, si de cersetorii romani, si de tiganii nostri europeni...le-am vazut si pe-astea, mai putin mizeria, ca-n centrul vechi, istoric – nu era! Iar periferia nu m-a interesat c-a fost timpul prea scurt. Am stat la un hotel modest, dar curat, proaspat renovat si amplasat intr-un cartier scump –coppede, la 50m de Via Dora. Hotelul se numeste La Panoramico si am platit 450euro/6 nopti.
Via Dora
In prima zi ne-am plimbat fara tinta, minunandu-ne de tot ce vedeam.
Catre Colosseum
Piata Giordano Bruno
Statui vii
Stradute
Peste Tevere-Tibru
La rascruce
Am vazut f multe biserici, marete toate, cu picturi apartinand maestrilor Renasterii, sculpturi celebre...minuni! Poate celor care locuiti prin cele strainataturi vi se pare prea mult entuziasmul meu, dar ptr mine (cu toate ca-s umblata si io cate-oleaca) mi s-a parut o minune sa vad pe viu pozele din manuale.
Interior de biserica
Altarul
Curtea interioara
Biserica Sf Maria din Roma gazduieste Bocca della Verita. Custodele este un roman, Valentin, si ne-a permis sa vizitam gratuit si o mica bisericuta precrestina aflata la „subsolul” bisericii Sf Maria. De fapt, a fost construita peste vechea bisericuta
Si bineinteles ca trecem, nu fara emotii, si pe la detectorul de minciuni. Nesperat, am scapat teferi!