Salata mea de radacini

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salata mea de radacini cu mar si ghimbir

Useril este offline   W Mamadeus Paparotti Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,992
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat on Salata mea de radacini 01 October 2010 - 02:31 PM

Salata de radacini
cu mar si ghimbir

.
Imagine atasata
.

Ingrediente:
o jumatate de telina, cam 400 g
4 morcovi fragezi
un pastarnac (cand am pun de fiecare data, pentru aroma unica de nuca pe care o are)
4 mere mari si zemoase
o bucatica de ghimbir de circa 3 cm
2 catei de usturoi (trei daca sunt mici)
frunze de patrunjel - fara numar, fara numar
suc de lime sau lamaie
o lingura de mustar
untdelemn pentru maioneza.
sare

Mod de preparare:
Radacinile se freaca bine cu peria sub jet de apa. Se zvanta oleaca. Telina se taie rondele de circa 1 cm si abia acum se decojeste. Astfel se reduc considerabil pierderile colaterale. Se pune intr-un castron cu apa si suc de lamie sa nu oxideze. Se curata si celelalte radacini, se decojeste marul se descotoroseste de casa samburilor. In apa si cu ele.
Preparam maioneza asa cum ne place.
Cu chef de joaca, azi am facut un sos vegetarian cu - sa zic ? :scratch: - Fanta :clown: , mustar, suc de lime, usturoi sare si untdelemn.
Cateii decojiti de usturoi decojiti - ai - i-am ai-filit =)) . I-am zdrobit cu sare aspra si i-am transformat intr-o alifie gelatinoasa in mojar, am pus mustarul, Fanta - 15% din cantitatea uleiului - sucul de lamaie. Untelemnul l-am incorporat in firisor subtire. Am folosit mixerul.
Dam leguma pe razatoare. Telina pe cea cu ochiurile mari, ghimbirul, morcovul, pastarnacul pe partea fina pe care radem si coaja de alamaie. Tocam marunt patrunjelul si il amestecam cu legumele rase.
Marul il radem la final - faza cu oxidu' - pe partea cu ochiuri mari a razatoarei.
Finisam preparatul cu maioneza si dam la rece mimimum 30 de minute sa fac cunostinta gusturile intre ele si sa mai schimbe numerele de telefon.
.
Imagine atasata
.

E o explozie de arome, o bomba de vitamine si ..face bucuria sotiilor cand o mananca barbatii, if U know what I mean. ;)
Nu, nu e un mit urban. Depun dreapta marturie.
Pofta buna, si ... distractie placuta =))
Signature Seperator image

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Useril este offline   Eataly Icon

• Moderator
  • Icon
  • Grup: Moderators
  • Postari: 5,093
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat on Salata mea de radacini 01 October 2010 - 04:33 PM

Ah, nu stiu ce efecta are asupra barbatilor, dar salata asta o mancam mereu, fara ghimbir si usturoi, normal.Ne facea mama in loc de desert. :tongue3:

Useril este offline   uptown girl Icon

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,969
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat on Salata mea de radacini 01 October 2010 - 10:43 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 01 October 2010 - 12:31 PM, a spus:

E o explozie de arome, o bomba de vitamine si ..face bucuria sotiilor cand o mananca barbatii, if U know what I mean. ;)

Mitologule, unde ai postat-o ? :biggrin: (nu se vede decit un torre pendente di Pisa in farfurie =)) )

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat on Salata mea de radacini 02 October 2010 - 09:35 AM

Vezi postareauptown girl, la 01 October 2010 - 09:43 PM, a spus:

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 01 October 2010 - 12:31 PM, a spus:

Mitologule, unde ai postat-o ? :biggrin: (nu se vede decit un torre pendente di Pisa in farfurie =)) )

Resping presupusele calitati mitologice pentru a nu deveni nici mitoman, nici mitocan.
Un procent covarsitor dintre barbati s-ar napusti asupra momelii inghitind-o cu carlig cu tot in timp ce s-ar bate cu Turnul din Pizza in chieptorali.
Zic pas. :hello:
Chiar si in adolescenta eu am considerat Titi-caca sa ma dau Macho Pitchu.
In plus nici nu-i consult sa dai din casa.

Pe internet se gasesc suficiente argumente ca telina, usturoiul, ghimbirul si morcovul (prin vitamina A) fac parte din categoria Food to get in the mood, asa ca nu am sa fac un topic personal.
Doar subscriu din nou.
Cu modestie. :blush:

Cu aceeasi modestie, mentionez ca nu m-a lasat sufletul pana acum sa-mi achizitionez cilindrii inoxidabili pentru arhitectura preparatelor. Am folosit un pahar de mustar de plastic, caruia i-am retezat fundul. Cand am facut inimioare in trecut am folosit un container de plastic pentru betisoare cu vata. A fost mai dificil sa-l tai, fiind mai casant si a avut si viata mai scurta, insa s-ar fi potrivit poate mai bine cu efectele secundare ale unei salate pe care noi o gasim foarte gustoasa.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

Useril este offline   uptown girl Icon

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,969
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat on Salata mea de radacini 02 October 2010 - 12:56 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 02 October 2010 - 07:35 AM, a spus:

Resping presupusele calitati mitologice pentru a nu deveni nici mitoman, nici mitocan.
Un procent covarsitor dintre barbati s-ar napusti asupra momelii inghitind-o cu carlig cu tot in timp ce s-ar bate cu Turnul din Pizza in chieptorali.
Zic pas. :hello:
Chiar si in adolescenta eu am considerat Titi-caca sa ma dau Macho Pitchu.
In plus nici nu-i consult sa dai din casa.

Pe internet se gasesc suficiente argumente ca telina, usturoiul, ghimbirul si morcovul (prin vitamina A) fac parte din categoria Food to get in the mood, asa ca nu am sa fac un topic personal.
Doar subscriu din nou.
Cu modestie. :blush:

Cu aceeasi modestie, mentionez ca nu m-a lasat sufletul pana acum sa-mi achizitionez cilindrii inoxidabili pentru arhitectura preparatelor. Am folosit un pahar de mustar de plastic, caruia i-am retezat fundul. Cand am facut inimioare in trecut am folosit un container de plastic pentru betisoare cu vata. A fost mai dificil sa-l tai, fiind mai casant si a avut si viata mai scurta, insa s-ar fi potrivit poate mai bine cu efectele secundare ale unei salate pe care noi o gasim foarte gustoasa.

Paparotti, pe internet se scriu muuulte vrute & nevrute. :P
Nush altii cum sint, dar la noi mirosul usturoiul (in forma cruda) nu ne pune in niciun mood, ba chiar ne tine la distanta. :D (stiu, internetul mai scrie printre altele sa mesteci frunze de patrunjel verde ca inlatura mirosul neplacut al gusturoiului. da' nu spune si cite legaturi ! :lol: )
O sa incerc salata de radacinoase nearomatizata cu allium sativum. :sad3:

p.s. esti extrem de inventiv ! :appl: dar mai cauta prin sertarele din bucatarie, ca nu se poate sa nu dai peste formele de inox pt. fursecuri/saratele ale d-nei. merg si alea folosite la o adica. :thumleft:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat on Salata mea de radacini 02 October 2010 - 01:20 PM

Vezi postareauptown girl, la 02 October 2010 - 11:56 AM, a spus:

O sa incerc salata de radacinoase nearomatizata cu allium sativum. :sad3:

B my guest! And please share with us the results
p.s. esti extrem de inventiv ! :appl: dar mai cauta prin sertarele din bucatarie, ca nu se poate sa nu dai peste formele de inox pt. fursecuri/saratele ale d-nei. merg si alea folosite la o adica. :thumleft:

Am avut unele din secolul (si regimul) trecut - oxidabile :wacko:
Acum nu mai este.
Se pare ca doamna nu s-a mai fursecit de multa vreme :icon_twisted:
Am daruit intre timp si formele pentru nisip ale copiilor pe care am avut placerea sa-i facem (in urma salatelor de radcinoase =)) )
Las' ca ne descurcam noi cumva (ca romanul)
Dar ideea e de retinut. :idea:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat on Salata mea de radacini 22 October 2010 - 06:25 PM

Azi am recidivat salata "intaritoare" dar fara "vitamina usturoi" =)) si fara ghimbir, caci am avut niste mere golden tari si parfumateeeee... Le-am interpretat la mandolina impreuna cu radacinoasele.
.
Imagine atasata
.

Veti spune ca dressingul l-am trantit - Fleoshc ! - cu mistria in farfurie, fara nici un pic de facon. Asa si este, dar mi-am dat drumul la fantezie.
.
Imagine atasata
.

Ceva gen thousand island sauce, adaptat gusturilor mele.
Pasta de rosii ( You say ketchup, I say tomato. You say ketchup, I say shut up! ) hrean, lime, mayoneza, Worcestershire sauce, un strop de tabsaco, sare si piper roz sfaramat in creuzet (am primit unul mititel) cu zahar de palmier.
Am spus ca am pus si un dop de cognac?
N-am spus, ca nu trebuie sa le stiti chiar pe toate. :P

Useril este offline   koral Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 853
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat on Salata mea de radacini 24 October 2010 - 06:00 PM

Măr ras- pus
morcov- pus
păstârnac-pus
pătrunjel-pus
ţelină- pus
sare, piper, -pus
maioneză-pus
usturoi, cognac, - nu pus, că avem de mers cu maşina :tongue3:
A ieşiiiiit!!!!!!- Mulţumim de masă, Shefule. :floare: Imagine atasataImagine atasata

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat on Salata mea de radacini 25 October 2010 - 02:19 PM

Vezi postareakoral, la 24 October 2010 - 05:00 PM, a spus:

A ieşiiiiit!!!!!!- Mulţumim de masă, Shefule. :floare:

Salata "mea" de radacini a devenit acum si a ta.

Lebada in flacari(Phoenix ?) merita si numai ea un bis :appl:

Sa va fie de ... mine! :lol:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Salata mea de radacini 25 October 2010 - 03:57 PM

Am avut şi o lebădă verzuie( din măr granny smith), dar mi s-a părut cam spălăcită pentru reţeta asta, aşa că am pus-o pe cea roşie pentru poza de forum :lol: Mi-a plăcut comparaţia cu pasărea Phoenix, aceea fiind ,,animalul,, meu preferat( când sunt întrebată) - cu care îmi place să cred că seamăn oarecum... =)) evident, nu la modestie...(poate la... frumuseţe ? :D )

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on Salata mea de radacini 03 December 2011 - 04:50 PM

Azi în varianta clasică, fără exotisme, adică doar: morcov, ţelină, măr, sare, piper, maioneză.( n-am avut ghimbir, păstârnac şi alte cele în casă, aşa că pozez în " little black dress- clasică" =)) )

Imagini atasate

• Imagine atasata

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat on Salata mea de radacini 03 December 2011 - 05:51 PM

Vezi postareakoral, la 03 December 2011 - 02:50 PM, a spus:

Azi în varianta clasică, fără exotisme, adică doar: morcov, ţelină, măr, sare, piper, maioneză.( n-am avut ghimbir, păstârnac şi alte cele în casă, aşa că pozez în " little black dress- clasică" =)) )

Mi-am pus blidul sub bolul tau inclinat, sa-mi pice si mie ceva :hungry:

Daca salata ta e lipita prea bine :angry: , cum apas pe "adauga raspuns", cum ma duc didi-mau in bucatarie.

Edit ulterior:
Am facut-o si pe asta!
Sarut mana Koral pentru ca mi-ai reamnitit. :floare: Aveam toate ingredientele necesare. Mai trebuie sa am rabdare o ora sa se marite gusturile.

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa