GIMNASTICA POST-NATALA

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

GIMNASTICA POST-NATALA

Useril este offline   Mutti Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,346
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 16 September 2010 - 12:22 PM

Fetelor , dupa cum stitzi , ajunsai la taietura!!! Fara voia mea , fara plan....

Cat am fost in spital a venit fizioterapeuta de 2 ori pe zi sa facem gimnastica , sa incord incet muschii , bazinul...dupa ce am venit acasa mi-a fost rau , apoi iar la spital...cine a mai avut chef de gimnastica`?

De umblat umblu mult....dar vreau sa-mi scada burta . Sa am rabdare? Sau? In afara de exercitziile alea care te invatza in spital , se mai poate face ceva? Ca abdomene nu ma vad facand anul asta :P

Useril este offline   MariaSan Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,480
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 16 September 2010 - 01:21 PM

Nici sa nu-ti treaca prin cap sa faci abdomene :)
Eu dupa nastere am comandat o carticica de pe amazon, Pilates pentru proaspat nascute. Are la fiecare exercitiu explicatie si poze pentru cum sa le faca cele operate de cezariana, ca trebuie mai mult grija si miscari oarecum diferite. Ti-o recomand cu caldura!

Se fac 3-5 minute pe zi, sau chiar la doua zile, niste exercitii speciale pentru tragerea abdomenului. Poti sa le faci impreuna cu bebe sau singura. Ai nevoie de o patura mai groasa ca sa nu te doara spatele de la statul ep jos. Exercitiile sunt in asa fel facute incat in 3-5 m inute transpiri si obosesti de nu-ti vine a crede, dar nu e nimic rapid, miscarile sunt lente, te pune sa te concentrezi progresiv pe mai m ulte zone ale corpului si apoi pe respiratie, abia pe urma faci o miscare si aia scoate untul din tine :) .

Eu am carticica in engleza, daca vrei ma uit cum o cheama si eventual ti-o gasesc pe amazon.

Eu am facut exercitii doua-trei luni dupa care am uitat, dar burtica mea si-a revenit f bine. E adevarat ca mereu am fost in forma cu abdomenul inainte de sarcina si poate asta a ajutat.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 16 September 2010 - 03:19 PM

Vezi postareaPisoi, la 16 September 2010 - 11:21 AM, a spus:

Nici sa nu-ti treaca prin cap sa faci abdomene :)
Eu dupa nastere am comandat o carticica de pe amazon, Pilates pentru proaspat nascute. Are la fiecare exercitiu explicatie si poze pentru cum sa le faca cele operate de cezariana, ca trebuie mai mult grija si miscari oarecum diferite. Ti-o recomand cu caldura!

Se fac 3-5 minute pe zi, sau chiar la doua zile, niste exercitii speciale pentru tragerea abdomenului. Poti sa le faci impreuna cu bebe sau singura. Ai nevoie de o patura mai groasa ca sa nu te doara spatele de la statul ep jos. Exercitiile sunt in asa fel facute incat in 3-5 m inute transpiri si obosesti de nu-ti vine a crede, dar nu e nimic rapid, miscarile sunt lente, te pune sa te concentrezi progresiv pe mai m ulte zone ale corpului si apoi pe respiratie, abia pe urma faci o miscare si aia scoate untul din tine :) .

Eu am carticica in engleza, daca vrei ma uit cum o cheama si eventual ti-o gasesc pe amazon.

Eu am facut exercitii doua-trei luni dupa care am uitat, dar burtica mea si-a revenit f bine. E adevarat ca mereu am fost in forma cu abdomenul inainte de sarcina si poate asta a ajutat.

pisoi , carticica sau DVD? cum se numeste , te rog?

Useril este offline   Daniella Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,093
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 16 September 2010 - 11:40 PM

dupa cate stiu eu primele 6 saptamani nu ai voie nimic, decat mers ... 2 h /zi sunt foarte bune!
dupa controlul de la 6 saptamani daca tot ok, iti va spune medicul ca te poti apuca de sport (bicicleta, abdomene, ce ti.o spune medicul)

Insa si eu cred mult in Pilates, asa cum spune si Pisoi. Daca gasiti carticica speciala pentru operatele de cezariana vreau si eu.
Signature Seperator image

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana (Hipocrates)

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 17 September 2010 - 11:03 AM

Daniella , io ceva-cevar am inceput sa fac din spital , cum am mai zis , sa incord muschii incet....daca gasesc foaia o pun p-aci....( bun , ca tre sa dau de scanner , ca nici acum nu l-am gasit)

Useril este offline   MariaSan Icon

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,480
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 17 September 2010 - 11:29 AM

Simona, scuze ca ieri nu am mai avut timp sa intru.

Carticica mea se numeste
"PeeWee Pilates - Essential Postpartm Exercise for Mother and Baby"

Nu stiu daca aveau si pe DVD, nu-mi amintesc, eu am cautat din start carte pt ca nu ma impac cu dvd-urile.

Carticica are multa teorie despre cum functioneaza organismul femeii, ce se intampla cumuschii in timpul sarcinii, apoi dupa nastere si multe multe altele. Mie mi-a luat ceva pana am trecut de partea de teorie si am ajuns la exercitii, dar nu mi-a parut rau pentru ca teoria aia face toti banii - fara teoria aia nu intelegi cum se fac exercitiile corect si iti faci mai mult rau decat bine. Din ~160 de pagini, primele ~60 sunt teorie. Eu nici nu am ajuns sa fac toate exercitiile din carte, mi-am ales un set de 5-6 cu care m-am simtit eu mai confortabila si care m-au interesat cel mai mult si pe alea le-am facut. Am fost mai mult decat multumita, nu mai tin minte de ce m-am oprit... cred ca am inceput munca si am devenit din ce in ce mai ocupata probabil.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 14 October 2010 - 09:38 PM

Am fost azi la dr pt controlul de 6 sapt. Mi-a spus ca ma pot apuca de gimnastica, sunt ca noua si pot face cu nadejde abdomene, genoflexiuni, bici si orice doresc, sunt ca inainte de operatie si ca treb doar sa mai slabesc (min 10 kg) fara regim ci cu sport.
Deci cum spuneam, abodomene. Spor la treaba! :bounce:
Io's cam lenesa! :tongue4:

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 14 October 2010 - 10:11 PM

si io am fost tot azi , o leaca mai tarziu de 6 saptamani ca am mai fost o data intre timp, cica sa.mi intaresc NEAPARAT bazinul inainte de a face gimnastica :).

Sa merg la cursuri sa fac Rückbildunggymnastik , nush ce-i in rom.....

cate bordee atatea obicee , iar....

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 15 October 2010 - 12:13 AM

Vezi postareasimonaro29, la 14 October 2010 - 08:11 PM, a spus:

si io am fost tot azi , o leaca mai tarziu de 6 saptamani ca am mai fost o data intre timp, cica sa.mi intaresc NEAPARAT bazinul inainte de a face gimnastica :).

Sa merg la cursuri sa fac Rückbildunggymnastik , nush ce-i in rom.....

cate bordee atatea obicee , iar....

cum adica sa intaresti bazinul? pai ce are ? e inmuiat? nu s-au intarit oare ligamentele alea care se inmoaie la nastere? sau cum? :rolleyes:

mie mi-a spus sa ma comport ca si cum nu am avut vreodata operatie, ca sunt normala de acum. Mi-a dat si reteta de anticonceptionale, dupa ce m.a intrebat ce metoda de contraceptie vreau sa aplic si am spus ca nu stiu, mi-a spus: va spun eu: cu pastila!

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 15 October 2010 - 10:42 AM

Beckenboden nu-i bazin in romaneste , Sissi? Maya? Zic eu prostii???
Aici toata lumea zice ca trebe lucrat intai la Beckenboden....

Fisiere atasate

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 16 October 2010 - 09:58 PM

Vezi postareasimonaro29, la 15 October 2010 - 08:42 AM, a spus:

Beckenboden nu-i bazin in romaneste , Sissi? Maya? Zic eu prostii???
Aici toata lumea zice ca trebe lucrat intai la Beckenboden....

ce e poza 1? starea de dupa nastere? si poza 2 starea normala a bazinului?

ai intrebat cumva daca dupa 6 saptamani avem voie sa facem baie in cada? ca am uitat sa interb. Eu mai am inca o dara mica de scurgere portocalie ... aproape in fiecare zi (si doar 1 data pe zi).

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 17 October 2010 - 01:33 AM

o poza-i din fatza si una din spate.

Eu am facut baie , dar eu nu mai am nimic. Oricum , la mine sunt aproape 8 saptamani!!!
La mine e voie si baie , si hatza-hatza :)

Eu zic sa mai asteptzi cu baia pana nu mai ai scurgere deloc. Se deschide la culoare pana va fi alba. apoi GATA!

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 27 January 2011 - 09:25 PM

Am fost ieri la cursuri post-natale. In sfarsit am reusit sa ma inscriu!!!
Gimnastica nu facuram aseara , am povestit 2 ore , unele au plans , altele s-au plans...

( Tipa zice ca la ea recuperarea incepe de la cutiutza :) , d-aia am palavragit)

Maya , Adriana , Foxulica , Lili , daca cetitzi p-aci , schimbatzi voi , va rog titlul in GIMNASTICA POST-NATALA ? Merci mult.

Sa fie pt toata lumea , nu numai pt operate :)

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 31 January 2011 - 01:28 AM

ce fel de recuparare incepe de la cutiuta?
la mine hai sa zic primele 2 saptamani ca a fost ceva ..., dar dupa 6 saptamani cand am fost la control mi-a spus ca pot considera ca nu am avut nici o operatie si sa fac ce faceam si inainte, eventual sa o iau treptat cu sportul..., dar eu nu sunt o amanta a sportului, ca nu am timp si mi-e si lene de oboseala ... (dar nu de acum, sa fie vreo 10 ani de cand m-am lenevit cam de tot)

pentru ce faceti gimnastica post nastere? eu am ramas cu burta si 8 kg, dar mananc mult si prost (dulciuri si iar am ajus sa iau o singura masa si aia seara ... )

Userul este online   Adriana Icon

• Site Admin
  • Icon
  • Grup: Administrators
  • Postari: 6,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 31 January 2011 - 02:27 AM

Vezi postareaMutti, la 27 January 2011 - 06:25 PM, a spus:

Maya , Adriana , Foxulica , Lili , daca cetitzi p-aci , schimbatzi voi , va rog titlul in GIMNASTICA POST-NATALA ? Merci mult.

ok

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationDE

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 31 January 2011 - 11:39 AM

Adriana , merci mult.

Vezi postareaDaniella, la 30 January 2011 - 10:28 PM, a spus:

ce fel de recuparare incepe de la cutiuta?
la mine hai sa zic primele 2 saptamani ca a fost ceva ..., dar dupa 6 saptamani cand am fost la control mi-a spus ca pot considera ca nu am avut nici o operatie si sa fac ce faceam si inainte, eventual sa o iau treptat cu sportul..., dar eu nu sunt o amanta a sportului, ca nu am timp si mi-e si lene de oboseala ... (dar nu de acum, sa fie vreo 10 ani de cand m-am lenevit cam de tot)

pentru ce faceti gimnastica post nastere? eu am ramas cu burta si 8 kg, dar mananc mult si prost (dulciuri si iar am ajus sa iau o singura masa si aia seara ... )

Daniella . am povestit , face bine. Mamele iubesc sa vorbeasca despre nastere , cat a fost , cum a fost si mai ales despre progresele bebilor :)

Se numeste Rückbildung, adica reconstructzie??????? E pt ca ulerul sa se traga bine inapoi si ca sa se fortifice bazinul. Acum , nu lua cuvintele astea chiar de bune . ca io-tzi traduc , nush cum se numeste in romaneste ac ain RO n-am avut de a face cu asa ceva.

Vreau sa fac cursulö asta . 7 saptamani apoi vreau sa merg la un curs special de intarire a bazinului. Nu simt nimic deosebit , nimic rau , dar........din cate am auzit , multe femei raman cu probleme la vezica dupa nastere....sau mai stiu eu ce probleme.

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat on GIMNASTICA POST-NATALA 31 January 2011 - 12:37 PM

asta e foarte bine, daca te tii de cursuri si te indemni si cu celelalte mamici sa faceti sport, nimic mai grozav pentru organismul tau! mai ales daca ai timp, profita si fa cursuri si mai ales sport!

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Montaj centrale termice Creare magazin online Calgary Dental Creare site de prezentare Panouri radiante Mattress in Calgary Cadastru Pompe de caldura aer apa