Deci este vorba despre Anul Nou evreiesc, adica Rosh HaShana
Am avut foarte multi invitati si nu toate au iesit chiar cum trebuie, ca nu am avut niciun ajutor, decat pe sotul meu, insa atmosfera a facut toate paralele si musafirii nostri s-au declarat foarte multumiti, asa ca restul nu mai conteaza.
Am avut aperitive diverse si nu la toate am apucat sa facem poze. Adica sotul meu ar fi trebuit, ca eu eram peste masura de ocupata. Numai ca el a mai uitat din cand in cand si ce nu e pozat, nu am mai avut cum sa mai repar greseala, ca ...s-au topit!
Pentru inceput am avut ceea ce sotul meu a denumit "trio somon" - adica mici tartine cu icre rosii, un rulou de clatita cu somon fume si un "corn al abundentei"

Am mai avut salata de telina, morcov, mar si maioneza, apoi limba rasol, cu sos remoulade facut de mine. Pentru astea nu am poze, dar macar reteta pentru sosul remoulade pot sa o pun, daca intereseaza pe cineva.
Ca aperitiv cald am avut doar vol-au-vent cu umplutura de ciuperci, sunca si emmental
O poza din timpul "fabricatiei"

si una dupa copt

Pentru felul principal am facut o friptura de ceafa de porc la cuptor, cu cartofi copti, cu ulei de masline si rozmarin, insa Dan nu a facut nicio poza si evident ca nu a ramas firimitura, ca sa pot poza...
Insa pot sa va spun ca am preparat-o in felul urmator: carnea a fost unsa DIN BELSUG cu sos Dijonnaise( un fel de mustar de Dijon cu maioneza), inchisa ermetic intr-o folie de aluminiu si lasata la cuptor la foc potrivit timp de doua ore, dupa care am desfacut folia si am mai lasat-o cam jumatate de ora ssa se rumeneasca.
Timpul acesta lung de preparare se datoreaza faptului ca era o bucata de aproape 3 kilograme, de la un porc ce probabil a fost tatal tuturor porcilor, ca altfel nu pot sa-mi imaginez cum a putut sa ajunga sa aiba asa o ceafa de groasa!
Pentru ca rudele soacrei mele sunt toti plecati din Romania si cu nostalgia perpetua pentru tot ce e romanesc, dupa friptura am avut nelipsitele sarmale, acompaniate de o mamaliguta aurie.
Si tot nu am poze
Ale mele au fost putin mai speciale, ca le-am facut in trei feluri de frunze:
= de varza murata, aduse de la mama, din Romania, ca aici varza e cu frunze foarte groase, nu se pot face sarmale cu ea
- de vita de vie, cumparate gata conservate(dar nu mi-au placut...)
- si de mangold, care e ceva intre salata si frunza de sfecla rosie, foarte bune la gust si mari de tot
Au fost puse in straturi succesive, cu sunculita intre ele, facute la cuptor, la foc mic, cateva ore, pana au ajuns la faza ca se topeau in gura.
La sfarsit am facut terina de fructe a lui Foxxy, pe care m-am chinuit sa o postez si cat nu am avut acces la forum si cat am fost aproape sa dau in apoplexie cand am vazut ce a realizat Maya. Femeie draga, cum Dumnezeu esti asa de talentata???? Iar pozele tale pe cuvant ca ma omoara!
Na si pozele mele, evident ca fara niciun chichirez, plus ca realizarea nu e de nivelul Mayei, dar....asta e!

Scrie "un an bun"
si uite si o felie

Gata, asta a fost tot, plus cafea.
Am uitat sa va spun ca masa de Rosh HaShana incepe cu felii de mar innotand in miere de albine, ca anul ce incepe sa fie bun si dulce, ceea ce exact asta va doresc si voua, tuturor celor de pe acest forum!

Logare
Inregistrare
Ajutor

Citare Multipla